Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το «πάρκο Τρίτση» είναι λαϊκή περιουσία


Πλήθος διεκδικητικών παρεμβάσεων και δράσεων για το πάρκο από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ τα τελευταία χρόνια
Με προχτεσινή ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ, που δημοσιεύτηκε στον «Ρ» με αφορμή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» επισημαίνονταν ότι στη συνεδρίαση η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και μια «Επιτροπή για τη σωτηρία του πάρκου» τάχθηκαν ενάντια στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο επικαλούμενοι οικολογικές «ευαισθησίες». Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αποκαλούμενη «Επιτροπή για τη σωτηρία του πάρκου Α. Τρίτσης» αντιδρά σταθερά στη διοργάνωση (3 χρόνια τώρα) του Φεστιβάλ. Επίσης και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική για την επιλεκτική «ευαισθησία» για το περιβάλλον. Από τη μία διατυμπανίζουν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο του πάρκου, ενώ την ίδια στιγμή σφυρίζουν αδιάφορα για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που αλωνίζουν στο πάρκο, και παρά την «οικολογική» ρητορεία, αντιμετωπίζουν το πάρκο και το περιβάλλον συνολικά ως πεδίον δόξης λαμπρό για την «υγιή επιχειρηματικότητα»...
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στη θέση του Κόμματος ότι το πάρκο είναι λαϊκή περιουσία και η περιφρούρησή του είναι ζήτημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Επισημαίνοντας επίσης ότι η διοργάνωση του κεντρικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του και στη συνειδητοποίηση του διεκδικητικού δρόμου για την επίλυση των προβλημάτων του.
Για του λόγου το αληθές, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στις σελίδες του «Ρ» έχουν προβληθεί οι κατά καιρούς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να αναδείξουν τη σπουδαιότητα του πάρκου και γενικά των ελεύθερων χώρων. Ενδεικτικά αναφέρουμε πικετοφορίες σαν αυτή που έγινε στις 6/9/2012 με σύνθημα «Το πάρκο Τρίτση ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό». Μία ιδιαίτερα μαζική πικετοφορία που διοργάνωσαν οι οργανώσεις Δυτικού Τομέα της ΚΝΕ. Απαιτούσαν την αποκλειστική χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών του πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για τη συντήρησή του και αξιοποίηση του πάρκου από το λαό, από τις μαζικές και αθλητικές οργανώσεις της περιοχής.
Παρεμβάσεις της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών για την άμεση επανασύνδεση ηλεκτροδότησης του πάρκου, διαμαρτυρίες, εξορμήσεις, συνεντεύξεις των δημοτικών συμβούλων της περιοχής αλλά και Ερωτήσεις στη Βουλή. Δεν είναι επίσης μακρινό το καλοκαίρι του 2007, που καιγόταν η Ελλάδα και τα μέλη της ΚΝΕ με φρουρές, οργανωμένα, φύλαγαν το πάρκο, έναν από τους τελευταίους χώρους πρασίνου στη Δυτική Αττική. Το ίδιο το Φεστιβάλ έχει αναδείξει με τις εκδηλώσεις του, που έχουν δημοσιευτεί στο «Ρ», ότι το πάρκο μπορεί να αξιοποιηθεί για οργανωμένες δραστηριότητες όλο το καλοκαίρι για τη νεολαία της περιοχής, να το απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας. Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ στο χώρο έχει και διεκδικητικό χαρακτήρα, χαρακτήρα υπεράσπισης του πάρκου από την ιδιωτική πρωτοβουλία και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: