Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Επαγρύπνηση

Νομίζω πως είναι ώρα να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών φαντάζομαι έπεισαν και τον πιο δύσπιστο για το ρόλο κάποιων "αριστερών" δυνάμεων. Η αλήθεια είναι πως κάνουν καταπληκτικές πάσες στα κάθε λογής φασιστοειδή , στους  υπηρέτες τις πλουτοκρατίας. Η δράση τους είναι βούτυρο στο ψωμί των κατασταλτικών δυνάμεων. Είναι καιρός η απάντηση να είναι ΤΑΞΙΚΗ. Είναι καιρός να πυκνώσουμε ακόμα περισσότερο τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Να γυρίσουμε αποφασιστικά την πλάτη σε όλους όσους απροσανατολίζουν φέρνοντας συχνά πυκνά την κουβέντα "στην χαμένη τιμή της ενωμένης αριστεράς". ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ  ΤΗΝ  ΠΛΑΤΗ!




Από τον Ριζοσπάστη
Επαγρύπνηση
Είναι καιρός τώρα που τα αστικά ΜΜΕ σηκώνουν θέμα ανομίας, στοχοποιώντας τις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως π.χ. οργανωμένη δράση για κατάργηση των διοδίων με συμβολικό άνοιγμα για μερικές ώρες, ενάντια στις αυξήσεις στα εισιτήρια με συμβολικό κλείσιμο των μηχανημάτων ακύρωσης, ενάντια στα χαράτσια των νοσοκομείων με συμβολικό κλείσιμο των ταμείων κλπ., προτρέποντας την κυβέρνηση να επιβάλει το νόμο. Δηλαδή να τσακίσει με τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς τις οργανωμένες λαϊκές κινητοποιήσεις κόντρα στην πιο άγρια πολιτική της πιο αδίστακτης κυβέρνησης στη μεταπολίτευση.
Για παράδειγμα την περασμένη Κυριακή η «Καθημερινή» έγραφε: «Η ατιμώρητη βία γίνεται ενδημική. Αν η πολιτεία δεν εγκαταλείψει την ψευτοδημοκρατική στάση της ανοχής στη βία και αν η κοινωνία δεν απαιτήσει την εφαρμογή των νόμων, η ζούγκλα είναι κοντά». Βεβαίως, την ατιμωρησία τη συνέδεε σκόπιμα και με τις προβοκατόρικες δράσεις του ξυλοδαρμού του Κ. Χατζηδάκη ή της δολοφονίας των τριών εργαζομένων της «Μαρφίν», συνδέοντας τις καραμπινάτες προβοκάτσιες ενάντια στο λαϊκό κίνημα, που οργανώνονται από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, φανερές και μυστικές υπηρεσίες, με το λαϊκό κίνημα.
Την ίδια μέρα το «Βήμα» έγραφε: «Πώς να μην συνδέσεις με την ατιμωρησία τα ξεσπάσματα κάθε λογής του κοινού; Παραβιάσεις των διοδίων, των καπνιστικών απαγορεύσεων, χειροδικίες επί δικαίους και αδίκους, διαπομπεύσεις και λοιδορίες πολιτικών». Εχουμε και εδώ σκόπιμη σύνδεση προβοκατόρικων ενεργειών με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
Είναι επίσης γεγονός ότι η συγκεκριμένη προπαγάνδα επιδιώκει να αποδώσει τις προβοκάτσιες στη γραμμή απειθαρχίας και ανυπακοής στην πολιτική του κεφαλαίου. Το «Βήμα» έγραφε ότι η «ατιμωρησία της ανομίας από το κράτος» δημιουργεί «συμπεριφορά όχλου».Γράφαμε επίσης οτι προκαλεί εντύπωση ότι τα δύο αυτά συγκροτήματα, την ίδια μέρα, και δεν είναι πρώτη φορά, γράφουν άρθρα με το ίδιο περιεχόμενο και, ουσιαστικά, τα ίδια επιχειρήματα. Λες και υπάρχει το ίδιο κέντρο που τους δίνει θέμα για την αρθρογραφία τους, και όλως τυχαίως με στόχο τη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος και όχι μόνο τη στήριξη του ενός ή του άλλου αστικού κόμματος. `Η, μήπως, έτσι είναι;
Ολ' αυτά μέχρι που έσκασαν τα γεγονότα της Νομικής με τους έγκλειστους μετανάστες απεργούς πείνας. Με αφορμή τα συγκεκριμένα γεγονότα, χτες, θέσαμε ορισμένα ερωτήματα.
Γιατί οργάνωσαν όλη αυτή την επιχείρηση μεταφοράς και εγκατάστασης των μεταναστών και γιατί στους συγκεκριμένους χώρους, δηλαδή στα Πανεπιστήμια; Από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και από πληροφορίες, η οργάνωση είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Μήπως οι δήθεν προστάτες των μεταναστών τους οδήγησαν στη Νομική λόγω ασύλου; Και γιατί; Ολοι γνώριζαν, και η κυβέρνηση και το κράτος. Γράψαμε επίσης: Τι επιδιώκουν εκείνοι που εκθέτουν τους μετανάστες σε σοβαρούς κινδύνους; Γιατί τους μετέφεραν στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό χώρο; Στη Νομική Σχολή της Αθήνας ένας από εκείνους που εμφανίζεται ως εκπρόσωπός τους είναι ο Ν. Γιαννόπουλος από το «Δίκτυο για τα Κοινωνικά Δικαιώματα» και από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για εκείνον που στις 21 Δεκέμβρη 2008, με αφορμή την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων, έγραφε στην εφημερίδα «Εποχή» της ΑΚΟΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, τα εξής: «Η "κουκούλα" και η "πέτρα" είναι μητρικά ουσιαστικά στο λεξικό της εξέγερσης (...)». Λογική που θεωρεί το μπάχαλο ως «κοινωνική εξέγερση» και είναι γνωστό ότι τότε εκείνο το μπάχαλο συνέβαλε αντικειμενικά στο να «ανοίξει» ένας τεράστιος κύκλος άγριας καταστολής από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους με τη συγκρότηση νέων ομάδων της αστυνομίας που περιπολούν 24 ώρες το 24ωρο σε όλη τη χώρα. Και όχι μόνο. Εκείνα τα γεγονότα λειτούργησαν σαν το καλύτερο έδαφος για να ξεδιπλωθούν προβοκάτσιες ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Είναι επίσης ένας εκ των μαρτύρων υπεράσπισης του προβοκατόρικου μηχανισμού της «17 Νοέμβρη», μηχανισμού που αν δε στήθηκε, χρησιμοποιήθηκε από κρατικές υπηρεσίες η δράση της για χρόνια, για γιγάντωση της κρατικής καταστολής και του τρομοκρατικού νομοθετικού οπλοστασίου ενάντια στο λαό.
Χτες ο Γιαννόπουλος δήλωνε σκληρός αντίπαλος της κυβέρνησης. Αυτός είναι μπροστά στην υπόθεση παραμονής των μεταναστών στη Νομική, εκθέτοντας τους μετανάστες στη συκοφάντηση, στις απειλές, στην κρατική καταστολή. Κάποιοι επίσης χτες έκαναν λόγο για εξέγερση, όπως ο Σκυφτούλης, που εμφανίζεται να ηγείται ομάδας επίδοξων επαναστατών του μπάχαλου. Και θέσαμε το ερώτημα: Τι εννοούν ότι οι έγκλειστοι στη Νομική και οι «προστάτες» τους θα εξεγερθούν ενάντια σε ποιον και για ποιο σκοπό; Να προστατέψουν τους μετανάστες που τους εκθέτουν σε χίλιους κινδύνους; Τα ίδια έλεγαν και το Δεκέμβρη του 2008, βαφτίζοντας εξέγερση τις προβοκάτσιες με τις κουκούλες και τις πέτρες, τις σπασμένες βιτρίνες και τις φωτιές με μολότοφ, αλλά το κράτος δεν έπαθε και τίποτα. Μήπως δεν ξέρουν ότι προκαλούν την καταστολή ή αυτό επιδιώκουν; Μήπως δε χρησιμοποιούνται ανάλογες δράσεις για να ξεδιπλώνονται προβοκάτσιες κατά του εργατικού κινήματος; Το ξέρουν. Τότε; Τι επιδιώκουν; Και μάλιστα μπροστά στην οργάνωση της πανεργατικής απεργίας ενάντια στην αδίστακτη πολιτική κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου; Αυτά γράφαμε χτες.
Σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς των μεταναστών από τα Χανιά στην Αθήνα από συγκεκριμένο φόρουμ μεταναστών» με προφανή στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για μια πιθανή δυναμική καταστολή της κατάληψης, μέσω της κατάλυσης του ασύλου, από άτομα του «αντιεξουσιαστικού χώρου» που στοχεύουν στην πρόκληση «έντασης, προκειμένου να μπει στο παιχνίδι και η αστυνομία», με απώτερο στόχο να υπάρξει ακόμα και θύμα. Γιατί το είπε; Εψαχνε άλλοθι για οτιδήποτε συμβεί με την κυβερνητική και κρατική ή παρακρατική και προβοκατόρικη δράση; Κρατικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες, δικές τους δηλαδή, αναπτύσσουν τέτοια δράση, προκαλώντας και την καταστολή. Και είναι η κυβέρνηση υπεύθυνη. Ηθελε να αποσείσει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί και με τη δράση του κρατικού μηχανισμού και την «εφαρμογή του νόμου» στη Νομική; Απο ποιους φοβήθηκε αν φοβήθηκε η κυβέρνηση; Από τους «προστάτες» των μεταναστών τύπου Γιαννόπολου και δικτύου, Σκυφτούλη της «εξέγερσης», «φόρουμ μεταναστών»; Τόση δύναμη έχουν και τους φοβάται; Χτες επίσης στην υπόθεση μπήκε και ο Π. Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ποιοι μηχανισμοί λοιπόν κινούν τα νήματα τέτοιων ενεργειών και για ποιο σκοπό;
Χτες είχαμε άρση του πανεπιστημιακού ασύλου με απόφαση της Πρυτανικής Αρχής. Είχαμε επίσης προτροπή από ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. για ανάληψη κρατικής δράσης στη Νομική από την κυβέρνηση, πέρα από την κατάθεση νόμου για την κατάργηση του ασύλου. Τα αστικά ΜΜΕ επίσης σήκωσαν τα αντιδραστικά αντανακλαστικά, δηλαδή των κινδύνων για τους μετανάστες από δυνάμεις ρατσιστικές, εθνικιστικές. Κάνοντας λόγο μάλιστα και για τον Αγ. Παντελεήμονα ως εμπόλεμη ζώνη.
Εχουμε λοιπόν ένα παζλ που ξεκινά από την προπαγάνδα περί ανομίας, την οποία πρόβαλαν τα αστικά ΜΜΕ προχτές το βράδυ και στην υπόθεση της Νομικής, προβάλλοντας την άποψη ότι σ' αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει άσυλο, δηλαδή να εφαρμοστεί ο νόμος, άρα τέρμα στην ανομία, προετοιμάζοντας τις λαϊκές συνειδήσεις να αποδεχτούν την κατάλυση του ασύλου και την καταστολή και ας εύχονταν χτες το αντίθετο. Εχουμε ενέργειες οργανωμένες από ανθρώπους και ομάδες που αντικειμενικά η δράση τους προκαλεί την κρατική καταστολή. Το ξέρουν, αλλά ωθούν την κατάσταση στην καταστολή, μιλώντας ταυτόχρονα για εξέγερση των ομάδων του μπάχαλου και της προβοκάτσιας! Η κυβέρνηση εκ των υστέρων μιλά για σχέδιο που φτάνει μέχρι την πρόκληση της αστυνομίας ώστε να υπάρξει θύμα.
Ποιον ωφελεί αυτή η εξέλιξη, δηλαδή αν τυχόν προωθηθούν σχέδια άγριας καταστολής; Αντικειμενικά κάνει τεράστια ζημιά στο λαϊκό κίνημα, ενισχύοντας το σύστημα. Με την επιβολή του κράτους του νόμου σ' ένα σύστημα που στέλνει στην κόλαση το λαό και απαιτεί τη μέγιστη λαϊκή οργάνωση και πάλη ενάντια στο κεφάλαιο. Την οποία τσακίζουν τέτοιες ενέργειες. Και σ' αυτό το έγκλημα είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι όσοι έχουν συμβολή. Αλλά ακόμη και αν δεν συμβεί τώρα η επιβολή της καταστολής με την εφαρμογή του νόμου, ήδη ανοίγουν το δρόμο. Επαγρύπνηση και οργάνωση του λαού στο δικό του κίνημα. Ο ταξικός αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών συνδέεται άμεσα με τον αγώνα ενάντια στην καταστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: