Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

"Αποφασίζομεν και διατάσσομεν..."

"Η Κυβέρνησις οφείλει να προειδοποίηση κατά τον πλέον κατηγορηματικόν τρόπον, ότι οιαδήποτε αντίδρασις εις το εθνικόν της έργον της αλλαγής, οποθενδήποτε προερχομένη, θα παταχθή πάραυτα δια παντός εις την διάθεσίν της μέσου." 
Κάπως έτσι ξεκινούσε το διάγγελμα των χουντικών την 21η Απριλίου 1967. Με μερικές προσθήκες, ελάχιστες, θα μπορούσε να είναι το διάγγελμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δια στόματος Λοβέρδου.
Αφού οι αγώνες ήταν "παράνομοι και καταχρηστικοί" σύμφωνα με τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, τώρα προχωρούν και ένα βήμα ακόμα.
Αν παρόλα αυτά ένας κλάδος καταφέρει και αποσπάσει αυξήσεις από επιχειρήσεις με τρελλά κέρδη, έρχεται ο θεματοφύλακας  των εντολών του ΔΝΤ να παρέμβει ώστε   "....αυτού του είδους τις αποφάσεις  που αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες που κάνουμε εδώ στην Ελλάδα όλοι, θα τις καταργήσουμε». Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για το ρόλο των ξεπουλημένων εργατοπατέρων δήλωσε:  «έχουμε αναλάβει ορισμένες δεσμεύσεις, οι κοινωνικοί εταίροι έχουν στοιχιστεί, έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους!».
Έτσι λοιπόν οι επιδιώξεις τους για μετατροπή της εργατικής τάξης σε δούλους του 21ου αιώνα , γίνονται πράξη με την συνεργασία των εργατοπατέρων.
Η εργατική τάξη πλέον δεν έχει άλλη επιλογή από το  να παραμερήσει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να αντεπιτεθεί   με  τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να επιβάλλει δυναμικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: