Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Το δίλλημα ευρώ ή δραχμή=σημαία των καπιταλιστών

Γράφει ο Χρήστος

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ= ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ...και οχι των εργαζομένων και των άλλων λαικών στρωμάτων, γιατι η εξουσια είναι ίδια, παραμένει στα χέρια των εκμεταλλευτων του. και ειτε γινει όπως λέγεται "εσωτερική υποτίμηση" δηλαδή η μείωση της τιμης της εργατικης του δύναμης, κάτω από τα όρια αναπαραγωγής της (απόλυτη φτώχεια) και καταστροφη μεγάλου μέρους της (εκτεταμμένη ανεργία) όπως εφαρμόζεται τώρα... ..ειτε γινει "εξωτερική υποτίμηση" δηλαδη επιστροφη στη δραχμη τότε πάλι το κεφάλαιο (αυτο που δεν αντέχει τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων, αυτο βλέπει σαν λύση επιβίωσης του την επιστροφή στον κρατικό καπιταλισμό, ή τον προμονοπωλιακό τέτοιο)... ..... θα προσπαθήσει να επιβιώσει κατακρεουργώντας την αξια της εργατικης δυναμης με την άγρια υποτίμηση της δραχμης και καταστρέφοντας επίσης μέρος της με την απόλυτη ανεργία.
Αυτη είναι η σημαία που υψώνει το κεφάλαιο (ΣΕΒ, ΙΟΒΙΕ, ΣΕΠΕ, Εφοπλιστες κ.λ.π) ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ και κάτω από αυτη τη σημαία θέλουν το λαικό κίνημα να παλαίψει για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, αυτο δηλαδη που κάνει σημερα η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, οι εργατοπατέρες στα εργατικά κέντρα και τα διάδορα σωματεία. Αυτη τη σημαια σηκώνει και ο οπορτουνισμός (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΙΑ και σια) μιλώντας για χρέος αποπροσανατολίζοντας το λαό.

Το έχει πει το Κόμμα και η Παπαρήγα πάμπολες φορές:


Το ΚΚΕ το ξεκαθαρισε: ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ.


"παλευουμε για τα καθημερινα προβλήματα του λαου, αντιστεκόμαστε να μην τον εξαθλιώνουν, να υπερασπίσουμε το εισόδημα του, το δικαίωμα στην εργασια του, τα δημοκρατικά του δικαιώματα, αλλά αυτό ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ.... ..εμεις παράλληλα με τον καθημερινο μας αγώνα θέλουμε να συμβάλλουμε στο να πείσουμε το λαό ότι πρέπει να ανατρέψει αυτην την πολιτικη, να αλλάξει ΤΑΞΗ στην εξουσία. ..να αφαιρεσει ο λαός την ιδιοκτησια των μεσων παραγωγής από τους καπιταλιστες παίρνοντας όλα όσα του ανηκουν, όλο το προιόν της εργασίας του, ώστε να ζησει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του, ....διαφορετικά ο λαός θα σύρεται στο ζυγό των καπιταλιστων και στην απόλυτη ένδεια και εξαθλίωση πληρώνοντας τις συνεχόμενες κρίσεις τους. αυτά τα ολίγα για τα περί επιστροφής στη δραχμη" κ.λ.π.


Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: