Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Νιουτ Γκίνγκριτς: Ο παλαιστινιακός λαός είναι «επινοημένος»

Επινόηση : 1. δημιούργημα, συνήθως πρωτότυπο, του νου που εξυπηρετεί συγκεκριμένο στόχο συνήθως εργασιακό 2. δημιούργημα της φαντασίας που παρουσιάζεται ως αληθινό.
 Eπινόηση χαρακτήρισε τον παλαιστινιακό λαό ο Νιουτ Γκίνγκριτς υποψήφιος των ρεμπουμπλικάνων στις Η.Π.Α.  Συγκεκριμένα δήλωσε  «ότι δεν υπήρχε η Παλαιστίνη ως κράτος, αποτελούσε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θεωρώ ότι εφηύραμε έναν παλαιστινιακό λαό, που στην πραγματικότητα είναι αραβικός» κατά τη γνώνη δε του συγκεκριμένου γερακιού «Κάποιος πρέπει να έχει το θάρρος να πει την αλήθεια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τρομοκράτες»,  γιατί  «Ηρθε ο καιρός για κάποιον που έχει τα κότσια να βγει και να πει: "Φτάνει με τα ψέματα για τη Μέση Ανατολή"».
Επινόηση λοιπόν ο παλαιστινιακός λαός, επινόηση των εργαζόμενων τα δικαιώματα τους, επινόηση , των κομμουνιστών βεβαίως βεβαίως,  τα παιδιά που πεινάνε, που σκοτώνονται, που πέφτουν θύματα της πιο άγριας εκμετάλλευσης.επινόηση τα εκατομμύρια των ανέργων, των άστεγων, των φτωχών, των δυστυχισμένων,  επινόηση,..... επινόηση,.... Μόνο τα κέρδη τους είναι η πραγματικότητα και αυτά πρέπει  να  προστατευτούν. Οι "επινοήσεις" αυτές που  οδήγησαν στην κρίση  πρέπει να αντιμετωπιστούν ως δημιουργήματα της φαντασίας. Ως "φανταστικά" δημιουργήματα λοιπόν πρέπει να εξαφανιστούν δολοφονώντας κυριολεκτικά ή μεταφορικά οτιδήποτε "φανταστικό".
Επινόηση και μάλσιτα κακή είναι το σύστημα τους  που τρίζει συθέμελα. Ο σεισμός που θα το γκρεμίσει δεν είναι καθόλου επινόηση. Είναι πραγματικότητα. Αυτό που ακούν δεν είναι παρά η οργή των απελπισμένων που θα τους σαρώσει.

Τα αποσπάσματα της συνέντευξης είναι από  ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: