Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Yποσιτισμός στα σχολεία.Ταξική αλληλεγγύη ή ελεημοσύνη

Αναναδημοσίευση από τον ΟΔΗΓΗΤΗ του Δεκέμβρη

Το τελευταίο περιστατικό λιποθυμίας  από την πείνα σε Γυμνάσιο οτο Ηράκλειο Κρήτης δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής που οδηγεί τις οικογένειες χιλιάδων μαθητών στη μόνιμη φτώχεια και εξαθλίωση.
Εκείνοι που μέχρι χθες σφύριζαν αδιάφορα και που στις πρώτες καταγγελίες γονιών και εκπαιδευτικών μιλούσαν για «υπερβολές των συνδικαλιστών» και «μικροκομματική εκμε­τάλλευση-, τώρα "συμπονούν" τις λαϊκές οι­κογένειες και χύνουν "κροκοδείλια δάκρυα" για να κάνουν κοντινά οι κάμερες. Ποιοι είναι όλοι αυτοί που νοιάστηκαν ξαφνικά για τους μαθητές και τις οικογένειες τους;

Επιχειρηματίες, καπιταλιστές, σαλονάτες κυρίες και άλλοι "ευαίσθητοι" οι οποίοι, την ίδια ώρα που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τη δουλειά των εργατών, απολύουν τους γονείς των μαθητών, τους καταδικάζουν σε μισθούς πείνας. Όλοι τους όμως... νιώθουν τόσο πολύ τα βάσανα της εργατικής τάξης και των παιδιών της που δε διστάζουν να ρίξουν εκατομμύρια στις ΜΚΟ - βιτρίνες του φιλανθρωπικού τους έργου, μοιράζοντας από φαγητό μέχρι βιβλίο και τετράδια. Ετοιμάζονται και για την επό­μενη μέρα, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα της φιλανθρωπίας προς τους μαθητές με χορηγίες και διαφημίσεις στο σχολεία. Αυτό είναι εξάλ­λου και το "νέο σχολείο" που ονειρεύονται ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-κεφάλαιο. Σχολεία και μαθητές τόσο εξαθλιωμένοι που να γίνονται "ζήτουλες" της κάθε εταιρείας και της κάθε ΜΚΟ ακόμα  και για το αυτονόητα.
Δημαρχαίοι, νομάρχες, ντόπιοι παραγοντίσκοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εκείνοι που παρουσίασαν το πέρασμα των σχολείων στην ευθύνη των δήμων ως κάτι "πρωτοποριακό",που έχουν αφήσει τις σχολικές επιτροπές χωρίς ευρώ για θέρμανοη, υποδομή και το απαραίτητα, τώρα οργανώνουν συσσίτια. μαζέματα τροφίμων και υλικών και χριστου­γεννιάτικα παζάρια για εξαθλιωμένες οικογέ­νειες..
Μαζί και διάφοροι διευθυντάδες οι οποί­οι, όταν οι μαθητές κινητοποιούνται για τα αυτονόητα, τους τρομοκρατούν, τους απαγορεύουν να "κάνουν πολιτική", αλλά τώρα μπροστά στα τεράστιο προβλήματα των σχολείων καλούν τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να γίνουν οι ίδιοι τσάμπα ξυλουργοί, καθαρίστριες και ό,τι άλλο βάζει ο νους, "για το καλό των παιδιών"! Και βέβαια η πάντα πρόθυμη εκκλησία που μαζί μ' ένα πιάτο φαΐ μοιράζει και τις συμβουλές σε μι­κρά παιδιά για το πόσο "θέλημα θεού" είναι η πείνα τους...
Το παιδιά των λαϊκών οικογενειών πρέ­πει να τους επιστρέψουν τις ελεημοσύνες και τις φιλανθρωπίες, πρέπει να γυρίσουν τις πλάτες στους υποκριτές, οι οποίοι την ίδια ώρα που τους εξαθλιώνουν, την ίδια ώρα τους πουλάνε ελεημοσύνη και "κοινωνικό προφίλ". Να νοιώθουν ντροπή αυτοί που έφε­ραν τις λαϊκές οικογένειες σε αυτά το σημείο και ετοιμάζουν ακόμα χειρότερα μέτρα για να σώσουν το κεφάλαιο!
Απέναντι στις ελεημοσύνες των χορτάτων, τα παιδιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών οικογενειών, ένα χρέος έχουν. Να υψώσουν το δικό τους τείχος ταξικής αλληλεγγύης με σύνθημα "ένας για όλους και όλοι για έναν". Τα 5μελή και 15μελη, οι "πυρήνες" των Συ­ντονιστικών σε κάθε σχολείο, τα Συντονιστικά οε κάθε γειτονιά μαζί με τους γονείς και τις λαϊκές επιτροπές να επιβάλουν: ούτε μια οι­κογένεια μαθητή να μη μείνει χωρίς ρεύμα. θέρμανση, φαγητό, ιατροφαρμακευτική περί­θαλψη. Να διεκδικήσουν όλο όσα χρειάζεται σήμερα η λαϊκή οικογένεια

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσοι Το Χάλκαιον Χέρι Βαρύ Του ΦΟΒΟΥ Αισθάνονται, Ζυγόν Δουλείας Ας Εχωσι ! Θέλει ΑΡΕΤΗ Και ΤΟΛΜΗ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ: ΤΑ Ο.Υ.Κ. ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ !
Το θέμα είναι, εάν οι"φίλοι" της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ Δ.Κ., είναι γνώστες των διάφορων υφών της πραγματικότητας, αλλοιώς κινδηνεύουν να χαρακτηριστούν ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΝΩΣΤΩΝ δυνάμεων που έχουν την Ελλαδα υπό κατοχή μετά την 12/1944 ! Σας θυμίζουμαι, ότι το ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΡΑΣΙΝΟΙ/ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) στην Γερμανία, είταν αυτό που έστειλε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά την λήξη του 2ου Καπιταλιστικου Πολέμου τον Γερμανικό στρατό σε ... Πολεμικές Αποστολές (Γιουγκοσλαβία κ.α.) ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΣ Ε.Δ. ! Οι Ε.Δ./Ο.Υ.Κ. είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ! ΟΧΙ στον ΕΙΣΑΓΩΝΕΝΟ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΛΗΜΕΝΟ και ΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ !
Υπογραφή: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ Ο.Υ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά ! "Η Ευρώπη δεν είναι ΗΠΑ" ! Αλλά ΣΤΕΛΝΟΥΝ τους ΓΡΑΒΑΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ τους ... ΠΡΑΚΤΩΡΕΣ ! Παράδειγμα για την Ευρώπη ; Η ... ΕΛΛΑΔΑ ! Από ΠΟΤΕ ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 1944 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !! ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΑΙ ;; Λες να είναι το ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ του '44, Γεώργιος Παπανδρέου ο επωνομαζώμενος "ΠΑΠΑΤΖΗΣ", με τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ Γεώργιο Παπανδρέου ο ονομαζώμενος "ΨΕΥΤΗΣ κ. ΠΑΠΑΝΤΖΗΣ" (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ! Θέλεται και άλλα ονόματα ; π.χ. ΕΒΕΡΤ, Μητσοτάκης και αρκετοί άλλοι της ΑΝΘΕΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ απέναντι στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ! ΓΕΡΜΑΝΟΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΤΣΟΛΙΑΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !!