Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Θ.Τζήμερος: "Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι το ΚΚΕ είναι απλώς μια αναχρονιστική γραφικότητα;"

Τι να πει κανείς; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
 Από ότι φαίνεται ο κύριος αυτός λέει αυτό που είναι μύχιος πόθος της αστικής τάξης. Να εξαφανίσει τα ίχνη των εγκλημάτων της, αλλά και να βγάλει κέρδη, πολλά κέρδη! Στον ίδιο τόπο, σε διαφορετικές εποχές, με  τον ίδιο στόχο. Εδραίωση της εξουσίας της για μια ακόμη φορά , με το γονάτισμα ή την εξαφάνιση του ΚΚΕ, αλλά και ζεστό χρήμα. Θα ήταν η τέλεια  μπίζνα. 
Βέβαια πάνω στη λύσσα του , και πνιγμένος από τους αφρούς του, αγνοεί το βασικότερο. Ας του υπενθυμίσουμε μια λαϊκή παροιμία ( καιρός είναι να μάθει κάτι από τη λαϊκή σοφία.)
Όσο και να κυνηγάει η αλεπού την ουρά της δεν την πιάνει ποτέ.
Φαντάζομαι καταλαβαίνετε το μάταιο της παράθεσης επιχειρημάτων  σε τέτοια υποκείμενα
Απολαύστε τον!

"Όσους έκαναν φέτος διακοπές στις Κυκλάδες, ο αέρας τούς πήρε και τους σήκωσε! Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι σκέφτηκαν τη δύναμη της αιολικής ενέργειας. Η Ελλάδα και σ΄αυτό είναι ευνοημένη! (Και σε τι δεν είναι;) Η απόλυτη λύση, δηλαδή και να έχεις ανεμογεννήτριες και κανένας να μην λέει ότι ενοχλείται, είναι στα ακατοίκητα νησιά. Η Μακρόνησος είναι ιδανική περίπτωση. Μακρόστενη, φράγμα των αέρηδων, θα μπορούσε να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών της Αθήνας. Ολόκληρη η κορυφογραμμή θα δάμαζε τον αέρα και θα τον έκανε ρεύμα. Όλες όμως οι προσπάθειες είτε ιδιωτών είτε της ίδιας της ΔΕΗ για δημιουργία αιολικού πάρκου (100 ΜW) έπεσαν στο κενό. Γιατί; Γιατί αντιδρούσε το ΚΚΕ! Είναι, λέει, τόπος μαρτυρίου. Εντάξει, είναι. Αλλά τα κρατητήρια, όχι η κορυφή του βουνού. Και γιατί ο τόπος μαρτυρίου απαγορεύεται να παράγει ενέργεια; Κανείς δεν ξέρει. Τα κυβερνητικά κόμματα, φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση να χαλάσουν το χατήρι στο συνεταιράκι τους, στον μπαμπούλα των νοικοκυραίων. Και το πάρκο δεν έγινε. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι το ΚΚΕ είναι απλώς μια αναχρονιστική γραφικότητα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: