Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αλλο Κόμμα, άλλος Γραμματέας, ο ίδιος πάντα αντικομμουνισμός και διαστρέβλωση

Σε άρθρο της η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και ο συντάκτης της Φ. Παπούλιας ασχολούνται με την επιστολή που απέστειλε το ΚΚ Ισπανίας και η Ενωμένη Αριστερά προς το ΚΚΕ και την απάντηση που έδωσε με επιστολή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το άρθρο συνοδεύει φωτογραφία - στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει το ΚΚΕ παρουσιάζοντας το Μάη του 2009 την Κοινή Διακήρυξη 21 Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων για τις Ευρωεκλογές. Στην προσπάθεια να παρουσιαστεί ότι το ΚΚΕ χάνει τους συμμάχους του σε διεθνές επίπεδο και δήθεν «απομονώνεται», αναφέρει στη σχετική λεζάντα της φωτογραφίας το εξής: «Παρουσίαση κοινής διακήρυξης 21 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων χωρών της ΕΕ το 2009, όπου Παπαρήγα και Μαΐλης (κέντρο) κάθονται δίπλα στον τότε γραμματέα του ΚΚ Ισπανίας Καρμέλο Σουάρες. Φαίνεται ότι στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν οι Ιβηρες από το κομμουνιστικό κόμμα κατάντησαν... ΣΥΡΙΖΑ».

***
Η συγκεκριμένη αναφορά δεν συνιστά απλά διαστρέβλωση αλλά κυριολεκτικά βιασμό της πραγματικότητας.
Ποια είναι η αλήθεια: Στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία 21 Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων χωρών της ΕΕ, το 2009 μπροστά στις Ευρωεκλογές, το ΚΚ Ισπανίας ουδέποτε συμμετείχε. Ο εικονιζόμενος Καρμέλο Σουάρες ουδέποτε διατέλεσε ΓΓ του ΚΚ Ισπανίας, μιας και είναι ο ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, είναι δηλαδή ΓΓ άλλου κόμματος, με το οποίο το ΚΚΕ έχει πολύ καλές σχέσεις.
Το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας ήταν το ΚΚ από την Ισπανία που συμμετείχε στην πρωτοβουλία του 2009 και στη σχετική συνέντευξη Τύπου από όπου και η φωτογραφία. Με το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας το ΚΚΕ είχε συνυπογράψει τη συγκεκριμένη διακήρυξη, στην οποία να θυμίσουμε πως τονιζόταν ότι: Η ΕΕ είναι επιλογή του κεφαλαίου (...) και πυλώνας της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης (...) Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις δυνάμεις που αντιτάχθηκαν στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, του Αμστερνταμ, της Νίκαιας (...) Είναι προς όφελος των εργαζομένων να μεγαλώσει το ρεύμα της ολικής αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής (...) της ΕΕ.
***
Δεν άλλαξε λοιπόν από το 2009 καμιά γνώμη και καμιά σχετική εκτίμηση του ΚΚΕ για τη διαχειριστική γραμμή που ακολουθεί το ΚΚ Ισπανίας, όπως υπονοεί η «Ελευθεροτυπία» και ο συντάκτης της. Ούτε το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας άλλαξε θέσεις.
Λάθος; Απροσεξία; 'Η συνειδητή διαστρέβλωση κι αντι-ΚΚΕ εμπάθεια, όπου χρόνια τώρα η εν λόγω εφημερίδα έχει επιδείξει αξιοσημείωτες «επιδόσεις». Είπαμε, ο αντικομμουνισμός τυφλώνει... αλλά σε τέτοια χονδροειδέστατη παραποίηση της αλήθειας η συγκεκριμένη εφημερίδα κι ο συντάκτης της οφείλει τουλάχιστον να επανορθώσει...
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: