Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Καλοί διαχειρηστές του συστήματος

 Σε άρθρο του ο σημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ανφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΙΝ και ειδικότερα σε άρθρο του  Γ.Δελαστίκ.   Γίνεται φανερό , μέσα από το αυγκεκριμένο άρθρο ,το πως αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα  ο χώρος αυτός  . Φαίνεται πως  στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αποτελούν , για το καπιταλιστικό σύστημα, καλούς διαχειριστές , κρυμμένους πίσω από κούφια επαναστατική φρασεολογία.

Διαβάστε το δημοσίευμα.



«Αντικαπιταλιστικό» λιβάνισμα στη ΓΣΕΕ
Αποκαλυπτικό για την ...αντικαπιταλιστική στρατηγική του ΝΑΡ είναι το άρθρο του Γ. Δελαστίκ, στο ΠΡΙΝ της περασμένης Κυριακής. Ο διευθυντής του ΠΡΙΝ τιτλοφορεί το πόνημά του «Κυβέρνηση Γιώργου ...Τσολάκογλου». Αναπαράγει και με αυτόν τον τρόπο όλη την προπαγάνδα που θέλει τη χώρα σε κατοχή και την κυβέρνηση υποχείριο των ξένων πολιτικοοικονομικών οργάνων του ιμπεριαλισμού, και όχι, βέβαια, συμμέτοχο και συνένοχο στο ξεπάστρεμα του λαού. Αρα, να μαζευτούμε όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, «πατριώτες» αστοί και πάει λέγοντας, για να διώξουμε τους σύγχρονους Τσολάκογλου από τη χώρα μας και να φέρουμε στη θέση τους κάποιους λιγότερο υποτελείς! Εκεί οδηγεί η ερμηνεία του ΝΑΡ περί κατοχής και υποτέλειας της χώρας, με μια κυβέρνηση υποχείριο του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Σε άλλο σημείο, γράφει ο διευθυντής του ΠΡΙΝ: «Το ζήτημα για μας και ολόκληρο τον ελληνικό λαό είναι ότι ολόκληρη η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου στελεχώνεται από υπουργούς παρόμοιας φύσης με εκείνη του Μ. Χρυσοχοΐδη, πράγμα που κάνει εξαιρετικά πιεστική την ανάγκη της άμεσης απομάκρυνσής της από την εξουσία. Οσο γρηγορότερα τους διώξουμε, τόσο μικρότερη ζημιά θα προλάβουν να κάνουν σε όλους τους τομείς». Οι «κακοί» και υποτελείς υπουργοί φταίνε για την αντιλαϊκή κυβέρνηση και όχι η φιλομονοπωλιακή στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, την οποία σύσσωμη η κυβέρνηση και το κόμμα υπηρετούν. Αρα, λέει το ΝΑΡ, να φύγει η σημερινή κυβέρνηση κι ας κατσικωθεί στο σβέρκο του λαού ένας άλλος διαχειριστής της αστικής εξουσίας, αφού ο στόχος πάλης περιορίζεται στο να αλλάξει μια κυβέρνηση και όχι βέβαια να αλλάξει τάξη στην εξουσία.
Συμπληρωματικά στα παραπάνω, γράφει ο Δελαστίκ: «Το παρήγορο είναι ότι η βαθύτατα αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου υποχρεώνει ολοένα και περισσότερους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να αποστασιοποιούνται από αυτήν. Εστω και σε φραστικό επίπεδο, αυτό υποχρεώθηκε να κάνει ακόμη και η ηγεσία της... ΠΑΣΚΕ (...) με επικεφαλής τον... πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο και δεκάδες μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, προέδρους των μεγαλύτερων εργατικών κέντρων της χώρας και των μεγαλύτερων κλαδικών συνδικάτων, ιδίως των ΔΕΚΟ (...) Με δεδομένες τις προθέσεις των καθεστωτικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ, στη διακήρυξή τους λένε πράγματα που οπωσδήποτε κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση Παπανδρέου και συρρικνώνουν δραστικά την εργατική της βάση (...) Αν λέει τέτοια πράγματα ακόμη και η ΠΑΣΚΕ, λίγα είναι τα ψωμιά της κυβέρνησης Παπανδρέου». Μετά από ένα τέτοιο λιβάνισμα στη συνδικαλιστική πλειοψηφία, η οποία έχει τη δική της καθοριστική συμβολή σε κάθε αντιδραστικό μέτρο που στήνει το λαό στον τοίχο, κάθε άλλο σχόλιο για την αντικαπιταλιστική στρατηγική του ΝΑΡ καθίσταται περιττό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: