Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σαλτιμπάγκοι (1)

Τώρα που το σίριαλ της διαπλοκής και της διαφθοράς επανέρχεται στη μικρή οθόνη (υποβρύχια, μίζες, «λογαριασμοί υπουργών» κλπ), ο θίασος του ΛΑ.Ο.Σ. δίνει τις συνήθεις παραστάσεις του.
Τα μέλη του θιάσου υποδύονται τους «αρχαγγέλους της κάθαρσης». Ετσι είδαμε προχτές έναν εκ των τηλεοπτικών μαϊντανών του Καρατζαφέρη, τον Αδωνη Γεωργιάδη, να τσιρίζει (σύνηθες) και να μνημονεύει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Από τα τσιριχτά για το Βατοπέδι δημιουργείται η απορία μήπως το καρατζαφεροειδές έχει χάσει επεισόδια όσον αφορά τις κωλοτούμπες του προέδρου του. Για την ακρίβεια, ο Γεωργιάδης φάνηκε να βρίσκεται μια κωλοτούμπα πίσω.
Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, τον ενημερώνουμε ότι η νέα θέση του κόμματός του για το Βατοπέδι είναι αυτή που καθόρισε αυτοπροσώπως ο Καρατζαφέρης μιλώντας σε εκδήλωση του ΛΑ.Ο.Σ. στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 16/3/2011.


Απολαύστε τη:
*
«Κι εμείς τότε στην αντάρα είπαμε πράγματα υπερβολικά, αλλά με το πέρασμα του χρόνου κι ακολουθώντας πάντα τη ρήση του Σωκράτη, "το μεταβάλλειν γνώμην εστί φιλοσοφείν", μη μένοντας σε αγκυλώσεις του χθες για να προσδιορίσουμε το αύριο, έψαξα σε βάθος. Και λέω "τι είναι επιτέλους αυτή η Μονή;" Και πάνω απ' όλα "τι είναι ο ηγούμενός της;". Την απάντηση την πήρα από δύο εξέχουσες παγκόσμιες προσωπικότητες. Οταν προσκυνητής εις την Μονή αυτή πηγαίνει ο βασιλιάς της Αγγλίας ο Κάρολος, κι όταν εξομολογητής του Πούτιν είναι ο Εφραίμ, είσαι αναγκασμένος να κάνεις δεύτερες σκέψεις και να αναθεωρήσεις»...
*
Αυτή είναι η νέα, η «δεύτερη», η «αναθεωρημένη» θέση του Καρατζαφέρη για το Βατοπέδι.
Την απέκτησε όταν - μετά τον Κάρολο και τον Πούτιν - προσήλθε ταπεινός κι αυτός προσκυνητής στον Εφραίμ. Το προσκύνημα συντελέστηκε στις 9/3/2011.
Αφού λοιπόν προσκύνησε τον Εφραίμ, ο Καρατζαφέρης «μετέβαλε» άποψη, την οποία νέα και πιο «φιλοσοφημένη» άποψή του, την ξεφούρνισε μια μόλις βδομάδα αργότερα.
Να μην τα γνωρίζει αυτά ο Γεωργιάδης; Να ζαλίστηκε κι αυτός από τον σαλτιμπαγκισμό του κόμματός του; Δεν αποκλείεται. Αν και το πιθανότερο είναι άλλο: Να έχουν μοιράσει ρόλους. Πράγμα που συνηθίζεται μεταξύ των σαλτιμπάγκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: