Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Λιγότεροι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Εχει πέσει γραμμή στα στελέχη της εκπαίδευσης και για το θέμα της μείωσης οργανικών θέσεων στα σχολεία απαντούν με ενιαίο τρόπο ότι, τάχα, το έγγραφο που προκάλεσε την αναταραχή στάλθηκε στα σχολεία από ένα λάθος υπαλλήλων του υπουργείου. Παλιό και γνωστό το κόλπο. Ρίχνουμε το φταίξιμο σε έναν υπάλληλο και ξεμπερδεύουμε...
Γονείς κι εκπαιδευτικοί όμως δεν ησυχάζουν. Κι έχουν δίκιο. Οχι μόνο γιατί είναι κόλπο τα περί «λάθους», αλλά κυρίως γιατί η πραγματικότητα που ήδη βιώνουν δείχνει ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Σήμερα, αν ένας εκπαιδευτικός χρειαστεί να λείψει για κάποιο διάστημα ή ακόμα και να φύγει από ένα σχολείο... δεν αντικαθίσταται και τα παιδιά μένουν για πολλές μέρες στο σπίτι ή γυρνούν ζαλισμένα από τάξη σε τάξη χάνοντας τη σειρά και τους ρυθμούς τους. Η πραγματικότητα σήμερα δείχνει ότι ξεκινάει μια βιομηχανία που θέτει σε «αυτοδίκαιη αργία» εκπαιδευτικούς, χωρίς να έχει αποδειχθεί πως έκαναν οτιδήποτε ανάρμοστο. Και τα ίδια τα στελέχη της εκπαίδευσης εξάλλου, που προσπαθούν να καθησυχάσουν για δήθεν λάθος έγγραφο που διέρρευσε, όταν η συζήτηση πάει στον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα παραδέχονται ότι η κατεύθυνση είναι να εξαντληθούν τα όρια του νόμου για 25 μαθητές στην Πρωτοβάθμια... κι όσοι περισσεύουν να πάνε σ' άλλο σχολείο.
Ολα δείχνουν δηλαδή, ότι πάμε για δραματική μείωση των εκπαιδευτικών στα σχολεία κι αυτό θα οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση της ίδιας της εκπαίδευσης. Γονείς κι εκπαιδευτικοί, δικαίως αγωνιούν και πρέπει να επαγρυπνούν. Να μην το επιτρέψουν.
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: