Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Περί Λαζόπουλου...

Άκουσα με καθυστέρηση πολλών ωρών, μην πω σχεδόν 24ώρου, όσα είπε ο Λαζόπουλος χτες  βράδυ  για το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και την επίθεση εναντίον της διαδήλωσης.
 Θεωρώ ότι όσα είπε επιβεβαιώνουν την αγωνία όλων αυτών , και τη δική του, που τον καλοταϊζουν  και τον συντηρούν στους τηλεοπτικούς δέκτες, για την γρήρορη άνοδο του κινήματος που δυστυχώς γι΄αυτούς δεν συνοδεύεται από χαρακτηριστικά που αυτοί θα ήθελαν. Τους βόλευε αφάνταστα η εύκολη , ρηχή διαμαρτυρία με θεατρικά στοιχεία. Επιθυμούσαν   ένα  επιθεωρησιακό ντουέτο Πάγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ και φρόντισαν να το συντηρήσουν,αλλά μάταια. Όλα τα σχήματα που δοκίμασαν αποδείχτηκε πως δε μπορούν να σταματήσουν την άνοδο του ταξικού κινήματος.
Ο ρόλος του Λαζόπουλου είναι πολύ συγκεκριμένος και μετά από τέτοιες καταστάσεις  αποκαλύπτεται περισσότερο. Είναι σίγουρο πως η  αστική τάξη ,σε κάθε περίοδο πόσο μάλλον αυτή που ζούμε, φιμώνει φωνές προοδευτικών καλλιτεχνών που είναι με το μέρος του λαού, ή όσους μπορεί τους εξαγοράζει με στόχο στην κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιηθούν για  να θολώσουν το τοπίο, να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή. Τέτοια περίπτωση είναι ο Λάκης που  με αστειάκια και πλακίτσες προσπαθεί να εκτονώσει την οργή λαού ή να  τον αποπροσαναντολίσει. Η κατάσταση πλέον είναι ξεκάθαρη  και όλοι  οι Λαζόπουλοι αντιλαμβάνονται αργά η γρήγορα πόσο αναλώσιμοι διασκεδαστές είναι. Αντίθετα οι λαϊκοί καλλιτέχνες αποτελούν στοιχείο πολιτισμού .
Οφείλω πάντως να ομολογήσω τα περί νεοαριστεράς και λεωφορείων  ότι με διασκέδασαν πολύ. Άκου νεοαριστερά!
Παρεμπιπτόντως να  σας θυμήσω την κατάπτυστη στάση των συνδικαλιστών τωνΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ σε ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ. Δείτε εδώ  κι εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ασε, τα εβλεπα ζωντανα τα οσα ελεγε...Ξεφτιλα ο τυπος! Εκπροσωπει την αντιδραστικοτητα της ταξης του..