Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Είναι αντίπαλοι

Σα να μη συμβαίνει τίποτα, σα να μην υπάρχει Ευρωπαϊκή Ενωση, σα να μην είναι κεντρική επιλογή του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ η υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ευρώ, σα να έχει διαγραφεί με μια μονοκοντυλιά η προχτεσινή έκκληση του Τσίπρα στον Παπούλια να προστατέψει την κοινωνική συνοχή, δηλαδή την υποταγή των εργαζομένων τους αστούς, δηλαδή να συμβάλει ώστε να υπάρχει πολιτική λύση που να αμβλύνει τους κραδασμούς στο αστικό πολιτικό σύστημα, να εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του, Π. Λαφαζάνης ζήτησε, από το βήμα της Βουλής, να υπάρξει συμπαράταξη ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ!
Τι κοινό μπορεί να έχει το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, που οργανώνει την τάξη για μάχη με τα μονοπώλια, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό, με ένα κόμμα, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ξανά και ξανά διακηρύσσει ότι πόθος και μεράκι του είναι να συμβάλει στη σταθεροποίηση του συστήματος, να υπερασπίσει την ΕΕ, να ενισχύσει τον «κοινωνικό διάλογο», τον αφοπλισμό δηλαδή των εργατών;
Κανένα κοινό. Αντίθετα, αυτές ακριβώς οι διαφορές είναι που κάνουν τους οπορτουνιστές να στέκονται καθημερινά απέναντι στο οργανωμένο εργατικό ταξικό κίνημα, προβάλλοντας ως κίνημα τις πλατείες και τις παρελάσεις. Με την ίδια ευκολία έχουν χαρακτηρίσει «αριστερά» και αρκετούς από το ΠΑΣΟΚ που έχουν συνυπογράψει και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, και το Μνημόνιο, και το Μεσοπρόθεσμο. Με την ίδια επίσης ευκολία αυτοπροσδιορίζονται προστάτες της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, στηρίζοντας τον καπιταλισμό.
Προσπερνώντας το προφανές, ότι δε γίνεται να βρεθούν μαζί ένας που παλεύει για έξοδο από την ΕΕ κι ένας που παλεύει για να γίνει πιο ισχυρή η ΕΕ, ο Λαφαζάνης επικαλέστηκε κινδύνους για τη χώρα. Ο,τι, δηλαδή, επικαλείται στο σύνολό του ο αστικός πολιτικός κόσμος, φορτώνοντας με ενοχές την εργατική τάξη, που δήθεν δε σκέφτεται το καλό της χώρας όταν απεργεί, διαδηλώνει και ζητά να πληρώσει η πλουτοκρατία για το χρέος της.
Κατανοητή η αγωνία των οπορτουνιστών να έχουν ρόλο στο παιχνίδι της διακυβέρνησης. Ο κυβερνητισμός είναι συστατικό τους. Ας ψάξουν να βρουν δικαίωση στο στρατόπεδο που ανήκουν. Το ΚΚΕ αγωνίζεται και οργανώνει τους εργαζόμενους, τη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή των αστών που στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα αυτοι οι αστοι του συν/συριζα μεγαλα λαμογια! να'ναι καλα και ο αδωνης που μας υποστηριζει στο ν μην ενωθουμε μαζι τους! γιατι νομιζα οτι μονο εμεις το βλεπουμε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Για να καταλάβω, η γνώμη σου είναι η..."ενωση" με τον ΣΥΡΙΖΑ;