Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Δωρεάν διατροφή στο σχολείο με ευθύνη του κράτους

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (www.mathites.gr)
                      ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (www.goneis.org)
Τα «μεμονωμένα» φαινόμενα μαθητών που λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα γίνονται όλο και περισσότερα. Φτάσαμε στο 2011 για να λιποθυμούν παιδιά από την πείνα. Όταν πριν δυο μήνες τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, οι Ομοσπονδίες Γονέων, οι καθηγητές κατήγγειλαν αυτήν την πολιτική της εξαθλίωσης και απαιτούσαν να παρθούν μέτρα, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, διάφοροι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μιλούσαν για «υπερβολές» και «μικροκομματικές σκοπιμότητες». Όλοι αυτοί πρέπει να απολογηθούν απέναντι στις όλο και περισσότερες οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, ούτε το φαγητό τους.

            Τώρα που το πρόβλημα οξύνεται έρχονται να στήσουν την παράστασή τους πάνω στα προβλήματά μας. Η υφυπουργός της φωτοτυπίας, Χριστοφιλοπούλου, δηλώνει ότι το Υπουργείο, αντί για δωρεάν σίτιση σε όλους τους μαθητές, «επεξεργάζεται» τη «δυνατότητα παροχής μικρο-γευμάτων» και «διανομής κουπονιών», μόνο όμως για τα 300 σχολεία που ανήκουν στις «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας», σε λαϊκές δηλαδή γειτονιές όπου η εξαθλίωση έχει χτυπήσει κόκκινο. Την ίδια ώρα στέλνουν τις κυρίες «της καλής κοινωνίας», δημάρχους, παπάδες, διάφορες ΜΚΟ να φορέσουν τα καλά τους, να ποζάρουν μπροστά στα κανάλια και να πουλήσουν τη φιλανθρωπία τους, ότι τάχα τους έπιασε ο πόνος για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.
            Είναι οι ίδιοι που καταδικάζουν τις λαϊκές οικογένειές στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Απολύουν, εκβιάζουν για μειώσεις μισθών και ελαστικά ωράρια. Μας βάζουν κι άλλους φόρους και χαράτσια με την απειλή να μας κόψουν το ρεύμα. Είναι οι ίδιοι που έχουν φέρει τα σχολεία μας σε άθλια κατάσταση χωρίς βιβλία, καθηγητές, πετρέλαιο. Ψήφισαν τον προϋπολογισμό για το 2012 κόβοντας κι άλλα λεφτά από την παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση. Ταυτόχρονα μπουκώνουν με χρήμα τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες με πρόσχημα το να «σωθεί η χώρα», δηλαδή να σωθεί η τσέπη τους και εμείς να ζούμε στη φτώχεια.
 Τους επιστρέφουμε το λογαριασμό!
Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!
            Τους επιστρέφουμε τις «φιλανθρωπίες». Οι μαθητές και οι γονείς τους δεν είναι ζητιάνοι.  Η φτώχεια, η ανεργία, η πείνα δεν είναι ντροπή για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κατάσταση που ζούμε, ούτε το πρόβλημα μπορεί να το λύσει κανείς μόνος του. Αυτοί που πρέπει να ντρέπονται είναι αυτοί που πλουτίζουν από την δουλειά των γονιών μας, που μας σπρώχνουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
            Είναι για λύπηση όσοι νομίζουν ότι με τις φιλανθρωπίες θα πνίξουν την οργή που φουντώνει. Ντροπή για το μαθητή και τον γονιό του είναι να δέχεται αυτήν την κατάσταση, ντροπή είναι να μη ριχτεί στην οργανωμένη μάχη σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά «για να πάρει και να σηκώσει» την πλουτοκρατία και την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί η ΕΕ, για να σωθούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
Καμία οικογένεια  δεν είναι μόνη της απέναντι στην κρίση.
Οργάνωση σε κάθε τάξη, σχολείο γειτονιά !
Όλοι για έναν και ένας για όλους !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
      ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !
      Κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία !
      Δωρεάν ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές !
      Ειδική μέριμνα για τα παιδιά των ανέργων !
Μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί, όλοι μαζί οργανώνουμε τον αγώνα μας!
Την ΤΡΙΤΗ 20/12, στις 17:00 διαδηλώνουμε στο δημαρχείο της Αθήνας (πλ.Κοτζιά)
 
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: