Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Έτσι νομίζουν...έτσι σχεδιάζουν...αυτά ονειρεύονται...


 Πολύ λίγο καιρό , μετά τη διάσπαση του 1991 το ΚΚΕ  δέχεται μια απολύτως βρώμικη επίθεση με στόχο τη διάλυση του. Οι καιροί ήταν ιδαίτερα δύσκολοι,  αφού λίγοι μήνες είχαν περάσει  από την ανατροπή του σοσιαλισμού σε όσες χώρες υπήρχε. 
Η ευκαιρία κατά τη γνώμη τους, χρυσή. Θα ξεμπέρδευαν μια και καλή με το ΚΚΕ και φυσικά  στη θέση του θα ερχόταν η "μετανοημένη" η "καθαρή "  αριστερά, ο συνασπισμός. Αφού δεν είχαν καταφέρει να διαλύσουν το ΚΚΕ με όλα όσα έγιναν τότε, μεθόδευσαν χτύπημα στο σημείο υπεροχής του. Το τεράστιο ηθικό κύρος του στο λαό. Βόλευε και η εποχή βέβαια, βρέθηκαν και τα κατάλληλα πρόσωπα. 
 Με βάση όσα δημοσίευσαν οι εφημερίδες την εποχή , με το συγκρότημα να κρατάει την μπαγκέτα του μαέστρου , γράφτηκαν απίστευτα  χυδαιογραφήματα. Οι λυσσασμένες επιθέσεις από τους "πρώην" σε μόνιμη βάση. Μέχρι και ο πρώην γραμματέας του κόμματος , Γρ, Φαράκος , δεν ήξερε τι έλεγε και τι έγραφε. Νομίζω πως αξίζει τον κόπο κάποιος να βρει και να αναδημοσιεύσει κάποια από τα χυδαιογραφήματα που δημοσιεύονταν τότε, έτσι για να δουν οι νεώτεροι  τι είδους πόλεμο είχε να αντιπαλέψει το ΚΚΕ. Θα διαπιστώσουν πόσο ελεεινά υποκείμενα ήταν κάποιοι που τώρα συγκροτούν την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν επιθέσεις φιλίας.
Όπως τότε λοιπόν έτσι και σήμερα το κόμμα δέχεται το τρίτο κύμα επίθεσης, αν θεωρήσουμε δεύτερο την υπόθεση "ΓΕΡΜΑΝΟΣ". Ο στόχος ο ίδιος. Μόνο που τώρα δεν έχουμε να κάνουμε με τη διατήρηση στη  ζωή του οπορτουνιστικού μορφώματος ( να γιατί τόσα χρόνια το κρατούσαν στη ζωή), αλλά με τη μετατροπή του σε κυβερνητικό κόμμα. Για να μπορέσει όμως να μακροημερεύσει σαν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εξαφανιστεί το ΚΚΕ. Ο λόγος , καταφανέστατος!  Ο τρόπος ίδιος, όπως και οι μέθοδοι. Να πληγεί η ηθική υπεροχή του κόμματος, αλλά και να σταματήσει ο "καλπασμός" του ΠΑΜΕ. Όταν , συντομότατα, οι εργαζόμενοι αντιληφθούν το μέγεθος της απάτης, η κρίση έχει βαθύνει  τόσο ώστε να μπαίνει  πιεστικά το ζήτημα της Λαϊκής Εξουσίας, να μην υπάρχει το κόμμα εκείνο που θα υλοποιήσει το άλμα στο μέλλον, αλλά κάποιο τσιρκομάζεμα του στυλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Έτσι νομίζουν...έτσι σχεδιάζουν...αυτά ονειρεύονται...
Δύο φορές έσπασαν τα μούτρα τους. Η τρίτη , τώρα, θα είναι η καθοριστική..... γιατί.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ , ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: