Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεπουλημένοι

Η ΓΣΕΕ δεν θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 7 Οκτωβρίου, ούτε σχεδιάζει κάποια άλλη γενική απεργία, δήλωσε ο Πρόεδρός της κ. Γιάννης Παναγόπουλος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον», είπε ο κ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι «παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ, εφαρμόστηκαν οι αυστηρές πολιτικές που περιγράφονται στο Μνημόνιο (με την ΕΕ και το ΔΝΤ) και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις».
Η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης για την εργασία στις 29 Σεπτεμβρίου με πορεία που θα κάνει στην Αθήνα. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί μεγάλες μισθολογικές μειώσεις και την πιο βίαιη επίθεση στα δικαιώματά τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή, αλλά δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε», είπε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι τα μέτρα λιτότητας μπορεί να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή.
«Φοβάμαι ότι, αν δεν αντιμετωπιστεί, η ανεργία θα γίνει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε αντιδράσεις εκτός των θεσμοθετημένων διαδικασιών, στην αντίδραση των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί και δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν», είπε και προσέθεσε: «Η εκτίμησή μας είναι ότι οι άνεργοι θα αυξηθούν κατά 150.000 - 170.000 άτομα το 2011».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: