Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΛΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
19 ΓΕΝΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΡΧΕΣ ΦΛΕΒΑΡΗ!


Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

 Οι επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου σας καλούν σε γενικό ξεσηκωμό,  για να βγούμε νικητές στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κεφάλαιο, κυβέρνηση και τρόικα.
·         Με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ έχουν βάλει ταφόπλακα σε ότι είχε απομείνει από  τα στοιχειώδη δικαιώματα σε Εργασία, Ασφάλιση, συντάξεις, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.
·         Το επικαιροποιημένο μνημόνιο και ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε το Δεκέμβρη, δίνουν νέο χτύπημα στα λαϊκά νοικοκυριά. Συνολικά, η χρηματοδότηση για την παιδεία πέφτει κάτω από το 3% του ΑΕΠ, για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα είναι μικρότερη κατά 177,745 εκατ. ευρώ και για την τεχνολογική κατά 74 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το 2010.
·         Ο νέος νόμος-πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, το «μνημόνιο της Παιδείας» μετατρέπει τα ιδρύματα σε ανώνυμες εταιρίες. Η ανώτατη εκπαίδευση προσαρμόζεται στις ανάγκες των μονοπωλίων. Ετοιμάζουν το παραπέρα χτύπημα σίτισης-στέγασης-μετακίνησης, συρρικνώνουν τις υποδομές. Ανοίγουν το δρόμο για τα δίδακτρα.



·         Αντικατέστησαν τις συλλογικές κλαδικές συμβάσεις, με επιχειρησιακές κάνοντας τους εργαζόμενους ακόμη πιο φτηνούς. Έχουν στόχο την νέα γενιά εργαζομένων, εμάς, που κάτω από την απειλή της ανεργίας και τον εκβιασμό των εργοδοτών θα παραδινόμαστε σε πιο βαθειά εκμετάλλευση.
·         Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και οι αναδιαρθρώσεις που έχουν δρομολογηθεί (επαγγελματικές εξετάσεις, αποσύνδεση πτυχίου επαγγέλματος), δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Θα πετάξουν στο δρόμο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. Ετοιμάζουν μαύρο μέλλον ακόμα και γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι θα τα βγάλουν πιο εύκολα πέρα, επειδή σπουδάζουν σε σχολές που οι απόφοιτοι τους μέχρι σήμερα είχαν παραπάνω ευκαιρίες.
Οι σημερινές θυσίες είναι πολύ μικρότερες
από αυτές που θα υποστούμε αν σκύψουμε το κεφάλι!
Οργανώνουμε με κάθε μορφή, την πάλη σε κάθε σχολή-έτος-εργαστήριο-αμφιθέατρο. Προσπερνάμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στους συλλόγους. Παίρνουμε τη θέση μας στο κοινό μέτωπο εργαζομένων- μικρών μαγαζατόρων- φτωχών αγροτών- γυναικών- νεολαίας. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ φτιάχνουμε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία απαλλαγμένη από μονοπώλια, με τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει δρόμος για νέες κατακτήσεις.
Η καπιταλιστική κρίση είναι το πρόσχημα
για το προσχεδιασμένο έγκλημα!
Όσοι ισχυρίζονται, ότι οι ανατροπές του συνόλου των εργασιακών σχέσεων και η επιστροφή σε μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς επιβάλλονται για να σωθεί η Ελλάδα από τα ελλείμματα και τα χρέη, είναι ψεύτες, υποκριτές και κοροϊδεύουν συνειδητά. Τα μέτρα αυτά υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές. Είναι προσχεδιασμένα από χρόνια από την ΕΕ, το ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τώρα τα προωθούν με πρόσχημα το χρέος, τα ελλείμματα. Είναι αποτέλεσμα της ενιαίας στρατηγικής που έχουν επεξεργαστεί όλοι μαζί στα πλαίσια της ΕΕ. Δεν είναι μέτρα κατοχής, όπως ισχυρίζονται διάφοροι (από τα ΕΑΑΚ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας!!!), αλλά μέτρα που υπηρετούν την αστική τάξη, το μεγάλο κεφάλαιο.

Καμία εμπιστοσύνη στους εργατοπατέρες ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ!
Ήταν και παραμένουν από τα πιο ενεργά τμήματα των κομμάτων που εφάρμοσαν στο παρελθόν και εφαρμόζουν και σήμερα αυτές τις βάρβαρες πολιτικές. Μας καλούν να διορθώσουμε το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησή του, μας υπόσχονται μια λιγότερο αντεργατική ΕΕ. Πρώτη έτρεξαν να στείλουν εγκυκλίους στα σωματεία για να υλοποιήσουν τις μειώσεις μισθών.
Αυτοί είναι οι εργατοπατέρες που τόσο καιρό ήτανε χέρι-χέρι μαζί τους η ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Τόσα χρόνια αυτοί τους στήνανε τις συγκεντρώσεις και κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ για διασπαστικό επειδή είχε φύγει από το βόθρο των εργατοπατέρων. Τώρα που ο βόθρος γέμισε ως επάνω παραπονιούνται ότι δεν μπορούν τη μυρωδιά.

Γυρνάμε την πλάτη στα στηρίγματα της κυβέρνησης και
της αντιλαϊκής πολιτικής στις σχολές!

Στις συγκλήτους τους πρόεδρους τους πρυτάνεις και τους μεγαλοκαθηγηταδες. Στην πρόσφατη σύνοδο των πρυτάνεων εμφανίστηκαν ως τάχα «διαφωνούντες» . Η «αντίθεση» τους στο ζήτημα της διοίκησης είναι κενό γράμμα αφού στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα», την αγορά και τις επιχειρήσεις. Οι όποιες αντιδράσεις τους είναι για να μη χάσουν από τους ξενόφερτους managers τη θεσούλα τους στην διοίκηση των ιδρυμάτων.
Στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις σχολές (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ). Οι φοιτητές δεν πρέπει να ξεγελαστούν από αυτούς που εμφανίζονται με το μανδύα της ΠΑΣΠ προσπαθούν να    εγκλωβίσουν στην λογική «εμείς είμαστε το καλό ΠΑΣΟΚ» και καλούν λαό και νεολαία να συντονιστούν για να διορθώσουν τα «κακώς κείμενα» στην κυβέρνηση. Το ίδιο κάνει και η ΔΑΠ παριστάνοντας την αντιμνημονιακη δύναμη! Και οι δυο κοροϊδεύουν τους φοιτητές, είναι με τα μονοπώλια, υλοποιούν την πολιτική τον κόμματων τους. Δεν είναι ούτε αυτόνομοι ούτε ανεξάρτητοι, πάντα στήριζαν τις αναδιαρθρώσεις.
Στις ομάδες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ-ΕΑΑΚ που λασπολογούν ενάντια στο ΜΑΣ. Σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να εξανθρωπιστεί ο καπιταλισμός, είναι ανάχωμα για τη ριζοσπαστικοποίηση και την πολιτικοποίηση του αγώνα. Η κατάπτυστη πράξη βεβήλωσης του μνημείου της δολοφονημένης ΚΝίτισας φοιτήτριας του Παντείου Σωτηρίας Βασιλακόπουλου δείχνει μέχρι που μπορούν να φτάσουν.  Κάνουν ύπουλες διακηρύξεις «ούτε ΓΣΕΕ-ούτε ΠΑΜΕ». Στην πράξη είναι με τις συμβιβασμένες ηγεσίες και πολεμούν το ΠΑΜΕ. Λένε για «βάρος στα πρωτοβάθμια σωματεία». Τα πρωτοβάθμια σωματεία όμως ανήκουν σε κλάδους, σε Ομοσπονδίες και εκεί συνεργάζονται θαυμάσια με τις συμβιβασμένες ηγεσίες.
. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»
ΔΡΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: