Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Το σύστημα

 Αναδημοσίευση από....Faros's Weblog

 

Πολλά τα παπαγαλάκια !
Πάρα πολλά !
Αναλυτές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, καθηγητές (αυτοί οι τελευταίοι κατά … προτίμηση αμερικανάκια) μέχρι διασκεδαστές ή … γλάστρες !
Όλοι, επί το … έργον !
Στο … καθήκον !

Να προσπαθούν μέρα και νύχτα να … κουρκουτιάνουν το μυαλό μας με ψευτιές, αποπροσανατολισμούς, δικαιολογίες που θα ζήλευε κι ο Γκαίμπελς.
Μέχρι και ψεύτικα γκάλοπς  κυκλοφορούν !
Με ένα στόχο !
Να ξεγελάσουν τον κόσμο !

Και, ως ένα σημείο, ο στόχος επιτεύχθηκε:
- Πολύς κόσμος πιστεύει, ότι η κρίση είναι οικονομική, δηλαδή ότι η χώρα μας έχει πρόβλημα να βρει λεφτά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις !!!
- Πολύς κόσμος πιστεύει, ότι αν πληρώσουν οι έχοντες (κάτι που φυσικά ΚΑΙ πρέπει να γίνει, αλλά για άλλους λόγους) και … κατέχοντες, το πρόβλημα θα λυθεί !!!
- Πολύς κόσμος πιστεύει, ότι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση στη χώρα μας είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, αυτοί που τα “παίρνουν”, οι λανθασμένες επιλογές του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ., ο Παπανδρέου κι ο Σαμαράς ή και άλλοι που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οικονομικά καλά ή η πολιτική τους δεν είναι η σωστή !!!

Αγαπητοί Φίλοι,
Είναι πράγματι, με τόσο βομβαρδισμό ψεύτικης προπαγάνδας, που δέχεται ο λαός μας, ειδικά από τα ΜΜΕ μας, πολύ δύσκολο να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο !

Είμαι σίγουρος, ότι κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, αντιλαμβάνονται την αλήθεια, που είναι:
- Η κρίση αφορά τις δομικές λειτουργίες του καπιταλισμού, της ελεύθερης αγοράς, της νέας τάξης πραγμάτων, του μεγάλου κεφαλαίου !
Και όλα τα μέτρα που παίρνονται, σ΄αυτό αποσκοπούν, να σώσουν το σύστημα !
- Μοναδική διέξοδος για το λαό μας (όπως και τους λαούς όλων των χωρών) είναι η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και της εγκαθίδρυσης του σοσιαλισμού.
- Οι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι, αστοί πολιτικοί, καθηγητάδες και λοιποί, δεν είναι τίποτα άλλο παρά υπηρέτες, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μισθοδοτούμενο προσωπικό των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, του μεγάλου κεφαλαίου !

Ο Κεϋνσανισμός, η “εθνική τράπεζα”, η δήθεν φορολόγηση των εχόντων (που και να τα δώσουν με το ένα χέρι, θα βρουν χιλιάδες άλλους τρόπους να τα πάρουν πίσω με το άλλο), κάθε είδους σοσιαλδημοκρατικά τεχνάσματα, όπως δεν ξεπέρασαν τις προηγούμενες κρίσεις χωρίς οι εργαζόμενοι να υποστούν τεράστιες θυσίες  – μέχρι παγκόσμιοι πόλεμοι γίναν – έτσι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν κι αυτή τη κρίση, χωρίς ακόμα πιο μεγάλες θυσίες του λαού.
Και, το πιο σημαντικό είναι, ότι δεν θα είναι οριστικό !
Οριστκό ξεπέρασμα της κρίσης θα γίνει μόνο με την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση του Επιστημονικού Σοσιαλισμού !
Τελεία και παύλα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: