Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λακωνίας: Να αποσυρθεί το χαφιεδίστικο έγγραφο της Διοίκησης

Tην αντίδραση των εκπαιδευτικών προκάλεσε το έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας προς τις διευθύνσεις των σχολείων ζητώντας οι εκπαιδευτικοί να γίνουν χαφιέδεςκαταγγέλλοντας μαθητές και συναδέλφους για οποιοδήποτε συμβάν μέσα και έξω από το σχολείο. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λακωνίας αναφέρει αναλυτικά:
«ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΙΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Να μη περάσει ο αυταρχισμός
Την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών προκάλεσε η διαρροή μυστικού εγγράφου της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας προς τους Διευθυντές των σχολείων, που τους ζητά να γίνουν "ρουφιάνοι" συναδέλφων και μαθητών, αναφέροντας της τάχα εμπιστευτικά "…οποιοδήποτε συμβάν εντός ή εκτός του σχολείου στο οποίο εμπλέκονται μαθητές ή και εκπαιδευτικοί…". Στην πραγματικότητα, το γεγονός αυτό αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των αντεργατικών μέτρων και πρακτικών προκειμένου να περάσει το μήνυμα:
Ή υπάκουος και σκυφτός δάσκαλος, ή χωρίς δουλειά.
Εφαρμόζεται στην πράξη η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (Φ277/412/14476/Δ2 στις 19/11/20120) για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Πρόκειται για ένα ακόμα λιθαράκι στο θεσμικό πλαίσιο το οποίο αξιοποιεί κάθε πιθανό παράπτωμα του εργαζόμενου για να τον οδηγήσει στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.
Να κάποια από τα κριτήρια της απόλυσης σύμφωνα μ΄αυτή την εγκύκλιο:
Άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δημοκρατία. Απρεπής ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός ή εκτός της υπηρεσίας. Ασέβεια και απείθεια προς τη διοίκηση. Ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες.
Με δυο λόγια, ό,τι και να κάνει ένας εκπαιδευτικός, ένας δημόσιος υπάλληλος, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την απόλυσή του.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προειδοποίησαν από την πρώτη στιγμή για το που στοχεύει το νέο πειθαρχικό δίκαιο! Δεν έχουν στο νου τους να ξεμπερδεύουν με όσους αποκαλούν "επίορκους".
Στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων. Θέλουν τον εκπαιδευτικό να φοβάται να διδάξει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια, να φοβάται να πράξει το παιδαγωγικό του καθήκον απέναντι στα παιδιά του λαού, να φοβάται να πάει κόντρα στους αντιδραστικούς νόμους, στα αντιδραστικά αναλυτικά προγράμματα κλπ…
Το αστικό κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.
Διαμορφώνουν ένα αστικό κράτος πιο αντιλαϊκό, πιο συγκεντρωτικό, πιο αυταρχικό, πιο άμεσα συνδεμένο με την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Θέλουν, με άλλα λόγια, εκπαιδευτικούς με σκυμμένο το κεφάλι και μαθητές αμόρφωτους, για να δουλεύουν αύριο "ήλιο με ήλιο", χωρίς δικαιώματα!
Η εποχή του "καρότου και του μαστιγίου" έχει φάει τα ψωμιά της. Είμαστε πλέον στην εποχή "του μαστιγίου και του τρόμου". Με τα νέα μέτρα, με το αυταρχικό ξεσάλωμα της διοίκησης, με τα πειθαρχικά δίκαια, θωρακίζουν το σύστημά τους, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν το λαό. Στην κυριολεξία να τον φιμώσουν. Ασκούν την εξουσία του κεφαλαίου, με το βούρδουλα, το φόβο της πείνας και της απόλυσης.
Οι εκπαιδευτικοί, το εργατικό λαϊκό κίνημα, έχουν χρέος και καθήκον:
Να οργανωθεί η πάλη του ώστε να αποσυρθούν τώρα τα τρομοκρατικά νομοθετήματα.
Ένας δρόμος υπάρχει. Μια επιλογή: Οργάνωση. Λαϊκή αντεπίθεση. Μπλόκο στα αντιλαϊκά μέτρα και σ΄όλες τις απολύσεις. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συναγερμό - ξεσηκωμό.
Καλούμε τα σωματεία, τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 26/4/2013, 11:00 – 2:00
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ».
Διαβάστε και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: