Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Θερίζει και τα παιδιά η φτώχεια στην Ε.Ε.

Την παιδική φτώχεια στην ΕΕ «ανακάλυψε» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Βελγική Προεδρία της ΕΕ, που, σε ανακοίνωσή τους, αναγγέλλουν τη διοργάνωση «ευρωπαϊκής διάσκεψης» για την αντιμετώπιση του φαινομένου στο Βέλγιο στις 2 και 3 Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ΕΕ υπάρχουν 100 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας έως 18 ετών, εκ των οποίων τα 20 εκατομμύρια ζουν στα όρια της φτώχειας, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στις συνθήκες της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης. Στοιχεία τα οποία είναι ακόμα πιο απογοητευτικά, εάν εξεταστούν κατά κράτος - μέλος ξεχωριστά, δεδομένου ότι υπάρχουν χώρες στις οποίες οι αριθμοί ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΕ, που κυριαρχεί.

Την ίδια στιγμή, που η ΕΕ προωθεί σωρεία αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων, τσακίζοντας τη λαϊκή οικογένεια, εμφανίζεται να «ανησυχεί» για το μέλλον των παιδιών της Ευρώπης, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, λόγω των πολιτικών επιλογών της ΕΕ και να αναζητά δήθεν λύση στο πρόβλημα, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο και αυτά τα παιδιά να μην αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, και το ενδεχόμενο της ολοκλήρωσης της ζωής τους σε συνθήκες φτώχειας.
Η διάσκεψη, που, όπως αναμένεται, θα περιγράψει το πρόβλημα, θα επιχειρήσει να αθωώσει την ΕΕ και τις πολιτικές της που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ευθύνονται για την κατάσταση και τη συνεχιζόμενη όξυνσή της, θα έχει 300 συμμετέχοντες από εθνικές διοικήσεις, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες και ευρωπαϊκούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: