Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ο αγώνας για την ενημέρωση των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστεί

του Θανάση Ν. Καραγιάννη*
Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για τις χυδαίες και άδικες αντικομμουνιστικές επιθέσεις, που δέχεται το ΚΚΕ, σχετικά με την πώληση του «902» και τις απολύσεις εργαζομένων του. Ασφαλώς, όσο υπάρχει αυτό το άγριο εκμεταλλευτικό και αδηφάγο τέρας, που λέγεται καπιταλισμός και αστικό κράτος, θα υπάρχουν απολύσεις εργαζομένων και ανεργία, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Το πρόβλημα θα λυθεί ΜΟΝΟ με την αλλαγή κοινωνικής τάξης στην εξουσία, της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, με τη Λαϊκή Εξουσία και τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό.
Είναι τιμή μου που συνεργάστηκα για ένα χρόνο με την τηλεόραση του «902», καθώς είχα την ευθύνη σύνταξης - παρουσίασης της εβδομαδιαίας εκπομπής «Θέατρο για παιδιά». Μέσα στον «902» μαθήτευσα στην ανθρωπιά, στη συναδελφικότητα - συντροφικότητα, στην επιστημονική - τεχνική γνώση, στην ηρεμία και τον πολιτισμό του περιβάλλοντος και των ανθρώπων του, που κυριαρχούσαν στη Διεύθυνση, στα στούντιο, στα γραφεία, στους διαδρόμους, παντού. Δέχτηκα το σεβασμό, την αγάπη, τη δοτικότητα, την εξυπηρέτηση όλων των εργαζόμενων στο σταθμό και την απλότητα, καταδεκτικότητα και συντροφικότητα της Διεύθυνσης, της σκηνοθέτριας, των τεχνικών. Αυτές οι διαπιστώσεις μου ήταν πανθομολογούμενες από όλους τους φιλοξενούμενους της εκπομπής: Επαγγελματίες σκηνοθέτες, σκηνογράφους, δραματουργούς και ηθοποιούς, που ασφαλώς οι περισσότεροι δεν ήταν κομμουνιστές, με αποτέλεσμα ν’ ανεβαίνει το κύρος του κόμματος στην κοινωνία.
Ο τηλεοπτικός «902» και ο ραδιοφωνικός «902 Αριστερά στα FM» ήταν σχολεία, κοινωνικός πολιτικός στίβος, βήματα αντικειμενικής ενημέρωσης με ταξικό επαναστατικό πρόσημο, χώροι υποδειγματικής δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αγωνιστικότητας προς όφελος των εργαζομένων.
Κρίμα που έκλεισαν, που σίγησαν, που σταμάτησαν να είναι το στήριγμα της εργατικής τάξης.
Πιστεύω ότι το ΚΚΕ πρέπει να στήσει πάλι εκ των ενόντων, με μέλη και φίλους του, νέους σταθμούς, με μηδαμινό έως ανύπαρκτο κόστος, με το πάθος των παλιών ερασιτεχνών «πειρατών» των ραδιοσυχνοτήτων… Ο αγώνας για την ενημέρωση και τον προβληματισμό των εργαζόμενων με στόχο τη λαϊκή εξουσία, πρέπει να συνεχιστεί και από το μετερίζι αυτό.
Είμαι μαζί σας για οποιαδήποτε νέα προσπάθεια στο χώρο.
* Ο Θανάσης Ν. Καραγιάννης είναι διδάκτορας Παιδαγωγικής, κριτικός/μελετητής του θεάτρου για παιδιά, συγγραφέας. Είχε την ευθύνη σύνταξης και παρουσίασης της τηλεοπτικής εκπομπής του «902» «Θέατρο για παιδιά»
Πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: