Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

( Μπόλεκ και Λόλεκ + Ανατολικό παρελθόν του ΚΚΕ ) : πώληση 902= Αποδοχή καπιταλιστικών σχέσων και μνημονιακής πολιτικής

Mισό λεπτό να οργανωθούμε παιδιά, να καταλάβουμε τι μας λέτε. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Ο   Βώβος Π.  συντάκτης της εφημερίδας ΑΥΓΗ ο οποίος στα νιάτα του έβλεπε Μπόλεκ και Λόλεκ αλλά τώρα τελευταία φοράει μπλουζάκι με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη και τον φίλο του τον Πάτρικ, έπαθε μια προσωπική ματαίωση (διαβάστε εδώ το άρθρο του). Ο λόγος ήταν το ότι το άρθρο στον 902.gr του ανέτρεψε την  άποψη περί Μπομπ Σφαυγγαράκη. Στην ουσία αν το καλοεξετάσει κανείς η όλη διαφορά είναι στην ερμηνεία του ρήματος, υποκλίνομαι. Διαφορά επίκυψης δηλαδή. Ο αρθρογράφος του 902 έδωσε την ταξική διάσταση του εν λόγω ήρωα. Ο Π.Βωβός προτιμάει την σεξουαλική. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.
 Παρεπιμπτόντως να πληροφορήσουμε τον αρθρογράφο ότι  είναι κοινό μυστικό σε όσους ασχολούνται με παιδιά, είτε είναι εκπαιδευτικοί , είτε παιδοψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι,κλπ, πως ο ρόλος των  κινουμένων σχεδίων εκτός από ψυχαγωγικός είναι και βαθύτατα διαμορφωτικός χαρακτήρων και στάσεων ζωής. Έχει απασχολήσει  γενιές και γενιές φοιτητών στις αντίστοιχες σχολές  και έχουν γραφτεί αρκετά πάνω στο θέμα. Ας ρίξει μια ματιά, δεν πειράζει....
Και εκεί που λες ότι έχω να κάνω με κλασική άγνοια του αρθρογράφου σε ένα θέμα που έχει σχέση με την ψυχολογία του παιδιού, δίνει μία ο αρθρογράφος και φτάνει στις καπιταλιστικές σχέσεις, δια της υπεράσπισης  από το ΚΚΕ του Ανατολικού παρελθόντος. Για να καταλάβουμε δηλαδή εδώ υπάρχει μια περίεργη εξίσωση...
(Μπόλεκ και Λόλεκ + Ανατολικό παρελθόν) : πώληση 902= Αποδοχή καπιταλιστικών σχέσων και μνημονιακής πολιτικής
Ολέ!
Στα περί πώλησης του 902 κλπ έχουν γραφεί τόσα που είναι αδόκιμο να αναφερθώ. Ας ψάξει στο 902.gr υπάρχει υλικό και απαντήσεις  από τους εργαζόμενους του σταθμού.
Το άρθρο καταλήγει προτείνοντας στους Μπόλεκ και  Λόλεκ της ταξικής συνείδησης να συνεργαστούν με τον Μπομπ της επίκυψης ... στον κύριο Καβούρη, αντι να πουλάει ο Μπόλεκ και Λόλεκ στον κύριο Καβούρη  επιτείνοντας έτσι την καταπίεση προς τον Μπομπ.
Επειδή  η υπόθεση σηκώνει πολλή κουβέντα ή πολύ γέλιο, μάθε τον Μπομπ να στηρίζεται στα 2 πόδια μόνο, όρθιος και τα λέμε.
Επίσης εξήγησέ του ότι δε φτάνει μόνο να τα βάλεις με έναν καπιταλιστή , κλείνοντας στο μάτι σε πολλούς άλλους, αλλά να τους στείλεις όλους στον αγύριστο. Μάθε ακόμα στον Μπόμπ ότι δεν υπάρχει καλός καπιταλιστής  διαπνεόμενος από τα νάματα της υγιούς επιχειρηματικότητας και κακός μνημονιακός καπιταλιστής. 
Και στο φινάλε άσε τις εξυπναδούλες  και μην ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη όπως θα έλεγε και Χαρίλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια: