Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η «Επανάσταση των Γαριφάλων» δεν προσφέρεται για κηρύγματα «κοινωνικής συνοχής»

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; 'Η τι είδους τιμές μπορεί να αποτίσει στην «Επανάσταση των Γαριφάλων» ο επικεφαλής ενός κόμματος, που στόχο της ύπαρξής του έχει τη διαχείριση του καπιταλισμού και που για να τον πετύχει διαβεβαιώνει τους αστούς πως θα κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του για την ενσωμάτωση του λαού, τον παροπλισμό του εργατικού - λαϊκού κινήματος;
Ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται ήδη στην Πορτογαλία, όπως ανακοινώθηκε, με αφορμή την επέτειο της «Επανάστασης των Γαριφάλων» (25 Απρίλη 1974). Ενα κορυφαίο γεγονός που σημάδεψε τη σύγχρονη Ιστορία της χώρας αυτής και όχι μόνο. Ξέσπασε στις 25 Απρίλη 1974 από το «Κίνημα των Ενόπλων Δυνάμεων», που ανέτρεψε τη δικτατορία, η οποία διαρκούσε από το 1926. Με τη μαζική είσοδο των λαϊκών μαζών στο προσκήνιο, την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών, πήρε χαρακτηριστικά λαϊκής επανάστασης που υπονόμευε την κυριαρχία των μονοπωλίων, ενώ σήμανε την απελευθέρωση των αποικιών. Το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός που σηματοδότησε, δεν ολοκληρώθηκε. Ανακόπηκε απ' την αστική τάξη, με τη στήριξη του διεθνούς ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ και τη συνδρομή της σοσιαλδημοκρατίας και του ευρωκομμουνισμού.
Τι θα τιμήσει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας; Ο κήρυκας της «κοινωνικής συνοχής», που, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, εγγυάται για την ικανότητα του κόμματός του να ενσωματώσει την εργατική τάξη, το λαό, έτσι που να γίνει «αρωγός στη μεγάλη εθνική προσπάθεια» για ξελάσπωμα των καπιταλιστών απ' την κρίση; `Η πιστεύει πως με τέτοια θα συγκαλύψει την πολιτική του, πολιτική εξωραϊσμού του συστήματος, της ΕΕ και του Ομπάμα;
Αλλωστε, και μόνο το γεγονός ότι κατά την παραμονή του εκεί θα συναντηθεί με τον Μάριο Σοάρες είναι αποκαλυπτικό. Σοσιαλδημοκράτης διαθέσιμος στη δικτατορία πριν ανατραπεί για συνεργασία, στη διάθεση του ιμπεριαλισμού μετά την ανατροπή της, για να ανασχεθεί το λαϊκό κίνημα και να επικρατήσει η αντεπανάσταση, αντικομμουνιστής μέχρι μυελού των οστών, καυχιόταν πως το κόμμα του είναι «η μόνη δύναμη στη χώρα ικανή να αντισταθεί στους κομμουνιστές».
Αυτόν τιμούσαν οι πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι του κ. Τσίπρα, οι οπορτουνιστές του ευρωκομμουνισμού. Είναι, όντως, ο άνθρωπος στον οποίο αξίζει να υποβάλει τα σέβη του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τιμώντας το φρενάρισμα της επανάστασης και την παραμονή της Πορτογαλίας στα δεσμά του καπιταλισμού, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: