Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Θυμήσου τον εμφύλιο


Επίτρεψε μου σύντροφε ΑλεξΔ να αλλάξω την φωτό του άρθρου σου έτσι για να θυμήσω στους αναγνώστες  την ιστορία  της εφημερίδας.Γιατί καλό είναι , μέρες που είναι, να θυμόμαστε και την ιστορία του καθενός. Λοιπόν...δείτε ποιος μιλάει

Aπό RedFly Planet
Σηκώθηκα το πρωί, ήπια καφέ, και πριν ξεχυθώ στους δρόμους έκανα ένα digital ξεφύλλισμα των εφημερίδων κι έπεσε το μάτι μου στο άρθρο του βήματος "Θυμηθείτε τον Εμφύλιο". Θυμηθείτε τον, αλλά κατα πώς λέει το Βήμα, όχι τα πως και τα γιατί, αυτά πρέπει να θαφτούν και να ξεχαστούν για πάντα, να θυμηθούμε το "πόσο ακριβά πληρώσαμε τη σύγκρουση...". Ωιμέ!
Ω, θεοί του Ολύμπου και της νεφελοκοκκυγίας, δώστε μας φώτιση να ξεχάσουμε πώς οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέται που την είχαν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια (και με βαριές αποσκευές τον πλούτο της χώρας) κι άφησαν το ΕΑΜ να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα, μετά γύρισαν και με τους αγγλοαμερικάνους και τους ταγματασφαλίτες άρχισαν να κυνηγάν τους κομμουνιστές μη τυχόν και πάρουν την εξουσία. Άλλα έχε χάρη ρε τζερεμέδες, έχε χάρη που εμείς σας καλέσαμε πίσω, έπρεπε να σας αφήσουμε να ψηθείτε στις ερήμους της βόρειας Αφρικής μέχρι που να τρώγαν το κεφάλι τους οι επίγονοί σας στην πλατεία Ταχρίρ απ' τους μουσουλμάνους αγαναχτισμένους.

Κι επειδή σήμερα όλος ο κόσμος μια πλατεία θα γίνει (τι ωραίο γιορτινό σλόγκαν!), η διαμαρτυρία είναι γιορτή, φιέστα, καλαμπούρι, εμείς καλέσαμε την ερχόμενη Πέμπτη σε περικύκλωση της βουλής, ως μια συμβολική (ή μήπως και πραγματική;) πράξη, μια "γενική δοκιμή" της κατάληψης των παντώς καιρού ανακτόρων της άρχουσας τάξης. Ξυπνάμε μνήμες εμφυλίου, όχι επειδή είμεθα αιμοχαρείς, αιμοδιψείς και αιμοβόροι, αλλά επειδή μας έχετε αλλάξει τον αδόξαστο!
Και τώρα μας νουθετείτε κι από πάνω βρε καραγκιοζοπαίχτες αστοί δημοσιογράφοι; Να ξεχάσουμε; Μήπως αρχίσατε να κλάνετε μέντες; Μήπως ο όμορφος καπιταλιστικός σας κόσμος, το τέλος της ιστορίας, το "καλύτερο σύστημα" (όλα τ' άλλα απέτυχαν ντεμέκ) είναι για τα μπάζα και δεν μπορεί πια ούτε να σωθεί από μόνος του;
Μην περιμένετε απ' τον κόσμο που του'χετε αλλάξει τα φώτα να ρθει να σας σώσει. Εμείς θα τον παροτρύνουμε να σας δώσει μια να πάτε στον αγύριστο! Γι' αυτό ή ελάτε μαζί μας κύριοι δημοσιογραφίσκοι ή βγάλτε το σκασμό και καθίστε στην άκρη μη σας πιάσουν τα σκάγια. Ή μπορείτε αν θέλετε να "αυτοεξοριστείτε" όπως έλεγαν για τον εθνάρχη (έτσι το λεν για τους μεγάλους ηγέτας, όχι ότι την έκανε με ελαφρά ας πούμε. Η λαϊκή γλώσσα βάζει τα πράματα στη θέση τους). Οπότε, ναι, τον θυμόμαστε τον εμφύλιο αλλά με τον τρόπο που γουστάρουμε εμείς, με τον τρόπο που είναι ιστορικά και ταξικά ορθός: Ως αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην αμερικανόδουλη αστική τάξη της εποχής.
Καλή βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: