Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ-Απάντηση στην Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων

Με αφορμή τη συνέντευξη του Patrick Itschert, αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ETUC και υπεύθυνο για τον ευρωπαϊκό κοινωνικό διάλογο, φανερώνεται για πολλοστή φορά η στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο.
Για την ETUC δε τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης του καπιταλισμού, καθώς σύμφωνα με τον γενικό της γραμματέα τονίζεται το εξής:Ας μην υπάρχει καμιά παρανόηση, η ETUC είναι υπέρ της οικονομικής διακυβέρνησης, που είναι αναγκαίο συμπλήρωμα στη νομισματική ένωση, άλλα δεν είναι υπέρ σε ότι μας υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή δεξιά. Το μέλλον της κοινωνίας κατά την ΕTUC είναι να αντιταχθούμε στην επιβαλλόμενη λιτότητα με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.
Για την ETUC δεν υπάρχουν τάξεις, δεν υπάρχει ταξική πάλη, δεν υπάρχουν κεφάλαιο και εργάτες. Η βασική αντίθεση δε βρίσκεται στη σχέση κεφαλαίου-εργασίας αλλά ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και τη δεξιά. Είναι γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους των χωρών της Ευρώπης ότι μαζί παίρνουν μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Το άγχος τους σε κάθε περίπτωση ειναι πως θα καθαγιάζουν την σοσιαλδημοκρατική διαχείριση μέσα στον καπιταλισμό, αφήνοντας φυσικά αναλλοίωτες τις εκμεταλλευτικές σχέσεις που ειναι η καρδιά αυτού του συστήματος. Γι’ αυτο και τα μέλη τους στην Ελλάδα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως συνεπείς υμνητές της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης, ανησυχούν όταν ακούν απο περισσότερα στόματα εργατών και νεολαίας το σύνθημα ?χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: