Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Μήπως κάποιοι οφείλουν εξηγήσεις;


Τον Απρίλη του 1999 ιδρύθηκε το ΠΑΜΕ. Αυτό που θυμάμαι  είναι η φοβερή επίθεση που δεχτήκαμε από "αριστερά" και δεξιά, επειδή τάχα διασπάται η ενιαία δράση του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ζωή μας δικαίωσε  όχι γιατί έχουμε προφήτες στις τάξεις μας,  αλλά γιατί τα τσιράκια και οι υπηρέτες τη; αστικής τάξης, εργατική αριστοκρατία, διαχρονικά  είναι τόσο προβλέψιμοι στην τακτική τους, όσο και η λύσσα των αφεντικών τους για κέρδη.
Έτσι λοιπόν η βασική διαπίστωση που αναφέρεται στην ιδρυτική διακύρηξη του ΠΑΜΕ, ότι η διαφορά του ταξικού κινήματος με αυτές τις δυνάμεις δεν περιορίζεται στην μια ή την άλλη μορφή πάλης, στο ένα ή στο άλλο αίτημα, βρίσκεται στην βασική κατεύθυνση στο συνολικό πλαίσιο που κινούνται.
Αυτές οι δυνάμεις στηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα και το υπερασπίζονται. Στηρίζουν ενεργητικά τη στρατηγική του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική. Κινούνται με βάση τα κριτήρια της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, τοποθετούνται υπέρ της «αντοχής της οικονομίας». Γι΄ αυτό αρνούνται και καταπολεμούν την ταξική πάλη, επιλέγοντας το δρόμο της ταξικής συνεργασίας, των κοινωνικών διαλόγων, είναι διαχρονική όσο ποτέ. 
Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ας αναλογιστούν όλοι αυτοί οι   αριστεροί , αριστερούληδες,  ακηδεμονευτοσυνδικαλιστές, την τεράστια ευθύνη τους που λειτούργησαν ως αριστερό αλλοθι σε μια ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ  ΠΑΣΟΚοΝΔΣΥΡΙΖΟ- ΓΣΣΕ. Αυτές τις μέρες λοιπόν που έρωτας ΓΣΣΕ+ΣΕΒ  κατέληξε σε γάμο , με την Τρόϊκα να ρένει με ρύζι το ζεύγος, πρέπει επιτέλους οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν για τα καλά την πλάτη
Αυτά σαν πρώτη αντίδραση...για τον γάμο ΓΣΕΕ+ΣΕΒ= ΔΝΤ




Δεν υπάρχουν σχόλια: