Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ξεπούλημα....

 Παρακολουθείστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ για τη συνάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ με τους εκπροώπους της τρόικας. Οι λέξεις κατάντια, ξεπούλημα, εκφυλισμός , είναι λίγες. 
Δείτε τι  κάνει ο .....πρόεδρος. ........
Αρχίζει τα παραπονάκια για τα σκληρά και άδικα  μέτρα στο στυλ ¨εντάξει ρε παιδίά είπαμε  αλλά όχι κι έτσι". Στη συνέχεια δείχνει  πόσο καλό και πειθαρχικό παιδί  είναι στις απαιτήσεις των καπιτα-ληστών αφού μπορεί  με συμφωνίες να διαχειριστεί ζητήματα μισθωτής εργασίας (είδατε πως  λέγεται στη γλώσσα της κεντροαριστεράς , ξεπουλάω τους εργαζόμενους) και τέλος δίνει ¨γην και ύδωρ" στις απαιτήσεις του κεφαλαίου όταν μιλάει για αύξηση επενδύσεων .....κλπ. Διαβάστε προσεκτικά  το ρεπορταζ.

Την πάγια θέση της συνομοσπονδίας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σκληρά και κοινωνικά άδικα, δίνοντας έμφαση στις μειώσεις των συντάξεων για τους χαμηλοσυνταξιούχους, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στη συνάντησή του με εκπροσώπους της τρόικας (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή).
    Όσον αφορά τις παρεμβάσεις, που έχουν γίνει, στον ιδιωτικό τομέα, η θέση που εκφράστηκε από τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας ήταν σαφής και κατηγορηματική "Δεν πρέπει να υπάρξει καμία εκ νέου παρέμβαση, καθώς τα συνδικάτα και οι εργοδοτικοί φορείς, όπως απέδειξαν πρόσφατα, μπορούν με συμφωνίες να διαχειριστούν όλα τα ζητήματα της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ζητήματα, όπως μισθοί, εργασιακές σχέσεις, διαιτησία, συντάξεις, κά".
    Επίσης, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα μείωσης των δημοσίων ελλειμμάτων, μέσω της αύξησης των εσόδων από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, καθώς και την αύξηση των επενδύσεων, για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάκαμψης της οικονομίας, με αντιμετώπιση της ανεργίας και διεύρυνση της απασχόλησης. 

Είναι φανερό πως η  απάντηση είναι μία. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ  ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: