Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Παγκαλίσκος


Υπάρχουν δύο λόγοι για να ασχοληθεί κανείς με το τελευταίο πόνημα του Πιτσιρίκου για το ΚΚΕ: ο ένας είναι ότι, δυστυχώς, τον διαβάζουν πολλοί· ο άλλος ότι, ακόμα δυστυχέστερα, τον περνούν για αριστερό. Θα μου πεις, κάποτε περνούσαν και τον Πάγκαλο για τέτοιον. Σωστό. Το πρόβλημά μας, τελικά, είναι ότι οι αριστεροί είναι πάρα πολλοί και όχι πολύ λίγοι. Κι έτσι, αντί να γράψουμε τον Πιτσιρίκο στα παλαιότερα των υποδημάτων μας με την ασφαλή πεποίθηση ότι όλοι γνωρίζουν τι καπνό φουμάρει, αναγκαζόμαστε και να τον διαβάσουμε και να του απαντήσουμε.
Στην απάντησή μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω για το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να τον διαβάσουμε.
Ο Πιτσιρίκος, λοιπόν, επιχειρώντας να πει κι αυτός την σοφία του για την ανάδειξη νέου ΓΓ στο ΚΚΕ, μας καλεί ανάμεσα σε άλλα σε ασκήσεις μνήμης:
Θα θυμάστε, ίσως, πως πριν την χρεοκοπία της χώρας είχε υπάρξει θέμα με τον έλεγχο των οικονομικών του ΚΚΕ. 
Ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος που πρωτοστάτησε στην επίθεση κατά του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας σε πάμπόλλες συνεντεύξεις του πως το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του. 
Το ΚΚΕ δεν δέχτηκε έλεγχο στα οικονομικά του και η Αλέκα Παπαρήγα είπε πως οικονομικός έλεγχος πρέπει να γίνεται μόνο στα κόμματα εξουσίας
Μετά την χρεοκοπία της χώρας, ως δια μαγείας, σταμάτησε η επίθεση κατά του ΚΚΕ, και τα ΜΜΕ έπαψαν να αναφέρονται στον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος.

Η μνήμη του Πιτσιρίκου είναι λίγο σουρλουλού και τον απατά για τα πάντα εκτός από το γεγονός ότι πριν από τον ίδιο, το θέμα του ελέγχου των οικονομικών του ΚΚΕ το έθεσε ο "μαζί τα φάγαμε". Περί αυτού δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο από ευχές για βίον ανθόσπαρτον με τον πρωτεργάτη της κάθαρσης και σημαιοφόρο πάσης αστικής αρετής.

Πάμε σε όσα φαίνεται να ξέχασε ο διδάσκων τις αρετές της μνημονικής:
Πρώτον, την κοτσάνα ότι "οικονομικός έλεγχος πρέπει να γίνεται στα κόμματα εξουσίας" η Παπαρήγα μεν δεν την είπε ποτέ, είναι όμως καθαρά στα κιλά του τι μπόρεσε να συγκρατήσει από τα λεγόμενά της ο Πιτσιρίκος, ο οποίος προφανώς από τα γραφόμενα του Βιτρούβιου για την ανακάλυψη της αρχής της άνωσης απ' τον Αρχιμήδη συγκράτησε μόνο ότι η άνωση έχει κάτι να κάνει με μια μπανιέρα.

Το τι είπε η Παπαρήγα μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας εύκολα διαβάζοντας τον Τύπο της περιόδου, τον οποίο δεν θυμάται καθόλου καλά ο φέρελπις δημοσιογράφος μας. Στην υπεράνω κάθε Πιτσιρικικής υποψίας "Ναυτεμπορική" της 24ης Ιουνίου 2009, για παράδειγμα, διαβάζουμε τα εξής:

Επίθεση κατά του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου εξαπέλυσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτηρίζοντάς τον «γνωστό προβοκάτορα του ΠΑΣΟΚ». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σε πρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση είχε μιλήσει περί άρνησης του ΚΚΕ για έλεγχο των οικονομικών του από ορκωτούς λογιστές. 
Πάμε στην ακόμα πιο υπεράνω πάσης φιλοκκεδικής υποψίας "Καθημερινή" (16 Ιουνίου 2009), η οποία, φευ, επίσης βγάζει τον Πιτσιρίκο από αμνησιακό ως ψεύτη:
«Ηγετικό φορέα» σε «εκστρατεία» εναντίον του ΚΚΕ, χαρακτήρισε χθες το ΠΑΣΟΚ η γεν. γραμματέας του κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα. Με αφορμή τη συζήτηση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, η κ. Παπαρήγα ουσιαστικά επικαιροποίησε τις θέσεις του ΚΚΕ. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί κοροϊδία ότι θα καταργηθεί η διαφθορά με την ψευδεπίγραφη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων» και έκανε λόγο για «δήθεν κατάργηση του “μαύρου πολιτικού χρήματος”, η οποία έχει στόχο «να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να ελεγχθεί η δράση του ΚΚΕ». 
Ανέφερε ότι οι έως σήμερα έλεγχοι ορκωτών λογιστών, της Εφορίας και του ΙΚΑ είναι επαρκείς προκειμένου να διαπιστωθεί η διαφάνεια των οικονομικών του κόμματος. Πέρα από αυτούς τους ελέγχους, διεμήνυσε η κ. Παπαρήγα, δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε επέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του κόμματος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι «θα προστατεύσουμε και σήμερα και στο μέλλον τους χιλιάδες ενισχυτές μας που στηρίζουν το κόμμα μαςανιδιοτελώς, ακόμα και από το υστέρημά τους». Στη συζήτηση αυτή, συνέχισε η κ. Παπαρήγα «πρωτοστατούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΝ πριν και ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια πρωτοστατεί, καθώς έχει βγάλει από το μυαλό του και το πρόγραμμά του κάθε έννοια κοινωνικής αλλαγής στο εθνικό πεδίο, παρά μόνο εναλλαγή αστικών και μικροαστικών κομμάτων στο κοινοβούλιο», ενώ το ΛΑΟΣ παίζει ρόλο «του εκτελεστή συμβολαίων». 
Εδώ πρέπει να απολογηθούμε, διότι για να θυμήσουμε κάποια ακόμα από όσα είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την τότε εκστρατεία συσκότισης και συκοφαντίας του ΠΑΣΟΚ και του "μαζί τα φάγαμε" ιδιαιτέρως, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο φύλλο της 25ης Ιούνη 2009 του "Ριζοσπάστη" -- εφημερίδας που αναμφίβολα προκαλεί αναφυλαξία στον Παγκαλο-Πιτσιρίκο:
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε επίσης και το εξής: Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, ούτε ιδεολογικά ούτε πολιτικά, αλλά ούτε και οικονομικά να χρεοκοπήσουμε. Και αυτό το διαμηνύουμε σε όσους νομίζουν ότι θα μας χρεοκοπήσουν οικονομικά. Διότι η πηγή για μας των εσόδων μας, η βασική, είναι ο λαός.Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε, και θα το πούμε για άλλη μια φορά, είναι να δώσουμε τις λίστες των μελών του Κόμματος, των φίλων, των οπαδών και των οπαδών άλλων κομμάτων έως και μελών και στελεχών, που ενισχύουν οικονομικά το ΚΚΕ, όχι γιατί συμφωνούν με εμάς, αλλά γιατί σέβονται την εντιμότητά μας. 
Εμείς δε θα τροφοδοτήσουμε ούτε το ΕΣΕΛΟΝ, ούτε τη CIA, ούτε τις άλλες μυστικές υπηρεσίες. Με αυτή την έννοια, τέτοια στοιχεία δεν πρόκειται να δώσουμε. Ολα τα άλλα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. 
Και τέλος να πω και το εξής: Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τη διαφάνεια, ας δώσουν τα άλλα κόμματα τις λίστες. Γιατί δεν τις δίνουν; Να δώσουν "το καλό παράδειγμα" και να μείνουμε εμείς μόνοι κι έρημοι σε αυτή τη θέση. Να δώσουν τις λίστες. `Η θα λένε, όπως λένε με την επιταγή του κ. Τσουκάτου, "δεν υπάρχει στα βιβλία"; Αυτό είναι μια απάντηση. Ωραία. Γιατί δεν παραδίδουν τα βιβλία τους να ελεγχθούν;Γιάννης κερνάει - Γιάννης πίνει! Και η διαφάνειά τους έτσι είναι.Λένε "εμείς βάζουμε και δημοσιεύονται οι ισολογισμοί μας". Αυτό δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά. Διότι οι ίδιοι τροφοδοτούν τα στοιχεία. 
[...] 
Οχι γιατί ξεκινάμε από ένα κομματικό πατριωτισμό. Εχουμε μπόλικο και δε χρειάζεται να τον επιδεικνύουμε. Αλλά γιατί όλη αυτή η επίθεση στοχεύει στο κίνημα και στο λαό. Από μια άποψη η δυσφήμιση, η λάσπη και η συκοφαντία που εκτοξεύεται εναντίον του ΚΚΕ γίνεται για ευνόητους λόγους. Γιατί είμαστε και ηθικά εντάξει, με βάση την ιδεολογία μας, όχι με βάση τις αστικές αξίες, αυτό τους πειράζει. Θέλουν όλοι να είμαστε και λίγο βρώμικοι».
Αυτά για όσα είπε τότε η Παπαρήγα, και νομίζω πως είναι σαφέστατα. Τα όσαέκανε τότε το κόμμα της (και που επίσης έχει ξεχάσει ο κατά τα άλλα ζηλώσας την Κλειώ Πιτσιρίκος), τα κάνουν ακόμα σαφέστερα. "Ναυτεμπορική", από το ρεπορτάζ που παραθέσαμε πιο πάνω:
Απαντώντας η κ. Παπαρήγα έδωσε στη δημοσιότητα Έκθεση της επιτροπής της Βουλής για τα οικονομικά του κόμματος και Έκθεση Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών επί του ισολογισμού εσόδων και δαπανών χρήσεως 2007 του ΚΚΕ, «με βάση τα οποία είχε γίνει έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος».
"Ριζοσπάστης", από το άρθρο που παραθέσαμε πιο πάνω:
Τη στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί τη λάσπη και την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά μαζί του, επιβεβαιώνει η χτεσινή νέα προσπάθεια του Θ. Πάγκαλου να δημιουργήσει εντυπώσεις με ανύπαρκτα στοιχεία γύρω από τα οικονομικά του Κόμματος. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμα φορά πιάστηκε στα πράσα να ψεύδεται, ισχυριζόμενος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή» ότι το ΚΚΕ δε δέχεται τον έλεγχο από ορκωτούς λογιστές. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «(Ζητάμε) έλεγχο από αντικειμενικό σώμα και ορκωτούς λογιστές των οικονομικών των κομμάτων. Αυτό δεν το δέχεται το ΚΚΕ, είναι γνωστό εξάλλου, το έχει πει επανειλημμένα. Και χρησιμοποιώντας την άρνηση του ΚΚΕ ως πρόσχημα η ΝΔ δεν το προχώρησε τα πέντε αυτά χρόνια»! 
Η αποκάλυψη της νέας αθλιότητας σε βάρος του ΚΚΕ ήταν άμεση. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για το ζήτημα της μετανάστευσης, μοιράστηκε στους παριστάμενους δημοσιογράφους η «Εκθεση Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών» με ημερομηνία 5 Φλεβάρη 2009 «Επί του Ισολογισμού Εσόδων και Δαπανών χρήσεως 2007 του πολιτικού κόμματος "Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας"», καθώς και η «Εκθεση της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, των υποψηφίων βουλευτών και των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών» της Βουλής. Σχολιάζοντας τα έγγραφα η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε σχετικά: 
«Πριν μπω στο θέμα για το οποίο σας καλέσαμε να συζητήσουμε, θέλω να δώσουμε μια εξήγηση. Το Γραφείο Τύπου σάς μοίρασε και ένα συμπληρωματικό κείμενο που αναφέρεται στην έκθεση της Επιτροπής της Βουλής για τα οικονομικά του Κόμματος και στην έκθεση των ορκωτών λογιστών που κοινοποιήθηκε στο Κόμμα πριν λίγο καιρό και με βάση τα οποία αποδείχνεται ότι είχε γίνει έλεγχος στα οικονομικά του Κόμματος. 
Τώρα θα μου πείτε γιατί το δίνουμε. Είχαμε πει και προεκλογικά ότι η επιλογή, εκτός από ιδεολογικά και πολιτικά, να χτυπήσουν το ΚΚΕ και οικονομικά, ήταν μια στρατηγική επιλογή του συστήματος με προκεχωρημένο φυλάκιο το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. και με καταμερισμό ρόλων σε ανθρώπους, οι οποίοι εξελίσσονται σε επαγγελματίες προβοκάτορες. Και ξέρετε, άμα γίνεις επαγγελματίας προβοκάτορας, το έχεις στο αίμα σου. Δεν πα' να 'ναι καλοκαίρι, δεν πα' να 'ναι ό,τι να 'ναι, στο τέλος άμα δε βρουν ποιον να προβοκάρουν, θα προβοκάρουν τον εαυτό τους! Είναι βέβαιο. 
Σήμερα το πρωί ξανάρχισαν την επίθεση εναντίον του ΚΚΕ με καταγγελία γνωστού προβοκάτορα, ότι το ΚΚΕ αρνείται τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών. Βγάλαμε κι εμείς από το συρτάρι μας τον πρόσφατο έλεγχο των ορκωτών λογιστών και τον δίνουμε. 
Με την ευκαιρία, έχουμε δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, επομένως δεν έχουμε κανένα λόγο να απολογούμαστε. Αλλάτώρα το χαρτί γύρισε αλλιώς, μια δε δεχόμαστε τον εισαγγελέα, μια δε δεχόμαστε την Εφορία, τώρα δε δεχόμαστε και τους ορκωτούς λογιστές. Σε ένα από τα πολλά ψέματα απαντάμε - και πρέπει να καταλάβετε ότι και το υπόλοιπο 99% είναι ψέμα - αλλά δεν πρόκειται και να ησυχάσουμε. Στην προεκλογική περίοδο είχαμε να κάνουμε κι άλλη δουλειά: Τα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Τώρα που είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, αν και στην ουσία προεκλογική περίοδος είναι και γι' αυτό εξαπολύονται και οι επιθέσεις, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είμαστε σε τυπική προεκλογική περίοδο, θα αντεπιτεθούμε και θα τους ξεσκεπάσουμε 100%.
Αυτά για όσα διεμήφθεισαν το 2009. Και νομίζω αρκούν για να αναδειχθεί και το μέγεθος της ευφυίας του Παγκαλίσκου όταν γράφει ότι "σταμάτησε η επίθεση κατά του ΚΚΕ, και τα ΜΜΕ έπαψαν να αναφέρονται στον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος" "ως δια μαγείας." Μπα, μαγεία το λένε τώρα; Αμ δεν είναι μόνο ότι ο Πάγκαλος senior συνελήφθη ψευδόμενος ήδη τον Ιούνιο του 2009, φίλτατε Πάγκαλε junior, είναι και ότι το μισό ανώτερο στελεχικό δυναμικό του κόμματος του (και πρώην σου) είναι στον Κορυδαλλό ή διαφεύγει τη σύλληψη για καταβρόχθιση εκατομμυρίων ευρώ. Ο "μαζί τα φάγαμε" δε, σε περίπτωση που το ξέχασες, ξέχασε να κατέβει για βουλευτής, μη θέλοντας να διακινδυνεύσει να συνεχίσει να κάνει το μάγκα όταν το ξυλίκι όπου εντοπιζόταν βουλευτής του χαμαιτυπείου του έπεφτε βροχή. Μέχρι που τον ανακάλυψες, και δη ως...κατήγορο που χρήζει δικαίωσης (!) ΕΣΥ.
Ας έρθουμε πιο κοντά στις μέρες μας τώρα, και συγκεκριμένα στο 2012. Μια από τις "αποκαλύψεις" της χρονιάς ήταν η λασπολόγηση του ευρωβουλευτή του κόμματος Γ. Τούσσα για οικονομικές ατασθαλίες σε σχέση με το ΝΑΤ. Στις 20 Δεκέμβρη, ήρθε το πικρό ραβασάκι του "Ριζοσπάστη" για τους απανταχού Παγκαλίσκους:
Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με το υπ' αριθμ. 229/2012 βούλευμά του αποφάνθηκε αμετάκλητα να μην αποδοθεί σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, κατηγορία για την πράξη της απιστίας από κοινού, σχετική με την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου και ειδικότερα σε βάρος του ΝΠΔΔ «Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου», καθόσον -όπως έκρινε- δεν στοιχειοθετείται σε βάρος του αντικειμενικά και υποκειμενικά η τέλεση αδικήματος.
Η ανωτέρω απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά καταδεικνύει ότι η κατηγορία σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ ήταν εντελώς ανυπόστατη και αστήρικτη.
Επιβεβαιώνεται ότι στόχος της δίωξης ήταν να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ, να χτυπηθεί η ηθική του υπόσταση και οι δεσμοί του με την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό. Να συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι αιτίες της χρεοκοπίας του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων, που είναι οι εφοπλιστές, συνολικά η πλουτοκρατία, η καπιταλιστική εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.
Με επιστολή που έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz και τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Klaus-Heiner Lehne γνωστοποίησε το με αριθμό 229/2012 απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, για να λάβουν γνώση σχετικά με την εξέλιξη της πιο πάνω υπόθεσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Λίγο πριν, και εν μέσω του συνηθισμένου κουρνιαχτού και φασαρίας που κάνουν οι αστοί όταν είναι να ξανακρύψουν τα κακάκια που δήθεν προσπαθούν να φέρουν στην επιφάνεια (βλέπε φαρσοκωμωδία "Λίστα Λαγκάρντ"), ο "Ριζοσπάστης" δημοσίευε άλλη μια πρωτοβουλία του ΚΚΕ που ξέχασε ο δαιμόνιος Παγκαλίσκος, και μαζί του, έκαναν γαργάρα άπαντες:
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επαναφέρει τις προτάσεις για ουσιαστικό έλεγχο στο «πόθεν έσχες»
Ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, με αφορμή τη διαμάχη για τις «λίστες» και τα σκάνδαλα
Παρεμβαίνοντας στην αποπροσανατολιστική συζήτηση για τις «λίστες» και τα σκάνδαλα, το ΚΚΕ επαναφέρει με Ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών τις προτάσεις του για τον ουσιαστικό έλεγχο στο «πόθεν έσχες». Στην Ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης, σημειώνεται:
«Είναι γεγονός ότι οι αποκαλύψεις για τη λίστα των ονομάτων, που έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, αφορούν μόνον ένα μέρος του πλούτου που έχει συγκεντρωθεί στα χέρια του κεφαλαίου από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και από τις διάφορες πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου που ακολουθήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση.
Η εξαγωγή αυτή των κεφαλαίων και οι καταθέσεις στο εξωτερικό, ακόμη και όταν γίνονται νόμιμα αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και τους νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι πρόκληση για το λαό και δείχνει τη μεγάλη ληστεία που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια από τον πλούτο που παράγει. Τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, ακόμη και ενδεχόμενης εμπλοκής πολιτικών προσώπων, είναι πριν από όλα σύμφυτα ενός συστήματος που κινείται με κριτήριο το κέρδος.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις που έστω θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον περιορισμό αυτών των φαινομένων ακόμη και σήμερα, γιατί η ριζική αντιμετώπισή τους μπορεί να γίνει μόνο με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, στα πλαίσια μια άλλης οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας.
Ονομαστικοποίηση όλων των μετοχών και των διαφόρων τίτλων (ομόλογα, έντοκα γραμμάτια κλπ) και τη μετατροπή τους από ανώνυμους σε ονομαστικούς.
Ελεγχος στην εξαγωγή και εισαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα και προς κάθε προορισμό.
Κατάργηση του φορολογικού τραπεζικού, επιχειρηματικού και εμπορικού απόρρητου.
Απαγόρευση των λεγόμενων εξωχώριων (offshore) εταιρειών.
Είναι προτάσεις που χωρίς την υιοθέτησή τους δεν μπορεί να γίνει κανείς ουσιαστικός έλεγχος στο "πόθεν έσχες" όποιο και αν είναι το ελεγκτικό όργανο, όποιος και αν είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός. Ολες αυτές όμως οι προτάσεις σκοντάφτουν στην άρνηση των αστικών κομμάτων με το επιχείρημα ότι είναι σε αντίθεση με τους κανόνες της ΕΕ και της αγοράς.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στα παραπάνω ζητήματα και στις προτάσεις του ΚΚΕ
».
Αφήνουμε τον Παγκαλίσκο να κυλιέται στην δροσερή πασοκογενή λασπούλα του με μερικές κουβέντες πάνω στην ουσία των πραγμάτων από το κείμενο "Θέσεις του ΚΚΕ για τη διαφάνεια και τα οικονομικά των κομμάτων", που περιέχει τις πάγιες και πολλάκις κατατεθείσες προτάσεις του κόμματος για το ζήτημα της "οικονομικής διαφάνειας των πολιτικών οργανώσεων", καθώς και την ειδική συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει τότε η ΓΓ του ΚΚΕ. Ελπίζουμε, φυσικά, να μην ξαναχρειαστεί να ασχοληθούμε με την περίπτωση του κατά φαντασίαν Αντάρσυου του διαδικτύου:
Οι προτάσεις του ΚΚΕ που έχουν κατατεθεί και απορριφθεί επανειλημμένα από την βουλή ή έχουν κρατηθεί χωρίς απάντηση στο περιθώριο. 
Η συζήτηση που χρόνια γίνεται για την «ηθικοποίηση» και τον «εξαγνισμό» του απαξιωμένου, σε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, πολιτικού εποικοδομήματος - συστήματος είναι υποκριτική, επιφανειακή, ενώ έχει υπόγειο στόχο την επιβολή κατασταλτικού πλαισίου δράσης για το κίνημα και τα πολιτικά κόμματα που έχουν στόχο την ρήξη με το πολιτικό σύστημα και την λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή του. [...] 
Μέσα από την επιχείρηση κατά της διαφθοράς επιδιώκεται η εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης και ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων. Επιδιώκεται να συγκαλυφτεί ότι για το χρέος και τα ελλείμματα η πρώτη και κύρια αιτία είναι οι παροχές προς τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις συνεχείς φοροαπαλλαγές, και τις συνεχείς ενισχύσεις, με τα διάφορα κίνητρα, τα κοινοτικά κονδύλια, τις συμπράξεις με τις επιχειρήσεις, τα γνωστά ΣΔΙΤ κλπ. Μέσα σε αυτό το αλισβερίσι με τα δεκάδες δις ευρώ κάθε χρόνο εκτρέφονται και τέτοια φαινόμενα με «μαύρο χρήμα» , μίζες κλπ. Ταυτόχρονα συγκαλύπτονται οι πραγματικές αιτίες για την σημερινή κατάσταση που είναι η βαθειά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, που επιδιώκει την έξοδο από την κρίση με την ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, για να ρίξει την τιμή της εργατικής δύναμης και να στηριχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. 
Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει προβάλλει θέσεις και προτάσεις και μέσα στις σημερινές συνθήκες. Χωρίς να έχει αυταπάτες ότι αυτές αποτελούν το βασικό φάρμακο, ωστόσο ανοίγουν έστω ένα μικρό παράθυρο στην αντιμετώπιση φαινομένων σήψης και διαφθοράς.Ό,τι μπορεί να διασφαλιστεί σήμερα μας ενδιαφέρει, χωρίς βεβαίως να παραιτούμαστε από την θέση μας, ότι τα φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς, χρηματισμού ελαχιστοποιούνται και όταν συμβαίνουν τιμωρούνται πραγματικά και κατηγορηματικά σε συνθήκες όπου ο παραγόμενος πλούτος ανήκει στο λαό, με εργατική, λαϊκή εξουσία και εργατικό-λαϊκό έλεγχο.

1. Για το πόθεν έσχες των περιουσιακών στοιχείων υπουργών, βουλευτών και επιχειρηματιών κλπ.
- Να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχών των εταιριών, οι τίτλοι του δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Σε διαφορετική περίπτωση όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι, κανένας πραγματικός έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει. Γι' αυτό πρέπει να μετατραπούν οι ανώνυμες μετοχές των εταιριών, οι ονομαστικοί τίτλοι του δημοσίου και των άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων σε ονομαστικούς, ώστε να μπορεί να γίνεται προσωπικός έλεγχος.
- Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα.
- Να καταργηθούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειώδης έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής.
Ακόμα όμως και αυτά τα ελάχιστα μέτρα, που χρόνια τώρα προτείνει το ΚΚΕ, τα αρνούνται πεισματικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όλοι όσοι σήμερα σηκώνουν υποκριτικά την ρομφαία της κάθαρσης. Ούτε και αυτά τα ελάχιστα που παρεμβάλλουν εμπόδια στην δράση του κεφαλαίου και μπορούν ενδεχομένως να αποκαλύψουν την διαπλοκή, δεν γίνονται αποδεκτά.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει αυτές τις προτάσεις ενημερώνοντας τον λαό ότι η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν συγκεκριμένες αιτίες. Είναι φαινόμενα σύμφυτα με το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα, συμβαδίζουν με την κυριαρχία του κεφαλαίου και το κυνήγι του κέρδους. 
2. Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει πάνω από μια φορά πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, την δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση όλων των αμοιβών για συμμετοχή σε συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής και τις άλλες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες. Όχι μόνο σε περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά πάγια.
Συνδυάζουμε την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης με τον υπολογισμό του χρόνου της βουλευτικής θητείας ως χρόνου πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο βουλευτής πριν την εκλογή του. Για την ηλικία και το ύψος της συνταξιοδότησης να ισχύουν οι κοινές διατάξεις του κάθε ασφαλιστικού φορέα. 
3. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για μια ακόμα φορά επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής του νόμου «περί ευθύνης υπουργών», ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια που οδηγούν στην ατιμωρησία, (αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων περί παραπομπής ώστε να μην μπορεί η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία να μπλοκάρει την παραπομπή, να ισχύσει η κοινή παραγραφή όπως για όλους τους πολίτες). Συγκεκριμένα, αν πρόκειται για πλημμέλημα η καταδίκη να είναι 5 χρόνια, αν πρόκειται για κακούργημα 15-20 χρόνια, ό,τι ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες. [...] 
[Δηλώσεις Παπαρήγα στην Συνέντευξη Τύπου]: Αυτές τις μέρες γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση αν είναι δυνατόν στην Ελλάδα ένας βουλευτής, ένας πρώην υπουργός να πάει φυλακή. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Εμείς θέλουμε, και να πάει φυλακή και να κάτσει πολλά χρόνια και να του κατασχεθεί η περιουσία αν «τα έχει πάρει». [...] Επομένως, εμείς λέμε να πάνε φυλακή, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό. Αν θέλετε να κάνουμε και μία πρόβλεψη. Μπορεί σε ένα, δυο, τρία χρόνια κάποιοι να πάνε και φυλακή. Τι θα αλλάξει αυτό στο μεροκάματο του λαού, στην ανεργία, στο βιοτικό επίπεδο που κυριολεκτικά έχει καταρρεύσει; Και να ξεκαθαρίσουμε και ένα άλλο: Η σπέκουλα που γίνεται με τον όρο «διαφάνεια». Ό,τι είναι διαφανές δε σημαίνει ότι είναι και ηθικό και έντιμο και προπάντων φιλεργατικό, φιλολαϊκό. Παραδείγματος χάριν, οι αποφάσεις της Βουλής, οι νόμοι που ψηφίζονται δεν είναι διαφανέστατοι; Αυτά που αποφασίζει η Κομισιόν, τα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου και τα αντεργατικά, αντικομμουνιστικά, τρομοκρατικά για τους λαούς ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν είναι διαφανή; Η διαφάνεια εξασφαλίζει και το φιλολαϊκό χαρακτήρα μιας πολιτικής, κοινωνική δικαιοσύνη;[...]Εμείς, λοιπόν, καταθέτουμε για άλλη μια φορά, συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Δεν θεωρούμε ότι είναι η πανάκεια και το φάρμακο στην κρίση, στις συνέπειες, στη ζωή των εργαζομένων. Ξεκινάμε όμως από την εξής αφετηρία: Και ένα παραθυράκι να ανοίξει σε αυτά τα θέματα, καλό είναι.Και όταν μάλιστα αυτό γίνει κάτω από την πίεση του λαού. Δε λέμε ή όλα ή τίποτα. Καταθέτουμε αυτές τις προτάσεις ξέροντας ότι παρόλα αυτά και η μίζα θα υπάρχει, και η διαφθορά θα βρει άλλες παράπλευρες διόδους να περάσει.[...] Πρέπει να σας πω ότι δεν ανεχόμαστε την υποκρισία σε θέματα πολιτικής ηθικής. Η ηθική έχει σχέση και με το περιεχόμενο της πολιτικής και ποιο κόμμα είναι εξαρτημένο από επιχειρήσεις και ποιες αποφάσεις παίρνει για τις επιχειρήσεις, αυτά φαίνονται μέσα από τις θέσεις και τη δράση του.
Πηγή: Lenin Reloated μέσω fadomduck2

ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΝΕΜΟΥ  
Συνεχίζοντας σε όλα όσα είπε ο "Πιτσιρίκος" θα ήθελα να προσθέσω το εξής;
Και αυτός και όλοι  οι δημοσιογράφοι του αστικού τύπου γνωρίζουν πως το ΚΚΕ κάνει τα συνέδρια του  σε συγκεκριμένο χρόνο , με συγκεκριμένο τρόπο.  
Βασικότατο στοιχείο των συνεδρίων μας είναι ο ανοιχτός προσυνεδριακός διάλογος ,χωρίς ξεκατινιάσματα στα ΜΜΕ. Το ΚΚΕ δεν προσφέρει θέαμα στις αρένες των καναλιών. Δεν θεωρούμε τα στελέχη μας και τα κομματικά μέλη αναλώσιμο είδος για να τα ρίξουμε στα "κοπρόσκυλα" της τηλεθέασης προσμένοντας πρόσκαιρο εκλογικό κέρδος.
Αν δεν κατάλαβες την απάντηση του Μπογιόπουλου , σημαίνει ότι πρέπει να ψαχτείς  για την αντιλπτική σου ικανότητα σε σχέση με όσα αναφέρεις για τους ..."διαφωνούντες".
Λυπούμαστε, αλλά την πολιτική του ΚΚΕ την καθορίζουν τα Συνέδρια. Σωτήρες, πρόεδροι φίρμες, ψιλοτσαχπίνηδες,  απόγονοι τζακιών με  ατράνταχτες περιουσίες, καλοσπουδαγμένοι στα Harvard και στα άλλα σχολεία  που προετοιμάζουν ηγέτες των αστικών κομμάτων, δεν έχουν σχέση με το ΚΚΕ και το ξέρεις "Πιτσιρίκο" έτσι;
Και το σπουδαιότερο. Το συνέδριο και όσα εκεί συζητιούνται με κλειστές πόρτες αφορούν το ΚΚΕ. Οι αποφάσεις όμως αφορούν   όλο το λαό και δοκιμάζονται, δικαώνονται ή όχι, στο καμίνι του αγώνα. Φαντάζομαι πως ξέρεις αν δικαιώθηκε η πολιτική μας ή όχι.
¨Οσον αφορά τα περί χρεωκοπίας, διάβαζε άνθρωπέ μου ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, έστω και για ενημέρωση.  Δε λερώνει, δε δαγκώνει, δεν αρρωσταίνεις....
 ΟΜΩΣ:
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ "ΛΑΓΩΝΙΚΑ" ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ  ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ, ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ. ΕΣΑΣ ΔΕ , ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΛΥΣΣΑΤΕ. ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ.
ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΚΕΔΕΣ ΔΕ ΜΑΣΑΤΕ....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να αναρτηθει αυτη ή αλλη δημοσιευση-απαντηση και στο αρχικο σχολιο του πιτσιρικου. αφου λες οτι εχει μεγαλη επισκεψιμοτητα, θα ηταν καλο να βλεπουν και την θεση "μας"
μακης

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

To δικο μου σχόλιο θα επιδιώξω να αναρτηθεί. Για το αρθρο υπέυθυνος είναι ο σ.Lenin Reloated.
Ελπίζω να δει το σχόλιο σου ή αν θες ακολούθησε το λινκ και ζητησε το στο μπλογκ του.