Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

΄Αθλιοι πανηγυρισμοί

Πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση επειδή, λέει, συγκρατούνται οι δαπάνες εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για τη χρονιά που τρέχει. Ολα σχεδόν τα υπουργεία, λένε τα σχετικά Δελτία Τύπου, κατάφεραν να πληρώσουν μικρότερα ποσά ακόμα και από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί σαν δαπάνες του έτους.
Εκεί έχει φτάσει το θράσος τους.
Να εκθειάζουν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τα οποία, όπως όλοι γνωρίζουν, στηρίζονται στις άγριες περικοπές των μισθών και των συντάξεων, στο απόλυτο ξήλωμα των δημόσιων υπηρεσιών στην Υγεία και την Πρόνοια, στην κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας.
Και δεν είναι μόνο αυτά.
Για να δείχνουν οι αριθμοί σύμφωνα με τα όσα προστάζει ο φιλομονοπωλιακός χαρακτήρας της κυβερνητικής πολιτικής, η κυβέρνηση στην κυριολεξία έχει κουρσέψει τα ελάχιστα εισοδήματα των λαϊκών οικογενειών με ατελείωτη λίστα άμεσων και έμμεσων φόρων, με χαράτσια, έκτακτες εισφορές, ειδικά τέλη και ό,τι μπορεί να φανταστεί κάθε ...απάνθρωπος νους.
Και μην ξεχνάμε ότι ενώ μειώνεται το σύνολο των δαπανών που αφορούν σε πλευρές της κρατικής δραστηριότητας που έχουν κάποιον κοινωνικό χαρακτήρα, αυξάνονται συνεχώς τα κονδύλια που δίνονται για την πληρωμή των δανείων των εταίρων της συγκυβέρνησης, αυξάνονται τα ποσά που δίνονται στους τραπεζίτες για τη σωτηρία των τραπεζών τους, αυξάνονται τα δισεκατομμύρια που κερδίζουν διάφορες ομάδες επιχειρηματικών συμφερόντων από την κυβερνητική πολιτική.
Ολα αυτά δείχνουν ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να συνειδητοποιηθεί πως πρέπει να μπει ένα τέλος στη λεηλασία του λαού. Πρέπει να νιώσουμε ότι οφείλουμε να τους κόψουμε το βήχα, γιατί σε κάθε αντίθετη περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι θα κλιμακώνουν συνεχώς την επίθεσή τους ενάντια στο λαό.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: