Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Εργάτες υποχρεώνονται να φοράνε πάνες όταν δουλεύουν



Καθαρότατη εικονική αποτύπωση του τι είναι , τι σημαίνει, τι επιδιώκει και πώς, ο καπιταλισμός.
H καταράκωση πρώτα απ' όλα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε πρώτο πλάνο. Εκμηδενίζεις, ισοπεδώνεις, εξαθλιώνεις  τον εργάτη, στη Μανωλάδα αναγκάζοντας τον να μένει σε καλύβες νάυλον, στην Ονδούρα του φοράς πάνα  για να τα κάνει πάνω του την ώρα που δουλεύει αυξάνοντας το χρόνο εργασίας, στη Ν.Α Ασία βάζεις παιδάκια 4χρονα να φτιάχνουν αθλητικά είδη , ... Ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Απάνθρωπος, σάπιος, αλλά πολύ επικίνδυνος όταν νιώθει πως μειώνονται τα κέρδη του,  με ακόρεστη πείνα για κέρδη,κέρδη,κέρδη, μια πείνα που μπορεί να την ικανοποιήσει σφάζοντας λαούς όπως στη Συρία, ληστεύοντας τον πλούτο τους εξαθλιώνοντας τους όπως στη Νιγηρία ή βάζοντας λαούς να σφαγούν όπως στην Αίγυπτο. Όπως και να το δει κανείς είναι οι πολλές όψεις του ίδιου τέρατος. Του καπιταλισμού.
Άραγε χρειάζεται να υπενθυμίσω τι ακριβώς περιμένει την εργατική τάξη στην χώρα μας και όχι μόνο, αν συνεχίσει να έχει αυταπάτες , να κάθεται λουφαγμένη , γεμάτη φόβο, περιμένοντας το "σωτήρα" της; Ίσως κάτι από όσα περιγράφηκαν παραπάνω ή και κάποιος συνδυασμός. Αν πρέπει τα μονοπώλια να υπερασπίσουν ή να διευρύνουν τα κέρδη τους δεν σταματάνε μπροστά σε τίποτα. Μήπως όμως πρέπει και η εργατική τάξη να  ξεκινήσει να βαδίζει προς τα εκεί που θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση ; Οδηγός για να ξεκινήσει το τρένο της μεγάλης ανατροπής υπάρχει. ΚΚΕ το λένε Αρκεί ένα νεύμα για να πάρει το τιμόνι στα χέρια του και  τότε...
 
Aς δούμε την είδηση αναλυτικότερα . Όποιος μπορεί ας την διαβάσει  από την πηγή της, εδώ
 Ένα εργοστάσιο στην Ονδούρα ,που κατασκευάζει λουριά για την εξαγωγή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποχρεώνει τους εργαζομένους της να φορούν πάνες  έτσι ώστε να μην χάνετε χρόνος εργασίας για να πηγαίνουν  στην τουαλέτα. Οι εργάτες ήταν μετανάστες από την Κορέα.
Το link που δίνεται για να διαβάσετε το άρθρο στα Αγγλικά έχει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά πιστέψτε με δεν  έχει σημασία. Υποτίθεται πως έγινε έλεγχος στο εργοστάσιο μετα την καταγγελία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις από τους ελεγκτές , ίσως επιβληθπύν και κάποια πρόστιμα, αλλά ο καπιταλιστής θα συνεχίσει να κερδίζει ασύδοτος εφαρμόζοντας τον ένα ή τον άλλο βάρβαρο τρόπο εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Είναι ολοφάνερο πως ο καπιταλισμός σάπισε σε σημείο που η μποχα η οποία βγαίνει από το πτώμα του είναι ανυπόφορη ,αν δε μολύνει κιόλας  περιβάλλον και συνειδήσεις.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=xhUlkzVb-64