Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πού αποσκοπούν;

Με αφορμή δύο «ρεπορτάζ» για το ΚΚΕ
Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία που ο αστικός Τύπος ασχολείται με το ΚΚΕ όχι για να προβάλει την πολιτική του γραμμή και τη δράση του, αλλά για να περάσει στους αναγνώστες του σενάρια για το Κόμμα, με την προσδοκία να το παρουσιάσει σαν μία από τα ίδια με τα αστικά κόμματα. Ετσι, το «Βήμα της Κυριακής» προβάλλει την άποψη για στελέχη του Κόμματος, ότι «οι μετριοπαθείς οδηγούνται στην κομματική αποστρατεία», ενώ σε παρόμοιο κλίμα ο γνωστός μυθοπλάστης της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» ανακαλύπτει «τρικυμία στον Περισσό». Ετσι τιτλοφορούν τα θέματά τους κάνοντας δήθεν ρεπορτάζ οι συγκεκριμένες εφημερίδες.
Ανάλογα με την περίοδο που διανύουμε εναλλάσσουν τα προπαγανδιστικά τους όπλα ενάντια στο Κόμμα μας. Πότε επιστρατεύουν τα οικονομικά του, πότε ασχολούνται με τα στελέχη του.

Ο στόχος είναι πάντα ένας και συγκεκριμένος. Η με κάθε τρόπο κατασυκοφάντηση του ΚΚΕ στις λαϊκές συνειδήσεις επειδή ακριβώς το Κόμμα παλεύει αταλάντευτα με τη στρατηγική του και δεν μπορούν «να το βάλουν στο χέρι». Ξέρουν καλά ότι το ΚΚΕ είναι ο μοναδικός πραγματικός τους αντίπαλος. Η στρατηγική του έχει τη δυναμική ρήξης και ανατροπής. Ριζοσπαστικοποιεί τις λαϊκές συνειδήσεις. Θέλουν πάση θυσία να ανακόψουν, να εμποδίσουν τη δράση του. Τη φοβούνται, ιδιαίτερα τώρα σε συνθήκες κρίσης και αντιλαϊκού πολέμου, γιατί μόνο αυτή τους κάνει ζημιά. Γι' αυτό δέχεται ανελέητη επίθεση από τα αστικά επιτελεία.
Αλλωστε, τα τελευταία χρόνια, επειδή ακριβώς το εργατικό, το λαϊκό κίνημα ανασυντάσσεται σε ταξική κατεύθυνση, επειδή το ΚΚΕ έχει καθοριστική συμβολή στην πάλη του λαού κόντρα στα μονοπώλια, τα αστικά επιτελεία εφευρίσκουν φανταστικά ζητήματα για να εξαπολύσουν την αντικομμουνιστική τους προπαγάνδα. Το 2007 εξαπέλυσαν τη βρώμικη επίθεση με τα οικονομικά του και την υπόθεση «Γερμανός». Στις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις έκαναν λόγο για καταστροφή της οικονομίας από τη δράση του ΚΚΕ. Την οποία καταστρέφει η καπιταλιστική κρίση, καταστρέφοντας πρώτ' απ' όλα τους εργαζόμενους με την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση μισθών κλπ.
Ετσι και τώρα μπήκαν μπροστά τα «μεγάλα μέσα». Τώρα βρήκαν τον «παραγκωνισμό των μετριοπαθών». Τι θέλουν να πουν με τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ; Οτι το ΚΚΕ δεν είναι αυτό που φαίνεται. Παραγκωνίζει τάχα στελέχη του και ας είναι όλα ενεργά στη δράση με συγκεκριμένο καταμερισμό καθηκόντων. Επομένως, μην εναποθέτετε τις ελπίδες σας στο ΚΚΕ, μην το εμπιστεύεστε. Μη συσπειρώνεστε στη γραμμή διεξόδου που προτείνει και παλεύει. Θέλουν να ανακόψουν τις θετικές διεργασίες απεγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων από την αστική πολιτική και την έκφρασή τους σε συνειδητή επιλογή συστράτευσης με το ΚΚΕ.
Βεβαίως, γνωρίζουν πώς λειτουργεί το ΚΚΕ. Αλλά επιμένουν, γιατί πιστεύουν ότι θα προκαλέσουν συγχύσεις, ερωτήματα για το Κόμμα και θα δυσκολέψουν γενικότερα τη λαϊκή συστράτευση στην πολιτική του και δράση του. Δημιουργούν «ειδήσεις» εκεί που δεν υπάρχουν και κυρίως κρίνουν το ΚΚΕ με κριτήρια που ισχύουν στα αστικά κόμματα και δεν έχουν καμιά σχέση με τη λειτουργία του, τις αρχές του, την κοσμοθεωρία του, το ήθος και τις αξίες των στελεχών και μελών του.
Για παράδειγμα, το «Βήμα» κάνει λόγο για «μετριοπαθή στελέχη» σε αντίθεση προφανώς με άλλα που είναι «σκληρά». Εχουν γράψει και αυτή την κατηγορία.
Αλλά τα στελέχη του ΚΚΕ δρουν με συλλογικά παρμένες αποφάσεις στο πλαίσιο της συλλογικά επεξεργασμένης στρατηγικής του, έχουν καταμερισμό καθηκόντων με συλλογική απόφαση των κομματικών οργάνων του και ελέγχονται για την ατομική τους δράση συλλογικά από τα όργανα.
Τα στελέχη του ΚΚΕ είναι αφοσιωμένα στο Κόμμα και στην αποστολή του. Προσφέρουν όλες τις δυνάμεις τους για να ανταποκρίνεται το Κόμμα στις ευθύνες του. Να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση και σε διαρκή ετοιμότητα, με βάση τις ανάγκες και τις προοπτικές των εξελίξεων. Αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή με βάση τη στρατηγική του, ανιδιοτελώς και αφοσιωμένα στην υπόθεση της εργατικής τάξης. Είναι αδιάλλακτα απέναντι στον ταξικό αντίπαλο. Αυτά πασχίζουν να καταπολεμήσουν μαζί με τη γραμμή του.
Η δύναμη του Κόμματος βρίσκεται στο ήθος του, στην πολιτική και στους δεσμούς του με την εργατική τάξη, στις αρχές του και τους κανόνες λειτουργίας του. Ολοι, μέλη και στελέχη, είναι εθελοντικά στρατευμένοι αλλά συνειδητά δεσμευμένοι να τα δίνουν όλα, ως και τη ζωή τους αν χρειαστεί, για να μπορεί το ΚΚΕ να στέκεται στο ύψος των ευθυνών του απέναντι στην εργατική τάξη. Εδώ βρίσκεται η δύναμή του, γι' αυτό και είναι σε θέση να βλέπει μπροστά με αισιοδοξία και να αγωνίζεται μαζί με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της για το δικό τους μέλλον, χωρίς εκμεταλλευτές. Αυτό κάνει από την ίδρυσή του και αυτό συνεχίζει να κάνει. Μέχρι την αναπόφευκτη νίκη
ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Την ίδια ή και χειρότερη τακτική ακολουθούν και κάποια "αριστερά"  ¨blog αναπαράγοντας , ή φιλοξενώντας ή διαδίδοντας από τις σελίδες τους  ότι  νομίζουν πως μπορεί να "στριμώξει" το ΚΚΕ.
Η τελευταία παράγραφος του άρθρου είναι απάντηση μας στους  ταξικούς  εχθρούς αλλά και στους "αριστερούς φίλους"

Δεν υπάρχουν σχόλια: