Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Για την Αποχώρηση των Μεταναστών απο την Νομική Σχολή.

Δελτίο Τύπου
Η αποχώρηση της ομάδας των μεταναστών από την Νομική Σχολή, δεν μπορεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες που έχει η ελληνική κυβέρνηση. Άμεσα πρέπει να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών.
Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης να καταργήσει το άσυλο και να εγκαταστήσει την αστυνομία στα ιδρύματα, αλλά και την απαράδεκτη απόφαση της πρυτανείας για άρση του ασύλου. Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ με χέρια και με πόδια στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Ξεσκεπάστηκε ο ρόλος των δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, άλλη μια φορά έριξαν νερό στο μύλο των κυβερνητικών σχεδιασμών.
Το άσυλο δεν προστατεύει μόνο την διακίνηση των ιδεών. Φοβούνται την οργανωμένη πολιτική και συνδικαλιστική δράση που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων, δεν την θέλουν μέσα στα ιδρύματα. Στα πανεπιστήμια ανώνυμες εταιρίες που ετοιμάζουν δεν χωραει άσυλο.
Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να μην δεχθούν την καταστολή, το δηλητήριο του ρατσισμού, να μπουν εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Τους καλούμε να δώσουν απάντηση στην διάλυση και τον εκφυλισμό που έχουν επιβάλει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΑΑΚ, ΣΥΝ στο κίνημα. Για άλλη μια φορά αξιοποιήθηκε για να μιλαει ο καθένας  εκ μέρους των φοιτητών και να δίνει κάλυψη στα κυβερνητικά σχέδια. Τους καλούμε να οργανώσουν την πάλη τους στις επιτροπές αγώνα, στο ΜΑΣ.
Βάζουμε στο στόχαστρο την πολιτική του κεφαλαίου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που τσακίζει έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους, που ξεθεμελιώνει κάθε δικαίωμα. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις πλάι στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, για να δυναμώσει η κοινή πάλη ελλήνων και μεταναστών εργατών, νεολαίας, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, για την ανατροπή της αντιμεταναστευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.
 28/1/2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τους πήραν χαμπάρι άπαντες.
Το "σχέδιο" βγήκε στον αφρό, προσπάθησαν να τα μαζέψουν, βάλαν στο "παιγχνίδι" και τον ... αρχηγό των δημοσκοπήσεων (για να καταλάβουμε γιατί και πως βγαίνουν μερικά γκάλοπς), τελικά ο ... "βασιλιάς" είναι όχι μόνο γυμνός, αλλά ... κατάγυμνος !

Η κάθε λέξη από Ανακοίνωση του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της σ. Αλέκας Παπαρήγα, ξεγυρισμένη σφαλιάρα στα μούτρα των εμπνευστών και των ... "πρόθυμων" προβοκατόρικων ενεργειών !

Και φυσικά, σταματήσαν το ... τροπάρι της υπεράσπισης των μεταναστών και το ... έχουν ρίξει στο Άσυλο - πιο "εύκολο θέμα" για τα κανάλια, τα παπαγαλάκια !

Καλημέρα, Καλό Σαββατοκύριακο !