Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μαθητικό Φεστιβάλ από την ΚΝΕ-Αργολίδας



Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι δύο εκδηλώσεις που οργάνωσε η ΚΝΕ Αργολίδας στο πλαίσιο των δεκάδων Μαθητικών Φεστιβάλ, που οργανώνει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, πανελλαδικά.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νέας Κίου και αφορούσε τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 όπου πήραν μέρος ομάδες μαθητών από το Άργος ,το Ναύπλιο και τη Ν.Κίο. «Στόχος των Φεστιβάλ και των ποδοσφαιρικών  αυτών συναντήσεων-τόνισε το μέλος της ΚΝΕ Μίλτος Κουτίβας- είναι να αναδείξουμε τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού.Την ευγενή άμιλλα, τη συλλογικότητα, τη φιλία την αλληλεγγύη,την ομαδική προσπάθεια .Ταυτόχρονα όμως να καυτηριάσουμε το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό –και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο-ως μοχλό των πολιτικών του επιδιώξεων.

Το πολιτικό σύστημα, και στη χώρα μας προωθεί την άκρατη  εμπορευμα-τοποίηση και τον πρωταθλητισμό ,μέσω των κεφαλαιοκρατών προέδρων-παραγόντων, οι οποίοι δημιουργούν «στρατούς» εξέδρας και με τα ξεσπάσματα βίας, «στήνουν» ολόκληρα πρωταθλήματα, ενισχύουν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά σε ασυνειδητοποίητους, πολιτικά, νέους.

Είναι το ίδιο κράτος ,που στέκεται εχθρικά σε κάθε αθλητική ερασιτεχνική προσπάθεια,αφού για να αθληθεί ένας νέος σήμερα πρέπει να πληρώσει,το κράτος που μειώνει συνεχώς τα κονδύλια στις αθλητικές Ομοσπονδίες.

Εμείς καλούμε τους νέους της Αργολίδας για έναν άλλο αθλητισμο της φιλίας ,της συναδέλφωσης .

Επίσης η ΚΝΕ Αργολίδας οργάνωσε και άλλη εκδήλωση-αυτή τη φορά, στο Άργος, η οποία περιελάμβανε ,πολιτική ομιλία, θέατρο, μουσική και έκθεση βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: