Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Οι 7 "πληγές" του τουρισμού

To  ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας και κατά συνέπεια η οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό  φαντάζομαι το έχετε εμπεδώσει θέλατε δε θέλατε .Όποια κινητοποίηση και να γίνει κλαίνε και οδύρονται οι μοιρολογίστρες των καναλιών , ότι αντακλά στον τουρισμό και την οικονομία.
Αλλά ποιες είναι οι 7 πληγές  που πλήττουν τον τουρισμό μας;
Ας αφήσουμε το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ,Χάνονται 100.000 κρατήσεις την ημέρα εξαιτίας των απεργιών , να τις αποκαλύψει.


1η πληγή:   
Κερασάκι στην τούρτα» αποτελούν οι συνέπειες από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών, με πιο σοβαρή επίπτωση το πάγωμα νέων κρατήσεων για τις τουριστικές περιοχές της χώρας μας. Προ των γεγονότων ημερησίως καταγράφονταν στα συστήματα των ξενοδοχείων περί τις 100.000 νέες κρατήσεις.

2η πληγή:
Ο κύκλος των δεινών του ελληνικού τουρισμού τη φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον αποκλεισμό των δρόμων από τα τρακτέρ των αγροτών τον Ιανουάριο. Οι κινητοποιήσεις τους οδήγησαν σε κύμα ακυρώσεων από την ελληνική αγορά σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς της χώρας.

3η πληγή:
Εικόνες όπως ο αποκλεισμός εισόδων κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας, το κλείσιμο της εισόδου και η ανάρτηση πανό στην Ακρόπολη από συνδικαλιστές έκαναν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας νέο κύκλο αρνητικών σχολίων.

4η πληγή:
Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από τα κλειστά μουσεία τις απογευματινές ώρες δημιούργησε άλλο ένα ζήτημα σε σχέση με το επίπεδο εξυπηρέτησης των ξένων επισκεπτών.

5η πληγή:
Στις αρχές Απριλίου ο εξωγενής παράγοντας της ηφαιστειακής τέφρας που απλώθηκε πάνω από τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο επηρέασε μερικώς και τις αφίξεις προς την Ελλάδα.

6η πληγή:
Η δολοφονία των 4 ατόμων στις αρχές Μαΐου κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης είχε επίσης δυσμενείς επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό, καθώς ακυρώθηκαν δεκάδες συνέδρια και σημειώθηκαν χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων.

7η πληγή:
Οι αποκλεισμοί των λιμανιών από ναυτεργάτες που αντιδρούσαν στην άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, παρεμποδίζοντας πολλές φορές την απο/επιβίβαση των ξένων επιβατών στα κρουαζιερόπλοια, προκάλεσαν εκ νέου δυσμενή σχόλια για την Ελλάδα. Εταιρείες κρουαζιερόπλοιων οδηγούνται, πλέον, στην απόφαση να αφήσουν την Ελλάδα εκτός του προγραμματισμού τους και να ρίξουν το βάρος της δραστηριότητάς τους σε άλλους προορισμούς όπως η Τουρκία.

Η απαρίθμηση  είναι δική μου. έχει και άλλες πληγές αλλά εγώ ξεχώρισα αυτές. 
Όπως βλέπετε λοιπόν  μπροστά στο αναμενόμενο σφοδρό ταξικό αγωνιστικό ξέσπασμα προετοιμάζεται μεθοδικά το έδαφος για την  συνολική επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα  και όχι μόνο των εργαζόμενων. Φυσικά και θα  προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αντιθέσεις ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες στη λογική του κοινωνικού δικαιώματος στην  ελεύθερη κυκλοφορία, του..."πάω όπου θέλω και  δε γουστάρω να με παρεμποδίσει κανείς". Μόνο που από ότι καταλαβαίνω μάλλον τελειώνει το παραμυθάκι του κοινωνικού αυτοματισμού. ΘΑ ΕΧΟΥΝ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. Παίρνουν τα μέτρα τους, αλλά και το ταξικό κίνημα έχει το νου του.
 ΠΑ.Μ.Ε για αντεπίθεση
 ΠΑ.Μ.Ε για  ανατροπή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πληγές δεν είναι αυτές
πληγές είναι οι μαλακίες που γράφουν οι "ευρωπαϊκές εταιρείες" ως οδηγίες για όσους ταξιδεύουν για την Ελλάδα...

"πώς να προστατευτείτε από τους διαδηλωτές" κ.α. και περιγραφές από τον "πόλεμο" που έχουμε...