Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Και δεύτερος Επίτροπος της ΕΕ ζητά την απομάκρυνση του ΔΝΤ

Συνέχιση των σκληρών μέτρων συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση 
Πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ζητούν ο μηχανισμός στήριξης των χωρών μελών της ΕΕ να είναι αμιγώς ευρωπαϊκός δίχως την συμμετοχή του ΔΝΤ.
Μετά την επίτροπο Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βίβιαν Ρέντινγκ και ο Γερμανός επίτροπος Ενέργειας, Γκίντερ Έτιγκερ δηλώνει πως στο μέλλον δεν θα πρέπει να συμμετέχει το ΔΝΤ στα προγράμματα οικονομικής στήριξης των ευρωπαϊκών χωρών που είναι σε κρίση. Μιλώντας στην εφημερίδα «Bild» υποστηρίζει «EE και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι σε θέση να επωμιστούν τα βάρη χωρίς έξωθεν βοήθεια».
Και η συζήτηση για απομάκρυνση του ΔΝΤ, ουσιαστικά από τα εσωτερικά προβλήματα και ζητούμενα της ΕΕ, δείχνει πως μαίνονται και οξύνονται οι αντιθέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των ηγετικών χωρών της Ένωσης όπως είναι η Γερμανία.
Ωστόσο για την Ελλάδα ο επίτροπος ενέργειας δηλώνει ότι «θα πρέπει να διατηρηθεί η πίεση που ασκούν ΕΕ και ΔΝΤ στους Έλληνες πολιτικούς» για την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων κάνοντας ειδική αναφορά στο δημόσιο και τις ιδιωτικοποιήσεις σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να γίνουν περισσότερα ως προς τον περιορισμό των δημοσίων υπαλλήλων και την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων».
Για το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους λόγω του χρηματοδοτικού κενού μετά τον Αύγουστο του 2014 δηλώνει ότι «υποθέσεις για το χρηματοδοτικό κενό δεν ωφελούν κανέναν».
Πάντως πρόσφατα σε δηλώσεις του δεν είχε αποκλείσει το κούρεμα ως ένα από τα ενδεχόμενα για τη βιωσιμότητα του κρατικού χρέους της Ελλάδας.
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: