Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ντ.Κον Μπεντίτ. O "προστάτης μας"! Μέρος 1ο.

Ο περίφημος "κόκκινος Ντάνι" προσωνύμιο που το έμεινε απο τον  Μάη του 68, νυν πρόεδρος της ομάδας των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, ξαναχτύπησε. " Είμαστε όλοι Έλληνες" είχε δηλώσει όταν η Ελλάδα  "βαλλόταν". Ναι ντε! Όταν ετοίμαζαν τα δεσμά της σκλαβιάς  του Μνημονίου Ε.Ε-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, που διέλυσε ότ ιείχε απομέινει απο τις κατακτήσεις των εργαζόμενων, είχαμε τον "Κόκκινο Ντάνι" να μας συμπαραστέκεται. Αλλά και στο παρελθόν είχε συμπαρασταθεί στην "βαλλόμενη" περιοχή των Βαλκανίων. Τότε είχε υποστηρίξει την αναγκαιότητα της ΝΑΤΟικής επέμβασης.

Τώρα δηλώνει πως η Ελλάδα εκβιάστηκε να αγοράσει όπλα απο Γαλλία και Γερμανία για να συμφωνήσουν να μας δανείσουν. Σώπα ρε! Είναι τόσο βρόμικος ο καπιταλισμός. Πέσαμε απο τα σύννεφα. Αλλά πάει πολύ να παριστάνει τον προστάτη των εργαζόμενων. Πάει πολύ να μας τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ σαν τον προστάτη των συμφερόντων της Ελλάδας. 
Άλλος είναι  ο πόνος του. Φοβάται πολύ περισσότερο από άλλους μην  πάθει η υγεία της Ε.Ε. Τα συμφέροντα των αφεντικών προσπαθεί να διασώσει, Διαβάστε τη δήλωση του να καταλάβετε.
"Δυστυχώς, ο πρόεδρος Μπαρόζο φαίνεται να μην έχει όραμα για την Ευρώπη. Προτιμά αντ 'αυτού, να ασχολείται με το να κατευνάζει και να ευχαριστεί τις κυβερνήσεις των κρατών μελών. Φοβάται να στραφεί ενάντια στη Γαλλία όσον αφορά τις ξεκάθαρες και άσχημες διακρίσεις εναντίον των Ρομά, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα αυτό συνιστά μια κρίσιμη δοκιμασία για τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Εξακολουθεί να αγνοεί τον ελέφαντα στο δωμάτιο σε σχέση με τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας: τον τεράστιο και περιττό στρατιωτικό προϋπολογισμό της. Παρά την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης επί τριάντα λεπτά, παραμένουμε χωρίς κάποια σαφή εικόνα για το πώς ο Πρόεδρος της Επιτροπής σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: