Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, καταδικάζει την ενέργεια των υπουργών Εξωτερικών Βουλγαρίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Τσεχίας να καθιερώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλη την ΕΕ ποινικές διώξεις σε βάρος όσων δεν αναγνωρίζουν τα δήθεν "εγκλήματα" του κομμουνισμού. Η ενέργεια αυτή, που εντάσσεται στις προσπάθειες παραχάραξης της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, στρέφεται σε βάρος των κομμουνιστών και των κομμουνιστικών κομμάτων που σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης βρίσκονται στην πρωτοπορία των λαϊκών-εργατικών αγώνων.

Με την παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ απαιτεί να αρθούν οι απαγορεύσεις λειτουργίας και δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και νεολαιών στην Αν. Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής, να σταματήσει κάθε προώθηση απαγόρευσης των κομμουνιστικών συμβόλων, κάθε αντικομμουνιστικού νόμου και δίωξης σε βάρος των κομμουνιστών και να αποσυρθούν οι νόμοι που διώκουν όλους όσοι δεν αποδέχονται την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - ναζισμού και την παραχάραξη της ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
 
Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε τα εξής:
 
«Tον Δεκέμβριο του 2010, οι Υπ. Εξωτερικών Βουλγαρίας, Τσεχίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας - που από την 1-1-2011 ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου - ζήτησαν με επιστολή τους στην Επιτροπή να καθιερώσει σε όλη την ΕΕ ποινικές διώξεις σε βάρος όσων δεν αναγνωρίζουν τα δήθεν «εγκλήματα» του κομμουνισμού στα «ολοκληρωτικά κράτη» της Ανατ. Ευρώπης. Πρόκειται για επικίνδυνη απόπειρα να γενικευτούν οι ποινικές διώξεις και τα μέτρα που ισχύουν σε αυτές τις 6 χώρες, σε βάρος των κομμουνιστών και των κομμουνιστικών κομμάτων και όσων αντιδρούν στην απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού-φασισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ενέργεια πραγματοποιείται σε περίοδο εξέλιξης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και έντασης της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. 
Συμμερίζεται η Επιτροπή τις αντιλήψεις, το σκεπτικό και τις προτάσεις της επιστολής των 6 υπουργών; Συμφωνεί ότι πρέπει να αρθούν οι απαγορεύσεις λειτουργίας και δράσης και οι διώξεις Κομμουνιστικών Κομμάτων και νεολαιών στην Αν. Ευρώπη και τη Βαλτική, να σταματήσει η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων και οι αντικομμουνιστικοί νόμοι και να αποσυρθούν οι νόμοι που διώκουν όσους δεν αποδέχονται την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού-ναζισμού και την παραχάραξη της ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: