Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο Γιάννης Μπουτάρης προτείνει αποασυλοποίηση και μάναντζερ στο ΑΠΘ

" Ήρθαν ντυμένοι "φίλοι" αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας. Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους." (Άξιον Εστί-Οδυσσέας Ελύτης).
Αυτό μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας πρωί πρωί την είδηση. Να λοιπόν ποιος είναι ο προοδευτικός, ο αντισυμβατικός,  ο.....ο...ο.... δημάρχος Θεσαλλονίκης. Λίγους μήνες πριν τα επίθετα θαυμασμού περίσσευαν. Τώρα φαίνεται καθαρά πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ...η τάξη του!

Από enet.gr
«Η Θεσσαλονίκη δεν θα αποκτήσει το πανεπιστήμιο που χρειάζεται εάν δεν αλλάξει ο βασικός όρος της διακυβέρνησής του. Η σημερινή κομματικοποίηση του πανεπιστημίου, που προκύπτει από την αναγκαιότητα οι πρυτανικές αρχές να εκλέγονται από τις φοιτητικές οργανώσεις. Είναι μια διευθέτηση που δεν επιδέχεται βελτίωσης και απλά πρέπει να καταργηθεί».
Προέτρεψε την πανεπιστημιακή κοινότητα να διεκδικήσει την απο-ασυλοποίηση του πανεπιστημίου που όχι μόνο επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη διακυβέρνησή της, αλλά παράλληλα απαξιώνει το σπουδαστικό βίωμα των φοιτητών. Απο-ασυλοποιημένο πανεπιστήμιο σημαίνει τελικά και ανοιχτό στην πόλη και την κοινωνία της πανεπιστήμιο».
Υπεραμύνθηκε των μάνατζερ -δεν είναι δυνατόν να υπερασπιζόμαστε το μαζικό και σύγχρονο πανεπιστήμιο χωρίς να πρεσβεύουμε την αποτελεσματική διαχείρισή του από άτομα που κατέχουν διαπιστωμένα επαρκείς τεχνικές γνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: