Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας είναι δημιούργημα του συστήματος που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας που είναι η 17η Οκτώβρη, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ και την επιτροπή αγώνα εργατών βιομηχανικής ζώνης Κορωπίου οργανώνουν παιδική γιορτή για τα παιδιά των εργαζόμενων και ανέργων μεταναστών της περιοχής.
Η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση είναι στοιχεία σύμφυτα με το καπιταλιστικό σύστημα. Δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ζουν κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Η κρίση των καπιταλιστών βγάζει στο περιθώριο ολοένα και περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες μεγαλώνοντας τα ποσοστά των εξαθλιωμένων.
Το Παγκόσμιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα η ΠΣΟ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας το ΠΑΜΕ που είναι ενεργό μέλος της ΠΣΟ, σημαδεύουν με τους αγώνες τους την πολιτική και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου. Αγωνίζονται για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους άνεργους αλλά και στους εργαζόμενους μιας βιομηχανικής περιοχής που μέρα με τη μέρα βιώνουν όλο και περισσότερη φτώχεια, όλο και περισσότερη πίεση εξ αιτίας των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση για να σωθούν οι βιομήχανοι.
Θέλουμε να χαρίσουμε ένα ζεστό χαμόγελο και μια ώρα ξενοιασιάς στα παιδιά που αναγκάζονται να περιορίζουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, βλέποντας άδεια τα πορτοφόλια των γονιών τους.
Θέλουμε επίσης να μεταφέρουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι η Εργατική Τάξη μπορεί να ανατρέψει την πολιτική που είναι εχθρός στα συμφέροντά της.
Μπορεί, και επιβάλλεται, να οργανωθεί στα συνδικάτα, να αγωνιστεί και να οικοδομήσει μια άλλη κοινωνία και οικονομία, η οποία θα σχεδιάζει την παραγωγή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι των καπιταλιστών.
Σ’ αυτή την απλή εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 16/10/2011 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμο Κορωπίου, στις 6.00μμ, καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες τους μετανάστες με τις γυναίκες και τα παιδιά τους.
Χρειαζόμαστε τα παιδικά χαμόγελα – αγωνιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας. Για την κατάργηση της πολιτικής που γεννά τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα είμαι εκεί σύντροφε...πολύ καλή η αναρτησή σου!!!!!Την καλημέρα μου