Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

ΔΕΗ: Φτηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα για "τη χειμαζόμενη ελληνική βιομηχανία"!!!

 Aναδημοσίευση από  taxikiantepithesi.blogspot.gr
Ακόμα πιο φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα για τις επιχειρήσειςπροσφέρει η ΔΕΗ και μάλιστα αναδρομικά, ενώ πριν λίγες ημέρες τα λαϊκά νοικοκυριά επιβαρύνθηκαν ακόμα περισσότερο με την αύξηση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η ΔΕΗ που οδεύει σε πλήρη ιδιωτικοποίηση δια του τεμαχισμού, ανακοίνωσε ότι για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και για τον εξορθολογισμό του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων προσφέρει στους πελάτες της με παροχές στην Υψηλή και Μέση Τάση 15 νέα τιμολόγια, τα οποία υπολογίζονται ότι αφορούν περίπου 6.000 επιχειρήσεις καθώς οικιακοί καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι στην Χαμηλή Τάση.
Σημειώνεται ότι «στους πελάτες (εταιρείες ή όμιλοι επιχειρήσεων) παρέχεται κλιμακούμενη έκπτωση όγκου για όλα τα τιμολόγια, σύμφωνα με το ύψος της ετήσιας κατανάλωσής τους» και εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης με «αναδρομική ισχύ από 1.1.13».
902.gr

Εκπτώσεις 15% από ΔΕΗ στο ρεύμα για 10.000 βιομηχανίες

Εκπτώσεις της τάξης του 15% στο ηλεκτρικό ρεύμα για 62 μεγάλες και 10.000 περίπου μικρές και μεσαίες ενεργοβόρες βιομηχανίες, ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ.
Είχε προηγηθεί πολύμηνη διαμάχη μεταξύ του συνόλου των ενεργοβόρων βιομηχανιών και της ΔΕΗ, με τις πρώτες να διαμαρτύρονται για το υψηλό ενεργειακό τους κόστος, και να ζητούν τιμολόγια προσαρμοσμένα στις ανάγκες και το προφίλ του κάθε πελάτη. Στη διαμάχη είχε παρέμβει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) καλώντας τη ΔΕΗ να προσφέρει διαφοροποιημένα τιμολόγια ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη της.
Ετσι, χθες η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. της τα νέα της τιμολόγια για τους πελάτες της στη Μέση Τάση. Τα τιμολόγια απευθύνονται συνολικά σε 10.000 μικρές, μεσαίες και μεγάλες βιομηχανίες μεταξύ των οποίων και 62 πολύ ενεργοβόρες (υαλουργίες, κλωστοϋφαντουργίες κλπ.), με κατανάλωση 13 γιγαβατώρες το χρόνο. 
Τα τιμολόγια αυτά θα σταλούν στους πελάτες της ΔΕΗ οι οποίοι με τη σειρά τους, ο καθένας χωριστά, θα κληθεί να αποφασίσει αν τα αποδέχεται και να επιλέξει το τιμολόγιο που κρίνει ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του. Οι μειώσεις που φαίνεται ότι συνεπάγονται τα νέα αυτά τιμολόγια συνιστούν την πρώτη πραγματική ελάφρυνση ενεργειακού κόστους για τη χειμαζόμενη ελληνική βιομηχανία.
Στην ανακοίνωσή της ωστόσο η ΔΕΗ δεν κάνει καμία αναφορά στο θέμα της μετακύλισης του κόστους των ρύπων στα τιμολόγια των πελατών της. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει να χρεώνει στα τιμολόγιά της το κόστος των ρύπων, χωρίς να το διαπραγματευτεί με τους πελάτες της όπως της έχουν ζητήσει τόσο η βιομηχανία, όσο και η ΡΑΕ.
Σε κάθε πάντως περίπτωση κύκλοι της βιομηχανίας χαρακτήρισαν θετικό το βήμα, ενώ επίσης ανέφεραν ότι τα τιμολόγια φαίνεται να ικανοποιούν βασικά αιτήματα του κλάδου.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: