Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ολοταχώς για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.

Προ των πυλών είναι πλέον οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και κατάργηση δημόσιων δομών από το νέο έτος. Αυτό επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, παρά τις όποιες λεκτικές ακροβασίες, «υπέδειξε» και τον τρόπο που αυτές θα γίνουν και δεν είναι άλλος από την αξιολόγηση. Η αξιολόγηση - θα περιλαμβάνει και ιδιωτικούς φορείς - ορίζεται στο νόμο 4024/2011 που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή και αφορά το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο τομέα.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, «η αξιολόγηση θα γίνει. Και η αξιολόγηση προβλέπεται να γίνει και στο άρθρο 35 και στη συμφωνία που έχουμε κάνει και θα γίνει με έναν τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012 για να έχουμε καλύτερη Διοίκηση. Λεπτομέρειες θα συζητήσουμε με τους εταίρους και θα σας ανακοινώσουμε την επόμενη περίοδο, για τον πολύ απλό λόγο ότι η αξιολόγηση μιας δομής ή μιας υπηρεσίας μπορεί να γίνει ευκολότερα, δυσκολότερα μπορεί να γίνει η αξιολόγηση των ατόμων, των εργαζομένων».
Επίσης, σε ό,τι αφορά την έκθεση του ΟΟΣΑ - την οποία επικαλέστηκε και ο Δ. Ρέππας - αυτή ρητά και κατηγορηματικά κάνει λόγο για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα κατά 30%, κάτι το οποίο σημαίνει πως και δημόσιες δομές θα καταργηθούν ή συγχωνευτούν και το προσωπικό θα απολυθεί. Το επιχείρημα του Δ. Ρέππα πως «η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν προβλέπει απολύσεις, προβλέπει εξορθολογισμό της λειτουργίας και των εργαζομένων στο Δημόσιο» είναι φανερό πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσουν στις απολύσεις αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα μέσα Γενάρη όταν και θα υπάρξει ειδική συνάντηση με την τρόικα για το συγκεκριμένο θέμα.
Κατά τα άλλα, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί το 2ο Μνημόνιο Συνεργασίας «για την παροχή τεχνικής βοήθειας αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της κεντρικής διοίκησης στην Ελλάδα» μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Προϋπολογισμού, Δημόσιου Λογιστικού και Μεταρρύθμισης του Κράτους της Γαλλικής Δημοκρατίας και σε συνεργασία, ως τρίτο μέρος, με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force For Greece), της οποίας επικεφαλής είναι ο Ράιχενμπαχ. Θυμίζουμε πως το πρώτο Μνημόνιο υπογράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη με την Εσθονία, για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είτε σας αρέσει είτε όχι, σαυτήν την Χώρα, ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ της ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ και ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ σαυτήν την Χώρα βασίζονται στο τρίπτυχο: Ανθελληνισμός, Εφιαλτισμός και Σατανισμός ! Την Χώρα αυτή την ΚΡΑΤΟΥΝ στην ΖΩΗ μόνο το φιλότιμο των Ελλήνων, του Ελληνικού Λαού ! Αυτό το βοθρόδες τρίπτυχο των ΘΕΣΜΩΝ, επιζεί με της πλάτες των ΞΕΝΟΝ, φτιάχνωντας και πολιτικές βοθροπαράγκες της ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ, του ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΛΛΗΝΑ/Ελληναράδες (Σιωνιστική αντίληψη-ΜΗ Ελληνική) και άλλα ξένα μη ταυτόσημα με την Ελληνική μας Παιδεία! ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ και ως προέκταση αντικειμένικα εκ συναγωγής (μουσική ορολογία) οι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ των ΘΕΣΜΩΝ, διέπωνται από ΚΑΘΑΡΑ-ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ που τα εφαρμόζουν στην πράξη (απόδειξη: Το σήμερα είναι προέκταση του χθές), δικαιολογίες για τους Λειτουργούς των ΘΕΣΜΩΝ δεν πρέπει να υπάρχουν και ούτε υπάρχουν! ΜΕΤΟΧΟΙ και ΣΥΝΜΕΤΟΧΟΙ στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΙ ! ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ !!! Η άλλη (η ... "κλασική) ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ !!! ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!