Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Μνήμη Νίκου Τεμπονέρα.

Το Νίκο τον γνώρισα το 1982 στην Αργολίδα. Ήταν στέλεχος του ΚΚΕ τότε. Υπήρχε μια μεγάλη παρέα κομμουνιστών εκπαιδευτικών  που την αποτελούσαν ο Νίκος, η Ολυμπία, ο Μιχάλης, ο Νίκος, η Ειρήνη, η Βιβή, ο Θόδωρος, ο Σπύρος,η Ειρήνη, ...προσπαθούσε να  κάνει τα πρώτα βήματα της οργανωμένης κομματικής παρέμβασης όταν (το 1982) χτίζανε σοσιαλιασμό οι ΠΑΣΟΚοι.Το σπίτι του εκεί στην οδό Άργους,στο Ναύπλιο, σωστή γιάφκα! Και ο Νικόλας μπροστά. Πρώτος!  Καθηγητής ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ με τα όλα του! Έδινε τον ωραίο αγώνα , τότε που  ο ΠΑΣΟΚΟσοσιαλισμός ήταν στις δόξες του. Τότε  που πηδούσαν στο τρένο οι Σοσιαλ(η)σταράδες για να γίνουν Σχολικοί Σύμβουλοι, Προϊστάμενοι, που σήμερα τιμούν τους αγώνες σου και τη θυσία σου , και δεν ντρέπονται. Δεν ντρέπονται γιατί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας σου , έγινε υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ μετά. Αλλά τέτοιοι ήταν Νικόλα και τότε και σήμερα.
Εσύ όμως ήσουν μπροστά πάντα και παντού πρώτος. Πραγματικός κομμουνιστής.Στη δουλειά σου πρώτος και καλύτερος. Οι μαθητές σου σε θυμούνται ακόμη και σήμερα ειδικά στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Αγίας Τριάδας. Εκεί που τα αγροτόπαιδα έδιναν μάχη με τη φτώχεια και τη μόρφωση.  
Δεν έχει νόημα να συνεχίσω άλλο,Νικόλα. Όσοι σε ζήσαμε τότε δεν έχουμε πολλά λόγια. Ήταν μεγάλη μας τιμή και σε ευχαριστούμε που είχαμε την τιμή να σε γνωρίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: