Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

«Μάθετε "γράμματα" παρέα με τους χαλυβουργούς»


Η εκδήλωση μέσα στο χώρο του εργοστασίου
Ο αγώνας των χαλυβουργών σήμερα κλείνει ακριβώς 60 ημέρες απεργίας, με ταυτόχρονες συνεχείς κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις και κυρίως αμείωτη πολύμορφη κλιμάκωση που ξεπέρασε την πύλη του εργοστασίου. Ενας αγώνας που έδειξε δύο μήνες τώρα, τη δύναμη που έχει ο ενωμένος και αποφασιστικός αγώνας των εργατών και πως μπορεί να απλωθεί, να επηρεάσει, να πρωτοστατήσει, να γίνει πυξίδα για όλη την εργατική τάξη και τις λαϊκές οικογένειες. Για να απαιτήσουν να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται και αξίζουν, απέναντι στην αδίστακτη εργοδοσία και τις πολιτικές που εξαθλιώνουν, για να εξασφαλίζουν κέρδη.
Και η χτεσινή εκδήλωση, που διοργάνωσε το Σωματείο και η Επιτροπή Γυναικών Χαλυβουργών στο χώρο του εργοστασίου στην οποία παρουσιάστηκε και το βιβλίο «Ο βασιλιάς άνθρακας» του Απτον Σίνκλερ, ήταν ενταγμένη σε αυτόν τον πολύπλευρο αγώνα. Γιατί απευθυνόταν στα παιδιά των απεργών που σήμερα είναι φοιτητές και μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης δηλαδή, για την οποία 60 ημέρες τώρα απεργούν οι πατεράδες τους για να μη βρεθούν τα παιδιά τους να δουλεύουν για 500 ευρώ. Βρέθηκαν εκεί στο χαλυβουργείο και ήρθαν σε άμεση επαφή με τον αγώνα των εργατών πατεράδων τους.
Παιδιά των χαλυβουργών ζεσταίνονται έξω από την πύλη μαζί με τους γονείς τους
«Μάθετε "γράμματα" παρέα με τους χαλυβουργούς για να αλλάξετε τη κοινωνία. Μορφωθείτε για να ανατρέψετε αυτό το σύστημα, που εκμεταλλεύεται τους πατεράδες σας σήμερα και εσάς τους ίδιους αύριο». Στα λόγια αυτά της Μαρίας Δελλή, στο χαιρετισμό της εκ μέρους της Επιτροπής Γυναικών, αποτυπώνεται χαρακτηριστικά το κλίμα της χτεσινής εκδήλωσης που παρά το τσουχτερό κρύο ζεστάθηκε από τα εργατικά τραγούδια μαθητικών συγκροτημάτων και τα βαρέλια με φωτιές των απεργών.
«Εδώ οι γονείς σας κάνουν ένα μεγάλο αγώνα και θέλουμε να τους στηρίξετε γιατί καταλαβαίνετε ότι με 500 ευρώ δεν μπορεί να ζήσει καμιά οικογένεια», τόνισε χαιρετίζοντας στην εκδήλωση ο Νίκος Χαροκόπος, αντιπρόεδρος του Σωματείου. Ο Θανάσης Παυλάκης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου, τόνισε μιλώντας αμέσως μετά: «Η απεργία εδώ γίνεται γιατί θέλουν να μας πάρουν δικαιώματα. Να ξέρετε ότι αυτή την αδικία θα τη γυρίσουμε πίσω και θα νικήσουμε».
Βιβλίο και τραγούδια που μιλάνε για εργάτες
Αμέσως μετά ξεκίνησε η εκδήλωση που οργανώθηκε από το ΣΑΣΑ, το ΜΑΣ και τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ. Στο χαιρετισμό του ο Ανδρέας Πούλος, μέλος της Γραμματείας του ΣΑΣΑ, μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Αθήνας στο Μεταξουργείο, επισήμανε: «Εμείς, τα παιδιά των εργατών, η μόνη διέξοδος που έχουμε, είναι ο δρόμος που έχουν χαράξει οι πατεράδες σας εδώ και 2 μήνες, ο περήφανος δρόμος του οργανωμένου αγώνα για να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε και έχει στο στόχαστρο την πολιτική που τσακίζει εμάς και τις οικογένειές μας». Και κάλεσε τα παιδιά των απεργών να παλέψουν στο πλευρό των πατεράδων τους.
Ο εργάτης - απεργός για 60 μέρες, με την κόρη του, παίρνουν το βιβλίο «Ο βασιλιάς άνθρακας»
Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση το βιβλίου «Ο βασιλιάς άνθρακας» με ανάγνωση αποσπασμάτων και με εργατικά τραγούδια από μουσικό συγκρότημα να συνοδεύουν. Στη συνέχεια, δόθηκε στα παιδιά από ένα βιβλίο δώρο για να πάρει τη σκυτάλη μαθητικό συγκρότημα και να ζεστάνει το χώρο με λαϊκά και εργατικά τραγούδια!
  • Χτες, το υπουργείο Εργασίας ενημέρωσε το Σωματείο, ότι η νέα τριμερής συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στη 1 μ.μ. στο κτίριο της οδού Πειραιώς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαήλο ! Αλλα λόγια να ... γαμ...μαστε ! Εδώ ολόκληρο κράτος, ολόκληρη Χώρα, "ζει" σαν τα πρεζόνια περιμένοντας την 6, 7, 8 δόση, και εσύ μιλάς για τους καλούς, τους κακούς και τους άσχημους; Εδώ έχουμε μεγαλύτερο και χειρότερο, καταστροφικότατο εχθρό μέσα στην ίδια μας την Χώρα, και εσύ μιλάς για τα Μεμέτια; Εδώ διαλάνε τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ με όλα τα επαγώμενα και συναφή, και εσύ μιλάς για ... Ολλανδούς τουρίστες; Εδώ η ίδια η ΕΔΑΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ πάει υπό κατατεμαχιασμό ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟ, και εσύ μιλάς για ΡΙΖΕΣ κ. ΣΥΡΙΖΕΣ; Εδώ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΗΜΕΝΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ από τον 12/1944 "κυβερνούν" με της πλάτες των ΞΕΝΩΝ αυτό το ΡΗΜΑΔΙ που χαιδευτικά το λέναι Χώρα, "κυβερνούν" μέχρι σήμερα με ΝΕΟ πραξηκόπημα της 11/11/11 για να διασφαλίσουν οι ξένοι την "επιστροφή" των 82 δισεκατομ. Ευρώ από την 7η δόση του πρεζάκια, και εσύ μιλάς για τον .. Τούρκο; Εμείς ούτε τον Τούρκο ούτε τον Βούρκο φοβόμαστε ! Τους ΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ μέσα στην Χώρα ψάχνουμαι να βρούμαι, και εσύ μιλάς για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, για ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, για ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;; ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ..... ΕΛΛΑΔΑ ;;;; ΑΝΤΕ στον .... ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΣΟΥ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ;;;;