Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκαλυπτικά

Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: «Η TV100 πρέπει να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της ξεχωριστή ζώνη πορνό», μιλώντας στην «ανοικτή συνέλευση στην πόλη» ο Γ. Μπουτάρης εξήγγειλε με κάθε σοβαρότητα αυτή την θέση, αν κερδίσει τις εκλογές. Αυτή η πρόταση του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ, και της «σοβαρής» Δημοκρατικής Αριστεράς του Φ. Κουβέλη, ο οποίος εξήγησε ότι είναι αρκετά εμπορικό και φέρνει μεγάλα έσοδα, εξαιτίας των διαφημίσεων. Η πρόταση μπορεί να προκαλεί δικαιολογημένη αποστροφή και αηδία, αλλά είναι εντελώς συνεπής με την επιχειρηματική λογική του Γ. Μπουτάρη, που γνωρίζει πολύ καλά ότι σε περίοδος κρίσης «ανθίζει» ο τζόγος και η πορνεία και άρα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για κερδοφόρες επενδύσεις. Αυτό ακριβώς άλλωστε δεν κάνει και η κυβέρνηση; Οι Ρωμαίοι μιλούσαν για «άρτο και θεάματα». Ο δήθεν ανεξάρτητος, εξαρτημένος από την πολιτική του κεφαλαίου, προσφέρει χυδαία εκφυλισμένα θεάματα για εκμαυλισμό συνειδήσεων. Αυτή είναι η «κουλτούρα» των εκσυγχρονιστών ή πιο σωστά των υπηρετών του χρήματος. Να γιατί θέλουν μαύρισμα στις εκλογές.


Γ. ΜΙΧΑΣ: «Στη Νομαρχία Πειραιά έχουμε επενδύσει στην υποστήριξη, στην καθημερινή, ανθρώπινη επαφή με τους υπαλλήλους μας. (...)Οι υπάλληλοι της Νομαρχίας ήταν οι δικοί μας άνθρωποι. Τον ίδιο σεβασμό, το ίδιο προσιτό και ανθρώπινο πρόσωπο θα επιδείξουμε και στον Δήμο Πειραιά. Διότι δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι οι εργαζόμενοι είναι το Α και το Ω. Στο πρόσωπό μας θα βρουν έναν σύμμαχο και το κυριότερο θα συναντήσουν ανοικτές θύρες, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς».

Αυτά δήλωνε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, υπέρμαχος του «Καλλικράτη», μετά από συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων από το δήμο της περιοχής, πριν από λίγο καιρό.

Το πόσο «επένδυσε» και «υποστήριξε» το ΠΑΣΟΚ τους εργαζόμενους στο δήμο, αρκεί να υπενθυμίσουμε:

* Τουλάχιστον 1.800 εργαζόμενοι των ΟΤΑ, με σχέση ορισμένου χρόνου εργασίας, απολύονται από τους δήμους Πειραιά μετά τη λήξη των συμβάσεών τους. Να σημειώσουμε ότι οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ της περιφέρειας του Πειραιά, ανέρχονται στο 27% του συνόλου των εργαζομένων στους δήμους.
* Επιπλέον, το καλοκαίρι, στον αέρα βρέθηκε η μισθοδοσία περίπου 2.000 εργαζομένων μετά την ανακοίνωση της στάσης πληρωμών από το δημαρχείο Πειραιά. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων παρακράτησε αυτό το μήνα, ολόκληρο το ποσό της κρατικής επιχορήγησης από το δήμο, ως μέρος της αποπληρωμής των δανείων του δήμου.
* Να θυμίσουμε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ και οι εκλεγμένοι του στην τοπική διοίκηση πρωτοστάτησαν σε δήμους νομαρχίες, αλλά και στην ΚΕΔΚΕ μαζί με ΝΔ - ΣΥΝ, στην εφαρμογή εργασιακών σχέσεων μερικής απασχόλησης, άλλων ελαστικών μορφών όπως συμβάσεις έργου, δηλαδή, εργαζόμενοι με μπλοκάκι, διαχειρίστηκαν προγράμματα της ΕΕ για επανακατάρτιση, στέλνοντας στους καπιταλιστές απασχολήσιμους με μισθούς 400 και 500 ευρώ, όσους βεβαίως είχαν την τύχη να βρουν δουλειά, ενώ εφάρμοσαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που καταργούσαν τις συλλογικές συμβάσεις.
* Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί ο δήμος Πειραιά, όπως και άλλοι δήμοι, είναι αποτέλεσμα της μη απόδοσης των παρακρατημένων πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, που αντί να τους διεκδικήσουν δανείζονταν με υπέρογκα επιτόκια που πληρώνει ο λαός, ή έβαζαν υπέρογκα τέλη για παροχή υπηρεσιών.

Γ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ: «Οταν ο Θεός έβρεχε μυαλά, η Αριστερά κράταγε όχι μία αλλά πολλές ομπρέλες» λέει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής της Δημοκρατικής Αριστεράς σε συνέντευξή του στο «Βήμα», για να αναθεματίσει τον κατακερματισμό - όπως λέει - της αριστεράς - όπως την εννοεί - στις επικείμενες εκλογές. «Προτείναμε και στηρίζουμε τον Καμίνη και τον Μπουτάρη ως ανεξάρτητους σκεπτόμενους και αποτελεσματικούς ανθρώπους με όραμα» λέει ο Ψαριανός. Μόνο που τους ίδιους υποψήφιους στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα ύστερα από πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Τι όραμα έχουν αυτοί για να τους στηρίξει το ΠΑΣΟΚ; Μήπως φιλολαϊκό; Αστεία ερώτηση. Τους στηρίζει για να εκλεγούν και να γίνουν τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία ως εκπρόσωποι των κρατικών οργάνων, τέτοια είναι η τοπική διοίκηση στο πέρασμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Αυτήν την πολιτική στηρίζει ο Ψαριανός και το κόμμα του, έχοντας μάλιστα αναλάβει το ρόλο για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, να την πλασάρουν στο λαό σαν «αριστερή» και «προοδευτική» πολιτική! Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει και με την ψήφο τους να μην τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Βαστάζοι της πολιτικής που συντρίβει μεροκάματα και δικαιώματα είναι και σαν τέτοιοι πρέπει να τιμωρηθούν στην κάλπη.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: