Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Όταν η πολιτική του ΚΚΕ δικαιώνεται μέσα από ένα δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ

Ψάχνοντας στην ιστοσελίδα της Αυγής ανακάλυψα το παρακάτω ρεπορτάζ από κάποια επίσκεψη της Γ.Γ.της Κ.Ε του ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη. Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/05/2010. 
Είναι  το πιο απόλυτα δικαιωμένο ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ. Μόνο που αυτό αφορά το ΚΚΕ. Σχήμα οξύμωρο ε;  Διαβάστε το

Από την ΑΥΓΗ

Αλ. Παπαρήγα: Θα έρθουν μεγάλες κοινωνικές εντάσεις
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/05/2010

Θεσσαλονίκη: Τη βεβαιότητά της ότι έρχονται επιπλέον “μέτρα” και “πακέτα” σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων εξέφρασε χθες από τη Θεσσαλονίκη η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ υποστήριξε ότι “τα πράγματα είναι δύσκολα, ο καπιταλισμός δεν διαθέτει τα παλιά 'γιατροσόφια' να ξεπερνάει τις κρίσεις και θα φορτώσει τα βάρη στις πλάτες των λαών”.
Η κ. Παπαρήγα μίλησε ενόψει των φοιτητικών εκλογών σε εκδήλωση της ΠΣΚ στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και προέβλεψε πως το προσεχές διάστημα θα υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές εντάσεις, αλλά και “προβοκάτσιες” και “συνωμοσίες” σε βάρος του λαϊκού κινήματος”. Αυτά, όπως είπε, “είναι μέσα στο πολιτικό παιγνίδι” και πρόσθεσε πως “θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα. Θα έρθει στο προσκήνιο κάθε καρυδιάς καρύδι. Προβοκάτορες, κρατικές, εξωκρατικές και παρακρατικές οργανώσεις καταστολής, σκληρός πυρήνας επιχειρηματιών και πολιτικοί που εκπροσωπούν επιχειρηματίες”. Η γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου να απαντήσει αν έχει αποφασίσει να ζητήσει τη στήριξη “ποικιλώνυμων συμμάχων τύπου ΛΑΟΣ και σοβαρών επιχειρηματιών που παρεμβαίνουν με ξετσίπωτο τρόπο”. Τέλος, σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Αθήνα, εξέφρασε την ανησυχία της μήπως υπάρξει νομιμοποίηση των “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: