Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Έλα μαζί μας.

  την αφίσσα πήρα από ανάρτηση της sibilla

Στις 15 Νοέμβρη έρχεται ξανά η Τρόικα.
Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση φέρνει νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο, νέες δραστικές περικοπές στο ΙΚΑ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία. Νέα χτυπήματα στους μισθούς, στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό, στις συντάξεις. Νέα χαράτσια στους μικρομεσαίους, νέες φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτήσεις στους τραπεζίτες και γενικά στο κεφάλαιο.
Το ΚΚΕ σε καλεί στις 15 Νοέμβρη να συναντηθούμε
στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
στις 6 το απόγευμα.
Να δώσουμε μαζική αγωνιστική λαϊκή απάντηση
στο μνημόνιο διαρκείας
που φέρνουν μαζί κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ!
Να διατρανώσουμε τη λαϊκή αντίθεση στα άγρια μέτρα που ήδη έλαβαν, στα χειρότερα που φέρνουν. Ο δρόμος της σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων, της κατάργησης των εργατικών κατακτήσεων 
είναι μονόδρομος για όσους ενδιαφέρονται και υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Όχι για τον λαό.

Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα. Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Να πληρώσουν αυτοί που θησαύρισαν απ' την ανάπτυξη και απολαμβάνουν τεράστιες φοροαπαλλαγές και κίνητρα.
Να σταματήσει τώρα το χαράτσι της περαίωσης στους μικρούς επιχειρηματίες, στους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι.
Να απαιτήσουμε μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, όλων των λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη, τους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού.
Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις και τις συντάξεις. 
Έλα μαζί μας στον αγώνα.
Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να μη καταδικάσουν το λαό μόνιμα στη φτώχεια και στην ανεργία, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Η νίκη της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για τη διαμόρφωση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου, των μικρών επιχειρηματιών κατά του κοινού μας εχθρού: Των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων που τους υπηρετούν.
Έλα μαζί μας να δώσουμε ώθηση και νέα δυναμική στη λαϊκή αντεπίθεση. Μπορούμε να αλλάξουμε το συσχετισμό δύναμης. Να ηττηθεί η μοιρολατρία και η υποταγή. Να εμπιστευτεί τη δύναμή του ο λαός. Με οργάνωση, συμμαχία, με συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να εμποδίσει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.
Σε όλη την Ευρώπη να ακουστεί ότι ο λαός απορρίπτει την πολιτική της ΕΕ που υπηρετεί τα μονοπώλια.
Την ευημερία για το λαό μπορεί να τη φέρει μόνο η ανάπτυξη που υπηρετεί τις ανάγκες του και όχι τα μονοπώλια. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.
ΚΚΕ 
* την αφίσσα πήρα από άναρτηση της sibilla

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλο Ικαριώτης κι άλλο Ισκαριώτης
Τρεις Ιταλοί κάθονται σε μια μπιραρία του Μονάχου λίγες μέρες μετά την πτώση του τείχους. «Φέρε μια μπίρα», λέει ο ένας, «να πιούμε, γιατί όπως φαίνεται, ό,τι μας έλεγε το κόμμα τόσα χρόνια ήταν όλα ψέματα». Ο δεύτερος του αντιτείνει: «Ας πιούμε σύντροφε μια ακόμα μπίρα, γιατί ό,τι λέει και κάνει ο καπιταλισμός, είναι όλα μα όλα, αλήθεια!...». Ο τρίτος αριστερός σαν τους άλλους δυο, Ιταλός, απλώς έφερε τις μπίρες...
Το ανέκδοτο είναι οδηγός για τις εκλογές! Ελέχθη από τον πρωταγωνιστή της «Ζήμενς» - σκάνδαλο στην ταράτσα της γερμανικής Εισαγγελίας σε διάλειμμα για... τσιγάρο. Την ίδια ώρα, στο Λεκανοπέδιο γινόταν ο θάνατος της κυκλοφοριακής αλεπούς από τους χαλασμένους σηματοδότες. Τα φανάρια τα είχαν φτύσει, κυριολεκτικά επειδή έληξε η... σύμβαση συντήρησής τους με τη «Ζήμενς» (πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρώνουσα εδώ και 100 χρόνια εν Ελλάδι) και έσβησαν.
Ηρεμήστε οδηγοί και ψηφοφόροι! Ο ...κ. Καλλικράτης θα υπογράψει νέα σύμβαση με τις αυξημένες «αρμοδιότητές» του να λειτουργεί ως μικρός πρωθυπουργός σε μεγάλες μίζες του κεφαλαίου που ανακάλυψε τις ντόπιες αυτοδιοικητικές αγορές τώρα που τρίζουν οι μεγάλες.


Αρκετά με τ' αστεία, τις πλάκες και τις χοντροκοπιές όσων παίζουν με τη χώρα για να κρατήσουν κέρδη στις τσέπες τους και την «αναδιαρθρώνουν» για να τη φέρουν στα μέτρα των συμφερόντων τους. Οι γκεμπελικές συκοφάντρες πριμαντόνες του καιρού βρέθηκαν άλλωστε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης με την άνοδο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ. Κι αυτή είναι μια καπιταλιστική αλήθεια κραυγαλέα φανερή. Μαυρίστε τους κι αφήστε τους στο διχασμό των συμφερόντων τους να φαντάζουν σα δυο όψεις του ίδιου κάλπικου πολιτικού νομίσματος που δεν περνάει πια σαν αληθινό και χρήσιμο στην αγορά της εργασίας. Αλλωστε, υπάρχει το ...ανέκδοτο της ιερής συμμαχίας της Ικαρίας. Εκεί σαν την ιστοριούλα της αρχής, η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ πίνουν μπίρες, ο ΣΥΝ τις κουβαλάει και ο ΛΑ.Ο.Σ. στην ταμειακή μηχανή πότε κόβει και πότε όχι, αποδείξεις πολιτικής νομιμοφροσύνης στα αλληλοδιάδοχα κόμματα αστικής εξουσίας. Γιατί, άλλο Ικαριώτης κι άλλο Ισκαριώτης...

Μετά το δεύτερο γύρο έρχονται τα πολύ χοντρά ζητήματα καταπάνω μας. Αυτά που ακούγονται σαν καθόλου «τοπικά» κι όμως είναι όσο ελάχιστα. Οι νησιώτες κι Ικαριώτες ας τα θυμηθούν πριν δικαιώσουν στη σχισμή τους δήμιους των δικαιωμάτων τους:
Το Αιγαίο θα μοιραστεί. Προίκα στο κεφάλαιο λες κι η πατρίδα είναι τόσο άσχημη που πρέπει να παντρευτεί το ΝΑΤΟικό της νταβατζή κι όχι το παλικάρι λαό που την αγαπάει.
Οι εθνικοί στρατοί πάνε για κατάργηση και σύντομα θα αντικατασταθούν από μια «αστυνομία ασφάλειας πολιτών» όπου Λιθουανοί, Πολωνοί και «Μακεδόνες» μπάτσοι διευρυμένης FRONTEX θα παίζουν μπάλα με τα κεφάλια μας.
Με τα λιμάνια στους Κινέζους, τον ΟΤΕ και τ' αεροδρόμια στους Γερμανούς, τα διόδια και τους δρόμους, το Ρίο κ.λπ. στους Γαλλοϊσπανούς, τα τρένα στους παριζιάνους, το νερό και τον αέρα και το φως στους Ελληνες συνεταίρους τους, έρχονται και μιλάνε για την ψήφο μας όπως οι κλέφτες στη μοιρασιά των κλεμμένων. Μαυρίστε τους. Μόνον έτσι θ' ακουστεί η φωνή του ΚΚΕ, εδώ και τώρα να θυμάται και να μπορεί να φωνάξει και να υλοποιήσει το «Μολών Λαβέ».
«Δεν ασχολούμαι πια με την πολιτική» λένε κάτι άνεργα παλικαρόπουλα και κάτι θυμωμένοι κοψοχέρηδες.
«Ομως η πολιτική η κυρίαρχη ασχολείται με τη ζωή σας και σας την παίρνει» απαντώ.
Θυμηθείτε πως η αποχή απ' τα κοινά, πρέπει να ερμηνευτεί όπως τη λέει την ιστορία ο λαός μας απ' τη μεγάλη κατοχή.
«Θύμωσε με την πού.... του ο αγάς και την έκοψε. Κι όταν τη χρειάστηκε, δεν την είχε!...».

ΤηςΛιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=AOCP32pBWqw