Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Νίκη του κλαδικού σωματείου Βύρωνα και του Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών


Στις 8/12/2011 η διοίκηση της Ελληνογερμανικής σχολής στην Παλλήνη προχώρησε στην τρομοκρατική και εκδικητική καταγγελία της σύμβασης του συναδέλφου δασκάλου Νίκου Βουρδουμπά, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ.
Το κλαδικό σωματείο του Βύρωνα αλλά και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απαντήσαμε από την πρώτη στιγμή με μαζικό και μαχητικό τρόπο. Οργανώσαμε παράσταση διαμαρτυρίας την επομένη μέρα της απόλυσης και μαζική κινητοποίηση μαζί με την παναττική γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις 15/12 έξω από το σχολείο, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου. Η καταγγελία του σχολάρχη πέρασε και από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής. Και εκεί προχωρήσαμε σε μαζικές συγκεντρώσεις και τις τρεις ημέρες της συζήτησης, με στόχο να πιέσουμε τα διορισμένα και τα αιρετά μέλη του συμβουλίου να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους απέναντι στην λυσσασμένη επίθεση των σχολαρχών στα δικαιώματά μας και στην προσπάθειά τους να ποινικοποιήσουν την συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Παράλληλα ξεδιπλώθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης μέσα από τα ψηφίσματα δεκάδων συλλόγων σε όλη την Ελλάδα και των τριών ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών.  

Την Παρασκευή 23/12, τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής κατέληξαν και έκριναν ομόφωνα την καταγγελία της σύμβασης του συναδέλφου άκυρη, ανακαλώντας την απόλυση, και επαναφέροντάς τον ουσιαστικά στο σχολείο και στην θέση του.
Η ανάκληση της απόλυσης είναι μία σημαντική νίκη των ταξικών δυνάμεων του «Βύρωνα» και του ΠΑΜΕ. Αποδεικνύει ότι μόνο η οργανωμένη πάλη, μαζί με την  αποφασιστική και ταξική συσπείρωση των εργαζομένων μπορεί να φρενάρει τα σχέδια Κυβέρνησης-Εργοδοτών.
      Η κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι τραγική. Οι σχολάρχες αποθρασυμένοι από την αντιλαϊκή θύελλα διαλύουν κάθε εργασιακό και οικονομικό δικαίωμα των εργαζομένων. Η εργασιακή ομηρία βασιλεύει.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ διαλύει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, για να εξασφαλίσει τα κέρδη του κεφαλαίου και να σώσει την Ε.Ε. και το καπιταλιστικό σύστημα.
Η απάντηση των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει να είναι αυτή: Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο. Απειθαρχία, ανυπακοή, οργάνωση και ταξικός αγώνας παντού, για να φέρουμε τα πάνω κάτω. Μαζικοποιούμε-ισχυροποιούμε το κλαδικό σωματείο του «Βύρωνα», στήνουμε σωματειακές επιτροπές σε κάθε σχολείο, φροντιστήριο, ΙΕΚ.
 Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να βροντοφωνάξουμε:
«Ένας για όλους και όλοι για έναν. Καμιά θυσία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»!
      Αθήνα, 23/12/2011
          Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: