Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Στη συλλογική λειτουργία η δύναμη του ΚΚΕ




Γρηγοριάδης Κώστας
Το ΚΚΕ είναι κόμμα νέου τύπου, κόμμα επαναστατικό, δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα αστικά ή οπορτουνιστικά κόμματα. Αυτό επιβεβαίωσε και όλη η διαδικασία του 19ου Συνεδρίου.
Για τέσσερις ολόκληρους μήνες άνοιξε μια μεγάλη συλλογική συζήτηση, με βάση τις θέσεις της ΚΕ, μέσα στις ΚΟΒ και τα όργανα του Κόμματος, με φίλους και οπαδούς, με συσκέψεις και εκδηλώσεις, μέσα από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» και της «ΚΟΜΕΠ». Οι θέσεις της ΚΕ μπήκαν για ψήφιση σε όλες τις ΚΟΒ και τα όργανα του ΚΚΕ. Κορυφώνεται η διαδικασία με το συνέδριο, όπου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις με τις οποίες θα πορευθεί το Κόμμα τα επόμενα χρόνια, θα εκλεγεί η νέα Κεντρική Επιτροπή.
Αντίστοιχα και οι διαδικασίες είναι συλλογικές. Οι ΚΟΒ εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους για τις Νομαρχιακές και Αχτιδικές συνδιασκέψεις οι οποίες με τη σειρά τους εκλέγουν τους αντιπροσώπους για τις συνδιασκέψεις περιοχής. Οι σύνεδροι του 19ου Συνεδρίου εκλέχθηκαν από τις συνδιασκέψεις περιοχής. Σε κάθε συνδιάσκεψη γίνεται επί της ουσίας συζήτηση, εξειδικεύεται η πολιτική και σχεδιάζεται η δράση για τον αντίστοιχο χώρο. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει την ολοκληρωμένη συζήτηση, τη μεταφορά πείρας, τις συλλογικές αποφάσεις.
Ετσι λειτουργεί το ΚΚΕ, έτσι πρέπει να λειτουργεί ένα επαναστατικό κόμμα, και όχι με τη λογική των συνεδρίων της φιγούρας και των ΜΜΕ, των συνέδρων που είναι είτε φίρμες είτε συμμετέχουν για να καθορίσουν τους συσχετισμούς δύναμης της μίας ή της άλλης ομάδας, που δεν εκλέγονται από καμία βάση και δε λογοδοτούν σε κανέναν.
Μέσα από μια τέτοια λειτουργία το ΚΚΕ βγαίνει πιο ώριμο και ικανό για να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις της ταξικής πάλης. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι, ακριβώς αυτή τη συλλογική λειτουργία, προσπαθούν να συκοφαντήσουν.
Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό.
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: