Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Όταν κάποιοι στην ΑΥΓΗ ονειρεύονται .... φυγή του ΚΚΕ προς τα πίσω

Όταν η πραγματικότητα δε συμβαδίζει με της απόψεις ή τις επιδιώξεις του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ή των αρθρογράφων της ΑΥΓΗΣ τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Αυτό είναι  ένα από τα συμπεράσματα που βγάζει κανείς και γράφονται ( γιατί κάποια άλλα λέγονται , αλλά δε γράφονται).
Η αντιμετώπιση  του ΚΚΕ απο τους οπορτουνιστές υπακούει σε κάποιους κανόνες διαχρονικούς. Ένας από αυτούς είναι κάποιες φράσεις κλισέ τις οποίες θεωρούν υποχρέωση τους να τις επαναλαμβάνουν σταθερά. Κάτι σαν προσευχή, Ας πούμε η προσευχή του οπορτουνιστή. Διαβάστε μερικές από αυτές που και στο παραπάνω άρθρο δημοσιεύονται.


"Σε δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται η ηγεσία ίου ΚΚΕ"    "ο Περισσός στέκε­ται αμήχανος μπροστά στις πολιτι­κές και οικονομικές εξελίξεις και απορρίπτει το αίτημα του κόσμου της αριστεράς για ενότητα "  " Η αδυναμία του Περισσού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών" "Το ΚΚΕ παραμένει καθηλωμένο σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό εκλο­γικής επιρροής, ενώ την ίδια ώρα η Αλ. Παπαρήγα συγκεντρώνει πολύ χαμηλά ποσοστά θετικής γνώμης".
Είναι άραγε όμως  δύσκολο στον αρθρογράφο και στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί το νόημα της φράσης "το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έγιναν για να υπερασπιστούν «αρχές και αξίες» τύπου Μάαστριχ, ΟΝΕ και ευρώ. Για να υπάρχει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και με το αίμα και τη δράση του ανδρώθηκε και συσπείρωσε το λαό."  Σίγουρα καταλαβαίνει. Αρκεί  να διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΜ. Και τέλος τι σχέση έχει η λεβεντιά, η ηρωικός αγώνας, η αυτοθυσία των ΕΛΑΣιτων με την χρεοκοπημένη  ευρωλιγούρικη κολοτουμπίστικη πολιτική σας;
Όσο για τα περί νέων διαχωριστικών  γραμμών  στο  λαικό κίνημα και την αριστερά που αναφέφερει ο αρθρογράφος , να του υπενθυμίσουμε πως η μία και μοναδική διαχωριστική γραμμή είναι αυτή που διατυπώνεται από το παρακάτω σύνθημα " ΜΕΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΊΑ Ή ΜΕΤΟ ΛΑΌ;" 
Ε, λοιπόν αυτή τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει το ταξικό κίνημα από τα χρεωκοπημένα απομεινάρια την έβαλε ο Τσίπρας για μαι ακόμη φορά στη συνέντευξη του στο REAL FM όταν έλεγε ότι...."Αυτό το κλίμα έχει εγκλωβίσει και την κα Μέρκελ σε μια πολιτική η οποία είναι αδιέξοδη."  Να την λυπηθούμε κιόλας την "εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα Αγγελική;"
Ή όταν ανέφερε "Αναμφίβολα θέλουμε ξένες επενδύσεις. Όμως αυτές οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν με κάποιους κανόνες αξιοπρέπειας για τη χώρα ". Να βάλετε τα μονοπώλια να γράψουν μια σελίδα "δεν ξανακάνω κακό στην πτωχή πλην αξιοπρεπή Ελλάδα" και να σταθούν όρθια  με το ένα πόδι στη γωνία. Για να σοβαρευτούμε και λίγο. Δεν πιστεύει κανείς λογικός άνθρωπος ότι ταξικό κίνημα  θα συγκλίνει με χώρους που έχουν  έχουν τέτοιες απόψεις. Επομένως όχι διαχωριστικές γραμμές υπάρχουν άλλα τείχη.
¨Οσο για τα περί κομματικής αποκατάστασης που αναφέρονται στο τέλος του άρθρου...λίγη υπομονή.Θα δείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: