Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

H Λιάνα Κανέλλη στο ΑΛΤΕΡ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις μην δέχεστε τα πάντα, δεν βλέπετε την θεατρική παράσταση που έχει στηθεί με τον Χη/Νικολάου να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων,την Μακρή να περνάει την θέση ότι φταίει η κακή διαχείριση και την Κανέλλη να σέρνεται στην άποψη για το ποιοι φταίνε γι΄αυτήν την κατάσταση; .
Να αποδίδει ευθύνες στον Νεκτάριο του ΙΚΑ, στον Σημίτη και στους εκλεγμένους των αστικών κυβερνήσεων !
Να αποδίδει ευθύνες σε αυτούς που κυβέρνησαν και να "ανακαλύπτει" ότι αυτοί ήταν Εκλεγμένοι!
Να αποδίδει ευθύνες στην σκόπιμη απόκρυψη πραγματικών πληροφοριών σε "αυτούς" που κυβέρνησαν και "μας έφεραν μέχρι εδώ"!
Όλοι αυτοί υπηρέτησαν με συνέπεια τα συμφέροντα της τάξης τους και των εντολοδόχων τους.
Και ακόμη να διαπιστώνει ότι φταίει και η ευπιστία των Ελλήνων.
Και την Μακρή να περνάει την θέση ότι φταίει η πολιτική διαχείριση που μας έριξε στα βράχια,ότι δεν ξέραμε (ο Ελληνικός λαός) ότι θα κάνουν τέτοια διαχείριση, να αναρωτιέται γιατί η υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι στην ίδια κατάσταση με έμας!
Και το μόνο που δεν ακούστηκε, είναι ότι για όλα φταίν ΄οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες.
Και όλα αυτά την στιγμή που το κόμμα έχει χύσει τόνους μελάνης,για να λέει ότι η σημερινή κατάσταση δεν οφείλετε στις αδυναμίες και στην ανικανότητα των εκπροσώπων του κεφαλαίου, αλλά στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που έχει αγγίξει τα όριά του και δεν μπορεί να λειτουργήσει με τους όρους που λειτουργούσε πριν, ότι αυτό που φταίει είναι το κεφάλαιο και το καπιταλιστικό σύστημα, ότι αυτά που συμβαίνουν δεν είναι τίποτε άλλο από τα αποτελέσματα της κίνησης του κεφαλαίου, της στρεβλής και άναρχης ανάπτυξής του και των εσωτερικών του αδιεξόδων,
ότι η κρίση είναι νομοτέλεια στον Καπιταλισμό, ότι είναι ένα αντικειμενικό γεγονός πέρα και πάνω από τις επιδιώξεις των καπιταλιστών και όχι μόνον.
Και τελικά ότι η κρίση δεν εκφράζει τίποτε άλλο από την βασική αντίθεση του καπιταλισμού, αυτήν ανάμεσα στην κοινωνική παραγωγή και στην ατομική καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτέλεσμά των της;
Και έχεις αναρτήσει και τόσα άρθρα.Μα για τον θεό δεν τα διαβάζεις;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Δε νομίζεις ότι η "υπόθεση" Κανέλλη είναι λίγο παλιά; Από την εποχή της παραίτησης Κωστόπουλου κρατάει. Πολύ δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε,
σε μια τέτοια τηλεοπτική εκπομπή ο Χατζηνικολάου κάνει τη δουλειά του, η Μακρή τη δική της και η βουλευτίνα του ΚΚΕ κάνει τη δική της "δουλειά" και την κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...Κεντρίζει άμεσα το ενδιαφέρον και με τον ευφυέστατο λόγο της διεγείρει το πνεύμα και αφυπνίζει συνειδήσεις, στόχοι που πολλοί κομματικοί μας δεν τους πετυχαίνουν...Ομως, διακρίνω μια προκατάληψη κατά του προσώπου της Λιάνας. Συγκεκριμένα,είσαι άδικος όταν ισχυρίζεσαι, ότι η αντιπαράθεση της συντρόφισσας αναλώθηκε στην απόδοση ευθυνών στα πρόσωπα και όχι...στον καπιταλισμό.
Πρώτα-πρώτα, η παράθεση των ονομάτων του Νεκτάριου, του Σημίτη κ.ά. έγινε εκ μέρους της, όταν η Μακρή πρόβαλε ότι φταίνει και οι 300,για να διορθώσει μετά "οι 200""... Δεύτερον, ορθά αντέτεινε η συντρόφισσα, ότι ΑΥΤΟΙ οι υπηρέτες του καπιταλισμού (αφού κι αυτός ο έρμος δεν είναι απρόσωπος, αλλά έχει συγκεκριμένους εκφραστές και υπηρέτες του,με συγκεκριμένη ταυτότητα και ονόματα...τι να κάνουμε !!!)διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και σε βάρος της δημόσιας περιουσίας που αποτελεί λαϊκή περιουσία, δηλαδή ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ που το Κόμμα ανοιχτά κατήγγειλε κατ'εκείνο το χρόνο και για τα οποία το εγκαλούσαν ως "αναχρονιστικό". Δεν είναι αυτονόητο, ότι "υπεύθυνος" των εγκλημάτων αυτών είναι ο καπιταλισμός με "δράστες- εκτελεστές" τους συγκεκριμένους πολιτικούς υπηρέτες του ; ; ; Που υπάρχει το μαρξιστικά ανορθόδοξο ;;; Δεν βλέπω κανένα "σόου" σε τέτοιες τηλεοπτικές συζητήσεις, στις οποίες το Κόμμα πρέπει να επιδιώκει να συμμετέχει για να διαλύει τις αυταπάτες, και μάλιστα με τον τρόπο που ιδίως η σ.Λιάνα, ο σ.Μπογιόπουλος,ο σ.Σοφιανός, ο σ.Μάκης Παπαδόπουλος γνωρίζουν πολύ καλύτερα από ορισμένους άλλους, που απλώς δεν έχουν τις δικές τους αυξημένες δ υ ν α τ ό τ η τ ε ς. Η "συνταγή" που προτείνεις είναι λαθεμένη για τέτοιου είδους εκπομπές. Είναι προτιμότερη η διεισδυτικότητα και αναλυτικότητα της σ.Λιάνας από τα "δύσπεπτα" κομματικά "διαγγέλματα" και τις τετριμμένες "γενικεύσεις". Οι κομμουνιστικές θέσεις μπορούν να "περάσουν" απείρως καλύτερα από την εκφορά του συγκεκριμένου λόγου της σ.Λιάνας, παρά από την ανούσια επανάληψη "τσιτάτων" του κομματικού μας ευαγγελίου... Και τελικά, μάλλον περισσότερες τέτοιες εμφανίσεις θάπρεπε να επιζητούμε να συμβαίνουν τηλεοπτικά με την εμβέλεια της παρουσίας της σ.Λιάνας παρά να γκρινιάζουμε κοντόφθαλμα...
Φιλικά
Σπύρος